• BIST 8727.4
  • Altın 2237.619
  • Dolar 32.3325
  • Euro 35.1174
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 10 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 13 °C

2011'in sonuna kadar 100 adet hastane yapacağız

2011'in sonuna kadar 100 adet hastane yapacağız
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, "Türkiye'de 2011 yılına sonuna kadar 100 adet eğitim ve araştırma hastanesi yapacağız. Bunlardan 20'sinin ihalesini yaptık ve inşaatlarına başladık.'' dedi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, "Türkiye'de 2011 yılına sonuna kadar 100 adet eğitim ve araştırma hastanesi yapacağız. Bunlardan 20'sinin ihalesini yaptık ve inşaatlarına başladık.'' dedi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, ''Gerçek ve işini iyi yapan müteahhitlerin bizden yakınmaması lazım'' dedi.

Erdoğan Bayraktar, TOKİ'nin, Eskişehir'de üst gelir grubuna yönelik yaptırdığı Kentpark Konakları'nın anahtar teslim töreni öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin çağdaş yerleşim birimlerine ihtiyacı olduğunu ifade eden Bayraktar, özellikle büyük kentlerin gecekondulardan kurtarılmaya ihtiyacı olduğunu bildirdi.

TOKİ'nin, ülkenin dört bir tarafında yürüttüğü çalışmaların tüm hızıyla süreceğini ifade eden Bayraktar, şöyle konuştu:

''Çalışmalarımız Türkiye'yi dünyayla kucaklaştırana kadar devam edecek. Kentlerimizdeki çarpık yapıları, depreme dayanaksız yapıları yenileyene, söküp atana kadar çalışacağız. TOKİ'nin tecrübesi çok arttı. Bu tecrübe ışığında işleri daha basitleştirerek, daha kaliteli ve fonksiyonel hale getirerek bu işe devam edeceğiz. Bilgi birikimi, portföy ve arşivi çok zengin olan TOKİ, adeta atmaca gibi bir duruma geldi. TOKİ, nerede ne yapacağını bilen, senkronize olan, çok çabuk konuşlanabilen, denetim mekanizmalarını, ihale sistemlerini nasıl yapacağını çok iyi bilen bir durumda. Kurumlaşan TOKİ bir okul durumuna geldi.''

 

''BİR MARKA GİBİ İŞİMİZİN BAŞINDA DURDUK''

Bayraktar, TOKİ çalışmalarında zaman zaman ufak tefek aksamalar olduğunu belirterek, Eskişehir'de de birtakım sıkıntılar yaşadıklarını bildirdi.

Şantiyede sorun çıktığı zaman bir işportacı gibi bırakıp kaçmadıklarını ifade eden Bayraktar, şöyle devam etti:

''Bir marka gibi işimizin başında durduk. İşimiz yıkılırsa başımıza yıkılsın mantığıyla, sonuna kadar sorumluluk anlayışıyla işimize devam ettik. Konut ve sosyal donatılar dışında ülkemizin ihtiyacı olan hastaneler, eğitim tesisleri, sevgi ve huzurevleri, engelsiz yaşam merkezleri yapıyoruz. Bunun yanısıra sadece çok acil bölgelerde olmak üzere turizmi canlandırmak amacıyla birtakım atraksiyonlar verildi. Bu çok lokal birşey. Şu anda bizim görevimiz turizme girmek değil. Kaynak geliştirme noktasında bir proje olursa o projeye gireriz. TOKİ, bu işten istifade edecekse biz bu işe gireriz. Onun dışında turizm işine girmek gibi önümüzde bir projeksiyon gözükmüyor. Türkiye'de 2011 yılına sonuna kadar 100 adet eğitim ve araştırma hastanesi yapacağız. Bunlardan 20'sinin ihalesini yaptık ve inşaatlarına başladık.''

 

''HİÇBİR İŞ YAPAMAYAN MÜTEAHHİTLİK YAPIYOR''

Bayraktar, bir gazetecinin, kimi müteahhitlerin TOKİ'yi eleştirdiklerini söylemesi üzerine, yaptıkları işlerin tamamının müteahhitlik alanı olduğunu kaydetti. TOKİ'nin, işlerini kazma kürek alarak yapmadığını ifade eden Bayraktar, şöyle konuştu:

''İşlerimizi müteahhitler yapıyor. Türkiye'nin büyük bir ihtiyacı da müteahhitleri disipline etmek. Türkiye'de hiçbir iş yapamayan müteahhitlik yapıyor. Yani kalfa ve usta olamayan müteahhit oluyor. Müteahhitliğin disipline olması lazım. Bir formasyonu ve eğitimi olması lazım. Ya alaydan ya mektepten yetişecek. Onun için bazı müteahhitler, alanları daraldığı savıyla TOKİ'ye saldırıyorlar. İşini beceremeyen, yapamayan müteahhitler yakınsın. Bizim görevimiz bunu temin etmek. Yakınsınlar, bu bizim hoşumuza gidiyor. Müteahhitler, zengin bölgelerde pahalı konut yapıyorlar, pahalı satıyorlar, çok kar ediyorlar. Şimdi kar marjları düştü. Biz (rutin, herkesin yapabildiği işlerde kar marjı düşük olmalı) diyoruz.

Gerçek ve işini iyi yapan müteahhitlerin bizden yakınmaması lazım. Yakınanların işini yapamayanlar olduğunu düşünüyorum. Türkiye'de bir müteahhit Şırnak'a ve Hakkari'ye gidip konut yapar mı? TOKİ, şu anda 81 il ve 447 ilçede 1000 şantiyede 310 bin konuta ulaştı.''Bayraktar, bir soru üzerine de, TOKİ'nin Eskişehir'de yapacağı emniyet sarayı binasıyla ilgili olarak Emniyet Genel Müdürlüğü ile yazışmalarının sürdüğünü belirterek, ''Ufak tefek yazışmaları bitirmek üzereyiz. Emniyet sarayı yapımı imza aşamasında'' dedi.

Toplam 448 konutun bulunduğu Kentpark Konakları'nda düzenlenen törene, Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaburun, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Tepebaşı Belediye Başkanı Tacettin Sarıoğlu, Eskişehir Emniyet Müdürü Savaş Yücel, yüklenici firma Alreş İnşaat'ın sahibi Abdullah Yener ve konut sahipleri katıldı.

Bu haber toplam 1753 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim