• BIST 9530.47
  • Altın 2472.847
  • Dolar 32.429
  • Euro 34.8442
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 17 °C

2014 Yılı Kurumlararası Naklen Atama Kurası

2014 Yılı Kurumlararası Naklen Atama Kurası
Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 2014 Yılı Kurumlararası Naklen Atama Kurası ilan metni ve münhal kadrolar yayımlandı.

2014 YILI KURUMLAR ARASI NAKLEN ATAMA KURASI

Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları kadrolarında çalışmakta olan personel hariç olmak üzere, Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin 17 nci maddesi ile 657 Sayılı Kanunun 74 ncü maddesi hükümlerine göre 2014 Yılı Kurumlar Arası Naklen Atama Kurası ilan edilen takvim çerçevesinde noter tarafından bilgisayar ortamında 30.09.2014 tarihinde yapılacak olup, ekte belirtilen kadroların ilan edilmesi ve aşağıdaki açıklamaların yapılması gerekli görülmüştür.

GENEL BİLGİLER

1.Kurumlar Arası Naklen Atama Kurasına tabi olan unvan ve branşlar, il veya hizmet birimi olarak Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün internet sayfasında (www.yhgm.saglik.gov.tr) ilan edilmiş olup, müracaatlar bu doğrultuda yapılacaktır.

2.Başvuru yapacak olan adaylar Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden açılacak münhal yerleri göz önünde bulundurarak ilan edilen takvim çerçevesinde en fazla on (10) tercih yapabileceklerdir.

3. Kurumlar Arası Naklen Atama Kurasına müracaat edenlerin, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun ilgili hükümleri gereğince Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarında münhal bulunan kadrolara atanabilecek durumda olmaları gerekmektedir.

4. Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarında görev yapan personeller bu kuraya müracaat edemeyeceklerdir.

5. Kuraya, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununa tabi en az 2 (iki) yıl Araştırma Görevlisi olarak çalışanlar ile Yardımcı Doçent, Doçent veya Profesör olarak çalışanlardan Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı kadroları için naklen atanmak istediği unvan ve branş ile ilgili diplomaya haiz olanlar ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4’üncü maddesinin (A) bendine tabi personel başvurabilir.

6. Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı kadrolarına ve diğer kadrolara müracaat edenlerin; atanmak istedikleri kadro sınıfı, unvan ve branşta, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 4. maddesinin (A) bendine göre halen çalışıyor veya daha önce çalışmış olması, atanacağı unvan ve branşa uygun diplomaya sahip olması gerekmektedir.

7. Teknik Hizmetler Sınıfı kadrolarına müracaat edenlerin, atanmak istediği unvan ve branşta halen çalışıyor veya daha önce çalışmış olması, atanacağı unvan ve branşa uygun diplomaya sahip olması gerekmektedir.

8. VHKİ (veri hazırlama kontrol işletmeni) kadrolarına, halen Genel İdare Hizmetler Sınıfında (şoför kadrosunda görev yapanlar hariç) görev yapanlar (Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı ve en az 120 saat süreli bilgisayar kullanım belgesine sahip olmak, okulların bilgisayar bölümünden mezun olmak veya okullardan iki dönem bilgisayar eğitimi aldığını belgelemek),

Memur kadrosuna; halen Genel İdare Hizmetleri Sınıfındaki kadrolardan birinde (şoför kadrosunda görev yapanlar hariç) görev yapanlar,

İmam-Hatip kadrosuna; halen İmam-Hatip kadrosunda görev yapmakta olup en az İmam Hatip Lisesi mezunları,

Gassal kadrosuna; halen gassal ve imam-hatip kadrosunda görev yapmakta olanlar,

Hizmetli kadrosuna; halen Yardımcı Hizmetler Sınıfında görev yapmakta olanlar,

Şoför kadrosuna; halen şoför kadrosunda görev yapmakta olup en az lise mezunu olan ve 5 (beş) yıllık (B) sınıfı sürücü belgesine sahip olanlar müracaat edebileceklerdir.

9. Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarına naklen atanacaklardan Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfına atananlar atandıkları tarihten itibaren fiilen 2 (iki) yıl çalışmadıkça başka bir yere atanma talebinde bulunamayacaklardır. (Atanma talepleri 19 uncu, 20 nci, 21 inci ve 26 ncı maddeler kapsamında ise, fiilen iki yıl çalışmış olma şartı aranmaz. ) Ancak, diğer kadrolara atananlar ise 1 (bir) yıl boyunca mazeret tayinleri (eş ve sağlık durumu) hariç olmak üzere atandıkları ilden başka bir ile tayin ve unvan değişikliği taleplerinde bulunamayacaklardır.

10. 2013 Yılı 2. Dönem Kurumlar Arası Naklen Atama Kurasına müracaat etmiş olup, yapılan kura sonucu yerleşmiş olan personel ile ücretsiz izinde (askerlik, doğum, v.b.) olan personel bu kuraya müracaat edemeyeceklerdir.

11. Aday memurlar, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4’ üncü maddesinin (B) ve (C) bentlerine göre ve diğer kanunlara tabi sözleşmeli olarak istihdam edilenler, 399 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin II sayılı cetvelindeki kadrolarda görev yapanlar ve kurumlarında 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 4/B maddesi uyarınca çalışmakta iken 6495 Sayılı Kanun kapsamında memur kadrolarına atananlar bu kuraya müracaat edemeyeceklerdir.

12. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Laborant Meslek Lisesi, Kimya Meslek Lisesi ve diğer Meslek Liselerinin Kimya Bölümü, Fen Edebiyat ve Fen Fakülteleri Kimya bölümü mezunları Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı için açılan münhal kadrolara müracaat edemeyeceklerdir.

BAŞVURU İŞLEMLERİ

1. Adaylar müracaatlarını Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün (www.yhgm.saglik.gov.tr) internet adresinde yer alan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden ilan edilen takvim çerçevesinde yapacaklardır.

2. Kura başvuru formundaki; “Çalıştığı Kurum, Çalıştığı Kurumdaki Statüsü ve Çalıştığı Kurumdaki Kadro Unvan ve Branşı” kısımlarının eksiksiz ve doğru olarak doldurulması gerekmektedir.

3. Müracaat için gerekli belgeler;

- Adaylar PBS üzerinden başvurularını kesinleştirdikten sonra imzalayıp, halen görev yaptıkları kurumdaki disiplin amirine tasdik ettirdikleri (onaylayanın adı, soyadı, unvanı belirtilmesi gerekmektedir) başvuru formunun çıktısı

- Noter onaylı diploma örneği veya geçici mezuniyet belgesinin aslı

- Halen görev yaptığı kurumdan alacağı tüm hizmetlerini gösterir onaylı hizmet belgesi (İlk göreve başlama tarihi, kadro unvanı ve branşı, görev yaptığı süreçte kadro unvanı ve branş değişikliği olmuş ise kadro sınıfı, unvanı branşı ile, halen görev yaptığı unvan ve branşı, asil memurluğa atandığı tarih vb. bilgileri içeren)

(Noter onaylı belgeler ile onaylı hizmet belgesinin asılları gönderilecek, onaylı belgelerin fotokopileri kabul edilmeyecektir.)

Yukarıdaki belgeleri en geç ilan edilen takvim çerçevesinde T.C. Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Genel Evrak Şubesi Mithatpaşa Cad. No:3 06434 Sıhhiye/ANKARA adresinde olacak şekilde kargo şirketi veya APS ile gönderecekler ya da elden teslim edeceklerdir. Elden teslim edenler, evraklarını kendisi veya noter tarafından vekâlet verdiği kişi aracılığı ile teslim edecektir. Aksi takdirde evrak teslim alınmayacaktır. Gönderilen belgelerin Sağlık Bakanlığına vaktinde ulaşmaması halinde sorumluluk başvuru sahibine aittir.

4. Belgeleri eksik olan, belirtilen süre içinde başvurmayan, yanlış müracaatta bulunan, PBS üzerinden başvurusunu kesinleştirmeyen, çalıştığı kurumdaki disiplin amirine tasdik ettirilmeyen başvuru formları ile yapılan başvurular geçersiz sayılacaktır.

5. Adayların gönderdikleri başvuru formu ile PBS kayıtlarındaki tercihler arasında farklılık bulunduğu takdirde başvurular iptal edilecek ve adaylar kuraya alınmayacaklardır.

6. Başvuru formu ve ilgili belgeleri ilan edilen takvim çerçevesinde Sağlık Bakanlığına ulaşmayanların müracaatları işleme alınmayacak ve PBS’ deki başvuruları geçersiz sayılacaktır.

7. Yukarıda belirtilen şartları taşımadığı halde müracaat edenlerin başvuruları geçersiz sayılacaktır. Sehven kuraya dahil edilse bile kura sonucunda yerleştirilen personelin atamaları yapılmayacak, yapılmış olsa dahi iptal edilecektir.

2014 YILI KURUMLAR ARASI NAKLEN ATAMA KURA TAKVİMİ

SIRA

TARİH

AÇIKLAMA

1

01 Eylül 2014 Pazartesi

P.B.S. Üzerinden başvurularının yapılması

Saat 18:00’a kadar

08 Eylül 2014 Pazartesi

2

11 Eylül 2014 Perşembe

Tercih başvuru formu ve ilgili belgelerin son geliş tarihi Saat:18:00’a kadar

3

30 Eylül 2014 Salı

KURA TARİHİ (yeri ve saati (www.yhgm.saglik.gov.tr) (internet adresinde ilan edilecektir.)

 

Münhal kadrolar için tıklayınız

 

Kura Başvurusu Yapmak için tıklayınız

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 22442 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim