• BIST 8727.4
  • Altın 2233.211
  • Dolar 32.3346
  • Euro 35.1091
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 10 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 13 °C

2021 Şeffaf Diş Teli Tedavisi Avantajları

2021 Şeffaf Diş Teli Tedavisi Avantajları
Diş Kliniklerinde sunulan hizmetler arasında şeffaf diş telleri de bulunmaktadır. Şeffaf diş telleri sayesinde hem görüntüden hem rahatlıktan hem de fiyattan ödün vermeden dişlerinizi tedavi ettirebilirsiniz.

 

Rahatlık sağlamasının yanında şeffaf diş teli fiyatları, diğer diş tellerinin fiyatına göre çok yüksek değildir. Diğer tedavilerde olduğu gibi tedavi maliyeti de sorunun ciddiyetine, kullanılan malzemelerin kalitesine, tedavi süresine veya hastanın beklentilerine bağlıdır. Diş teli fiyatları, kullanılan malzemeler ve tedavi olduğunu şehirde bulunan kliniklere göre farklılık göstermektedir.

Şeffaf Diş Telinin Sağladığı Avantajlar

Diş teli çeşitleri arasında şeffaf diş teli gerek görüntüsü gerek rahatlığıyla oldukça avantaj sağlar. Bu avantajlar aşağıda verilmiştir:

  • Tıpkı metal braketlerin tedavi süresinde olduğu gibi porselen braketlerin de bir an önce tamamlanması gerekir.
  • Son yıllarda teknolojinin gelişmesiyle birlikte porselen diş braketleri en az metal braketler kadar güçlü hale gelmiştir.
  • Şeffaf oldukları için fark edilmezler.
  • Kişisel alerjik reaksiyonlara neden olmazlar.
  • Şoklara ve sert yiyeceklere dayanıklıdırlar.
  • Tedavi sürecinin iyi bir şekilde gözlemlenmesini sağlayabilirler.

Tüm bu avantajları sayesinde şeffaf diş teli tercih etmek istiyorsanız öncelikle İstanbul diş kliniği seçeneklerinin bu hizmeti verip vermediğine bakmalısınız.

Şeffaf Diş Teli Fiyatını Etkileyen Faktörler

Her diş tedavisinde olduğu gibi şeffaf diş tellerinde de fiyatlar değişiklik göstermektedir. Devlet ve özel diş hastanesi seçenekleri hastalara daha farklı fiyatlar sunar. Fiyatların neye göre değişiklik gösterdiği ise aşağıda açıklanmıştır:

  • Kullanılan malzemelerin kalitesi: Ortodontik diş tellerinde kullanılan malzemeler kalitesiz ise tedavinin fiyatı düşük olur.
  • Toplam tedavi süresi: Düzeltilmiş fiyatın 6 ay ve 2,5 yıl tedavi gören vakalarda farklı olması normaldir.
  • Çarpık diş sayısı: Diş deformasyon derecesi, toplam tedavi süresini belirleyen ve diş tellerinin fiyatını etkileyen bir faktördür.
  • Diş teli tedavisinin tanımı: Diş teli tedavisi aktif kısım ve düzeltme kısmı olmak üzere iki kısımdan oluşur. Pasif kısım düzeltilmiş dişlerin yeni pozisyonunu, pasif kısım ise düzeltilmiş dişleri tutar. Hareketli kısım, yukarıda anlatıldığı gibi braketin diş üzerine yapıştırılmasıyla diş çarpıklığının düzeltildiği kısımdır. Diş teli ve braketleri çıkardıktan sonra pasif kısım başlar. Genellikle şeffaf diş teli fiyatları düşünüldüğü diğer alternatiflerine göre çok fazla ücretleri çıkmamaktadır.

Şeffaf Diş Teli Uygulaması Herkese Uygun

Şeffaf diş telleri, dişlerinin çapraşık olmasından rahatsız olan herkes için uygundur. Ayrıca estetik sorunları olan ve tellerinin görünmesini istemeyen hastalar için çok tercih edilmektedir. Yüz ve çene yapıları dengesiz kişiler, önde konumlanmış dişleri olan kişiler, üst ve alt dişleri anormal kıvrımlı olan kişiler, çenesi normalden önde veya geride olan kişiler, ağzı kapatmakta güçlük çeken kişiler için şeffaf teller önerilir.

Şeffaf diş teli, geç kalınmış ortodonti tedavilerinin kurtarıcısıdır ve doktorların ve hastaların beklentilerine göre her yaşta kullanılabilir. Şeffaf diş telinin uygulanması kişilerin beklentilerine bağlıdır. Diş kliniği hizmetleri arasında yer alan şeffaf diş teli tedavisi olmak için iyi bir araştırma yapmak gerekir.

Şeffaf Diş Tellerinin Bakımı Çok Önemli

Şeffaf diş tellerinin temizlenmesi metal tellere göre daha zordur. Hassas şeffaf telleri temizlerken özel fırçalar ve yöntemler kullanılmalıdır. Dişlerinizi doktorunuzun önerdiği şekilde temizlemenin yanı sıra telleri baskı altına almamaya ve lastikleri kırmamaya da dikkat etmelisiniz.

Dişlerinize ideal bir görünüm kazandırmak için tedavi sırasında fark edilmeyen şeffaf diş tellerini tercih edebilirsiniz. Kısa sürede doğal dişlere, gülümsemeye ve özgüvene sahip olabilirsiniz.

Şeffaf diş teli hakkında bu linkten detaylı bilgi alabilirsiniz: www.akvadent.com

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 19168 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim