• BIST 9068.33
  • Altın 2324.893
  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9755
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 19 °C

2022 Yılı İtibariyle Biyomedikal Teknik Servis İşlemlerinde Parasal Limitler

2022 Yılı İtibariyle Biyomedikal Teknik Servis İşlemlerinde Parasal Limitler
Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından 2022 Yılı İtibariyle Biyomedikal Teknik Servis İşlemlerinde Parasal Limitler hakkında duyuru yayımlandı.

 

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü

 

Sayı : E-80981279-511.26.01
Konu : Biyomedikal Teknik Servis
           İşlemlerinde Parasal Limitleri 2022
           Yılı İtibarıyla Yeniden
           Düzenlenmesi

DAĞITIM YERLERİNE

İlgi : a) 07/01/2022 tarihli ve 80981279-511.26.02-02-25 sayılı Makam Oluru.
         
b) 25/04/2019 tarihli ve 80981279-809.99-568 sayılı yazı.

Genel Müdürlüğümüze bağlı sağlık tesislerimizde sağlık hizmetlerinin sürdürülebilirliği ve kaynakların etkin kullanılmasını sağlamak amacıyla; ekonomik ömrünü tamamlamış veya tamamlamadığı halde teknik ve fiziki nedenlerle alınış amaçları doğrultusunda kullanılması imkanı kalmayan ya da tamiri mümkün veya ekonomik olmayan arızalar nedeniyle, kullanılmasında yarar görülmeyerek hizmet dışı bırakılması planlanan biyomedikal dayanıklı taşınırlara hurda niteliği kazandırılmadan önce teknik kanaat raporu düzenlenmektedir ve bu rapora istinaden kayıttan düşme iş ve işlemleri gerçekleştirilmektedir. Genel Müdürlüğümüzün İlgi (b) yazı ile belirlediği parasal limitlere göre işlem başına 500.000 TL (beş yüz bin Türk Lirası) ve üstü edinim bedeline sahip dayanıklı taşınırların hurda niteliği kazandırılmasına yönelik görüş veya teknik kanaat raporları Genel Müdürlüğümüz koordinasyonunda düzenlenmektedir.

Aynı İlgi (b) yazı ile biyomedikal dayanıklı taşınırlara alınacak arıza onarım hizmetlerinde de taşınır bedeli ve hizmet edinim bedeline göre limitler belirlenmiş olup limitin üstündeki bedellerin değerlendirmesinin Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılacağı bildirilmiştir.

Mevcut ekonomik şartlar göz önünde bulundurularak ve sağlık tesislerinin geri bildirimleri doğrultusunda; İlgi (a)'da yer alan Makam Oluru ile daha önce de belirlenen 150.000 TL (yüz elli bin Türk Lirası) limiti ve iş akış algoritmaları yeniden düzenlenmiştir.

Buna göre; arıza onarım hizmet alımlarında öncelikle biyomedikal dayanıklı taşınırın edinim bedelinin 250.000 TL (iki yüz elli bin Türk Lirası dahil) ve üzerinde olması durumu aranacaktır.

250.000 TL - 500.000 TL (500.000 TL hariç) arasındaki edinim bedeline sahip biyomedikal dayanıklı taşınırların arızası durumunda, oluşturulan teknik rapora istinaden harcama yetkilisinin onarım hizmeti alımı kararı vermesi durumunda, alınan karar Genel Müdürlüğümüze bilgi olarak gönderilecektir.

Arıza tespit (keşif) hizmet bedeli hariç olmak üzere; işçilik ve parça bedeli esas alınarak parasal limit yeniden düzenlenmiştir. Edinim bedeli 500.000 TL (beş yüz bin Türk Lirası dahil) ve üzerinde olan taşınırların arıza tespit hizmet bedeli hariç olmak üzere; kurum dışı hizmet alımı yoluyla edinilecek arıza onarım hizmetlerine yönelik ilgili firmadan alınacak onarım hizmeti (işçilik ve parça maliyetinin toplamı) teklif tutarının, taşınır edinim bedeline oranının en az %40'ına tekabül eden tutarlar için Genel Müdürlüğümüz tarafından oluşturulacak olumlu görüşe istinaden hizmetin tedarik süreci tamamlanacaktır. Dayanıklı taşınırlara alınacak teknik hizmetler için teklif tutarının taşınırın edinim bedelini hesaplamadan önce, taşınırın Malzeme Kaynakları Yönetim Sistemi (MKYS) edinim bedelinin https://www3.tcmb.gov.tr/enflasyoncalc/enflasyon_hesaplayici.html internet adresinde yer alan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Enflasyon Hesaplayıcısı üzerinden güncellenmesi ve %40 limiti değerlendirmesinin bu hesaplama sonucu ortaya çıkan bedele göre yapılması önem arz etmektedir.

Biyomedikal nitelikli dayanıklı taşınırların hurda, enkaz ve köhne (H.E.K.) süreçleri ile arıza onarım hizmetlerine ilişkin parasal limitlere riayet edilerek Ek'te yer alan algoritmalara uygun olacak şekilde gerekli iş ve işlemlerin yürütülmesi hususunda;

Gereğini bilgilerinize rica ederim.

Dr. Hasan ARSLAN
Bakan a.
Kamu Hastaneleri
Genel Müdür Yardımcısı

Ek:
1- Biyomedikal Dayanıklı Taşınır H.E.K. Algoritması (v2022)
2- Biyomedikal Dayanıklı Taşınır Onarım Algoritması (v2022)
3- HEK Bilgi Formu (Hastane)
4- HEK Bilgi Formu (İl Sağlık Müdürlüğü)

 

Dağıtım:
Gereği:                                                Bilgi:
81 İl Valiliği (İl Sağlık Müdürlükleri)       Strateji Geliştirme Başkanlığı

Yazının aslı için tıklayınız
Biyomedikal Dayanıklı Taşınır H.E.K. Algoritması (v2022) için tıklayınız
Biyomedikal Dayanıklı Taşınır Onarım Algoritması (v2022) için tıklayınız
HEK Bilgi Formu (İl Sağlık Müdürlüğü) için tıklayınız
HEK Bilgi Formu (Hastane) için tıklayınız

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8377 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim