• BIST 8745.7
  • Altın 2240.672
  • Dolar 32.3333
  • Euro 35.1603
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Bursa 7 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 10 °C

"2023 yılı hedefimiz 2 milyon turistin sadece sağlık turizmi için gelmesi"

"2023 yılı hedefimiz 2 milyon turistin sadece sağlık turizmi için gelmesi"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan: "Sağlık turizminde dünyada üçüncü sıradayız ve hızla gelişiyoruz. 2023 yılı hedefimiz, 2 milyon turistin ülkemize sadece sağlık turizmi konusunda gelmesi"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Sağlık turizminde dünyada üçüncü sıradayız ve hızla gelişiyoruz. 2023 yılı hedefimiz, 2 milyon turistin ülkemize sadece sağlık turizmi konusunda gelmesi." dedi.

Karaaslan, İlkadım Belediyesinin sosyal tesislerinde sivil toplum temsilcileri ile düzenlenen toplantıya katıldı.

Daha sonra Emineller Özel Rehabilitasyon Merkezi'ni gezen Karaaslan, Ladik ilçesinde 20 milyon lira maliyetle yapılan termal tesisin açılış törenine iştirak etti.

Karaaslan, burada yaptığı konuşmada, özellikle jeotermal kaynakların sağlık turizminde kullanılmasının önem taşıdığını söyledi.

Jeotermal kaynakların sağlık alanı ve turizmde kullanılması için son dönemde çok güçlü çaba harcadıklarını belirten Karaaslan, "Sağlık turizminde dünyada üçüncü sıradayız ve hızla gelişiyoruz. 2023 yılı hedefimiz, 2 milyon turistin ülkemize sadece sağlık turizmi konusunda gelmesi. Çünkü Türkiye hem ucuz hem de kaliteli tesislere sahiptir. Bu anlamda Türkiye, çekici bir ülke haline gelmektedir. Onun için yatırımcıların önümüzdeki dönemde sadece deniz, kum, güneş değil, bu toprakların bağrında barındırdığı tüm zenginlikleri ortaya çıkaracak yatırımları yapması gerekiyor. Bu sayede ülkemizin daha çok turist alabileceğine inancımız çok yüksek." ifadelerini kullandı.

Sıcak su kaynaklarının gelecek için çok büyük önem arz ettiğini vurgulayan Karaaslan, bu kaynakların gelecekte özellikle enerji bağımlılığını azaltmada önemli çözümleri barındırdığını düşündüklerine işaret etti.

Karaaslan, Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu başta savunma sistemleri olmak üzere pek çok farklı alanda üretim potansiyelini artıracak somut adımlar attıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Bunları da peyderpey sizlerle paylaşacağız. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın garantisi. Bu ülkenin 100. yılı için ilk defa bu kadar inançla gelecek vizyonu çizen, o vizyonda ilerlemek için büyük bir irade gösteren ekibin parçalarıyız. Bunun için hamdediyoruz. Şehrimiz ve ülkemiz için hep beraber, kol kola yürüyeceğiz. Bu zamana dek öyle yaptık. Her badireden çıktık. Çıkmakla kalmadık, güçlendik. Bizi ekonomik krizle korkutanlar gördüler ki durum hiç öyle değil. Canından vazgeçen bu millet, malından vazgeçme konusunda hiç tereddüt göstermedi. Aksine ekonomiye can verdi. Geçen gün açıklanan rakamlarda gördük ki, Cumhuriyet tarihinin ihracat rekorunu kırdık. Biz en zor diye bakılan dönemde ihracat rekorları kırabilen, 15 Temmuz gibi hain bir saldırıdan 41 gün sonra dünyanın en büyük asma köprüsünü açabilen, 'Türkiye bitti mi acaba?' denirken dünyanın en büyük havalimanını açabilen çok güçlü bir ülkeyiz."

Termal tesisin açılışına Samsun Valisi Osman Kaynak, Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman ile kamu kurum ve kuruluşların yetkilileri ile vatandaşlar katıldı.  

Bu haber toplam 3557 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim