• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

21 yıldır yürüyemeyen Hanım Nur'un yeniden "ilk adım" mutluluğu

21 yıldır yürüyemeyen Hanım Nur'un yeniden "ilk adım" mutluluğu
Malatya'da, serebral palsi hastası 23 yaşındaki Hanım Nur Akkuş, robotik tedaviyle 21 yıl sonra yeniden adım atmaya başlamanın sevincini yaşadı.

Malatya'da 14 aylıkken geçirdiği havale sonucu yürüme yetisini kaybeden 23 yaşındaki Hanım Nur, robotik yürüme cihazıyla sürdürülen tedavi sayesinde destekle ayağa kalkıp adım atabiliyor. Yeniden hayata "merhaba" demeye başlayan Hanım Nur, desteksiz yürümenin hayalini kuruyor.

14 aylıkken geçirdiği havale sonucu serebral palsi olan ve yürüme yetisini kaybeden Hanım Nur, uzun yıllar çeşitli fiziksel tedaviler gördü.

Tedavisini sürdürürken bir yandan da eğitimine devam eden Hanım Nur, engeline rağmen ilk, orta, lise eğitimini tamamlayıp Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü'nden mezun oldu.

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Robotik Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavisine devam eden Hanım Nur, merkezde robotik yürüme cihazıyla sürdürülen tedavi sayesinde destekle ayağa kalkıp adım atabilmeye başladı.

Hanım Nur, herhangi bir destek almadan yürüyebilmenin hayalini kuruyor.

Anne Remziye Akkuş, AA muhabirine, kızının küçük yaşta geçirdiği rahatsızlık sonucu bakıma muhtaç kaldığını söyledi.

Zor günler yaşadıklarını anlatan Akkuş, Robotik Rehabilitasyon Merkezi'ndeki tedaviyle kızının adım atmaya başladığını ifade etti.

Kızının daha önce hiç yürüyemediğini aktaran anne Akkuş, şunları anlattı:

"14 aylıkken adımlarını atıyor, yürüyordu. Havale geçirdikten sonra yatağa bağımlı boynunu dahi hareket ettiremez hale geldi. Çeşitli tedaviler gördük daha sonra fizik tedavisi önerildi. Daha sonra robot tedavisini öğrendik. Kızım, robotik rehabilitasyon tedavisinden sonra tutunarak yürümeye başladı. Çocuğunun havale geçirdikten sonra böyle olması bir anne için çok zor. Ailece bu süreci atlatmaya çalıştık. Kızımın başarılı, mutlu olması bizi daha çok mutlu ediyor. Hanım Nur robotik tedaviye mutlulukla geliyor."

- Hanım Nur'un desteksiz yürümesi amaçlanıyor

Merkezin fizyoterapistlerinden Tuba Karabulut, robotik rehabilitasyon cihazının kısmi ya da tamamen kaybolan yürüme yetisinin tekrar kazandırılması amacıyla kullanıldığını söyledi.

Hanım Nur'un gelişimini hızla sürdürdüğünü belirten Karabulut, "Gövde dengesi, yürüme hızı, bağımsız hareket edebilme yeteneği belirli bir şekilde yüksek bir eğri çizerek artmaya devam ediyor. Çok olumlu ve mutlu bir hastamız. Belirlediğimiz hedeflere ulaşmada çok azimli." diye konuştu.

Fizyoterapist Yasin Talu da Hanım Nur'un yaklaşık 4 yıl önce robotik rehabilitasyon tedavisine başladığını dile getirerek "Hanım Nur, aralıklı olarak 120 seans tedavi aldı. Hastamızın daha bağımsız yürümesini amaçlıyoruz." dedi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1022 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim