• BIST 9079.97
  • Altın 2299.857
  • Dolar 32.3206
  • Euro 35.0966
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

215 Hemşire Adayı Yemin Ederek Mesleğe İlk Adımını Attı

215 Hemşire Adayı Yemin Ederek Mesleğe İlk Adımını Attı
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı “Hemşireliğe İlk Adım” töreni Konferans Salonunda gerçekleştirilen coşkulu bir törenle gerçekleştirildi.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı "Hemşireliğe İlk Adım" töreni Konferans Salonunda gerçekleştirilen coşkulu bir törenle gerçekleştirildi. Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümünde eğitim gören 1. sınıf 156'sı bayan, 59'u erkek toplam 215 hemşire adayı öğrenci ant içerek meslek hayatlarına ilk adımı attı.

Hemşireliğe İlk Adım törenine Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İbrahim Kocabaş, Prof. Dr. İbrahim Attila Acar, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Akar, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Demir, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Sami Çetin, Rektör Danışmanı aynı zamanda İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa Demirci, Yabancı Diller Meslek Yüksekokulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Aşkın Haluk Yıldırım ile ilgili fakültelerden akademisyenler katılırken; genç hemşire adaylarının aileleri yoğun ilgi gösterdi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç.Dr. Yasemin Tokem, günümüzde hemşirelik mesleğinden beklenenlerin geliştiğini ifade etti.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Akar ise konuşmasına 'Her şeyin başı insanı karşılıksız sevmektir' diyerek başladı. Dekan Prof.Dr. Sedat Akar, hastayla uğraşan her sağlık personelinin olmazsa olmazının başında 'sevgi' duygusunun geldiğini ifade ederek; "Hastadan gelebilecek her türlü kötü davranışa rağmen, bazen şiddete maruz kalmamıza karşın sevgimiz karşılıksızsa bunların hepsini göz ardı edebiliriz. 'Ben o hastaya bakmam, o beni şikayet etmiş' diyemeyiz. Bu meslek fedakarlık olmadan yapılacak bir meslek değildir. Gece yarısı kapınıza gelmiş bir komşunuzu reddetme lüksünüz yoktur. Bazen 24, bazen 48 saat uykusuz çalışmanız gereken durumlar olabilir. Öğrenci arkadaşlarımızın şimdiden bunlara hazırlıklı olması gerekir" dedi.

"YÜZDE YÜZ BİLGİ SAHİBİ OLUN"

Öğrencilerden Hocaları olarak yüzde yüz bilgi sahibi olmalarını beklediklerini ifade eden Prof. Dr. Akar, "Sağlık yüzde 50 bilgiyi kaldırmaz. Yarım bilgi sahibi sağlık elemanı insan sağlığına olumsuz etki edebilir, zararlı olur. Tıp Fakültelerinde ve Sağlık Bilimleri Fakültelerinde ders geçme notu 60'tır. Bu öğrencinin dersinin yüzde 60'nı biliyor demektir. O yüzden öğrenci arkadaşlarımızın yüzde yüz düzeyinde bilgi sahibi olması gerekiyor" şeklinde konuştu.

"İŞİNİZİ SEVMEZSENİZ BAŞARILI OLAMAZSINIZ"

Sağlığın insan hayatı açısından taşıdığı öneme vurgu yaparak konuşmasına başlayan İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kocabaş da genç hemşire adaylarına önemli tavsiyelerde bulunarak şunları söyledi:

"Fedakarlık ve özveri ile size gelen kim olursa olsun hiçbir ayrımı yapmadan hizmet verebilmek için her zaman hazır olmanız gerekiyor. Yapacağınız işlerinizde bazen özel hayatınızı ikinci plana atmanız söz konusu olabilir. Bu süreçte çevrenizdeki meslektaşlarınızla kuracağınız sevgi paylaşımı, dayanışma, kader birliği sizin engelleri aşmanızda faydalı olacaktır"

Konuşmasının sonunda Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Kocabaş, fakülteye en yüksek puanla giren öğrenci Fatma Zehra Yılmaz'a tebrik plaketi sundu. Tören Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç.Dr. Yasemin Tokem'in öğrencilere 'öğrenci hemşire andını' okutması ve öğrencilere rozetlerinin takılmasıyla son buldu. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3595 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim