• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 16 °C

2,2 milyar dolarlık sağlık şehri kurulacak

2,2 milyar dolarlık sağlık şehri kurulacak
İstanbul Başakşehir ilçesine bağlı Kayabaşı’nda yapılacak sağlık kompleksi yaklaşık 2,2 milyar dolara mal olacak. İstanbul’un akıllı ve ekolojik şehir ...

Bünyesinde çocuk hastanesini de içeren İstanbul Biyomedikal Araştırma Merkezi Bio İstanbul Projesi için düğmeye basıldı.

İstanbul Başakşehir ilçesine bağlı Kayabaşı’nda yapılacak sağlık kompleksi yaklaşık 2,2 milyar dolara mal olacak. İstanbul’un akıllı ve ekolojik şehir modeline göre planlanan ilk sağlık kompleksi olma özelliğindeki projenin ilk etabının 3 yıl içinde bitirilmesi planlanıyor. Bu süre zarfında projede yer alan hastane, biyomedikal araştırma merkezi ve konutların bir kısmı bitirilecek. 2 milyon metrekare arazi üzerine yapılacak projenin 1 milyon metrekaresi yeşil alan ve park olarak tasarlandı. 300 bin metrekare alanda ise biyomedikal araştırma merkezi, laboratuvarlar ve ofisler yer alacak.

Kanal İstanbul’un muhtemel güzergahında yer alan Sazlıdere Barajı’na bakan proje arazisinde yapılan törenin açılışına Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın yanı sıra Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da katıldı. Bakan Erdoğan Bayraktar yaptığı konuşmada Bio İstanbul Projesi bittiğinde 20 bin kişinin çalışmasına imkan vereceğini söyledi. Özellikle Türkiye’ye dönmek isteyen bilim insanları için her türlü donanıma sahip gelişmiş bir ortam yapılacağını dile getiren Bayraktar, “Burası 10 bin nüfuslu bir yaşam merkezi olacak. Az katlı, yeşil alanlı hastaneyi de içeren kompleksi 3 sene içinde açacağız. Burada aynı zamanda çok ciddi ilaç üretimi noktasında, ilaç araştırma merkezi de olacak.” dedi. Bayraktar, daha şimdiden birçok araştırma ve ilaç firmasının bu komplekste yer almak için başvurduğunu sözlerine ekledi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da Türkiye’nin cari açığının 4-4,5 milyarlık kısmını ilaç ve tıbbi teknoloji harcamalarının oluşturduğunu söyledi. Müezzinoğlu, “Bu cari açığı kapatacak stratejik tıbbi teknoloji alanını önümüzdeki 10 yıl açısından önemsiyoruz.” dedi. Yeni yapacakları 2 bin 800 yataklı İkitelli Şehir Hastanesi’nin bölgeye yakınlığına dikkat çeken Müezzinoğlu, önümüzdeki iki yılda Bio İstanbul benzeri bir sağlık kompleksini Anadolu yakasında da yapmayı planladıklarını belirtti.

Bio İstanbul projesi, Bio City Development Company (BCDco) şirketi, TOKİ iştiraki olan Emlak Planlama Proje Yönetimi EPP ortaklığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ desteği ile yapılıyor. Şirketin kurucuları bugüne kadar ABD, Avrupa ve Ortadoğu’da, sağlık sektöründe toplamı yaklaşık 1 milyar dolar değerinde projeler gerçekleştirdi.

CAFER CAN / Zaman

Bu haber toplam 3835 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim