• BIST 9524.59
  • Altın 2495.15
  • Dolar 32.5041
  • Euro 34.7261
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 21 °C

250 Milyon Euro'luk Sağlık Turizmine Yönetmelik Darbesi

250 Milyon Euro'luk Sağlık Turizmine Yönetmelik Darbesi
Ayakta tedavi ve teşhis merkezlerine sınırlama getiren Sağlık Bakanlığı’nın yeni yönetmeliği 250 milyon Euro’luk büyüklüğe ulaşan sağlık turizmi sektörünü tehdit ediyor.

Ayakta tedavi ve teşhis merkezlerine sınırlama getiren Sağlık Bakanlığı’nın yeni yönetmeliği 250 milyon Euro’luk büyüklüğe ulaşan sağlık turizmi sektörünü tehdit ediyor.

Denetim sorunu nedeniyle doktor ve hemşire açığını gerekçe göstererek ayakta tedavi ve teşhis merkezlerine sınırlama getiren yönetmelik, 2 bin 400 sağlık, güzellik merkezi, poliklinik ve spa’lardaki kür merkezlerini kapanma tehlikesiyle karşı karşıya bıraktı. Bu yönetmeliğe karşı lobi çalışmalarını öncülüğünü de, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın doktoru olarak bilinen Sağlık Turizmi Derneği Başkanı da olan Sinan İbiş üstlendi. Türkiye Otelciler Federasyonu’nun (TÜROFED) Genel Kurulu için Antalya’ya gelen Erdoğan’a yönetmeliğin çıkmaması için yazılan bir mektubu elden sunan İbiş, "Eğer bu yönetmelik çıkarsa 2 bin 400 merkez kapanıp, 38 bin kişi işsiz kalacak" dedi.

SESSİZ SEDASIZ HAZIRLANDI: Sağlık Bakanlığı’nın kısa süre içinde çıkartmayı planladığı yönetmelikte, bir yerin sağlık merkezi veya güzellik merkezi olması için müstakil bina şartı aranıyor. Sayıları 16’ya ulaşan Flavius güzellik merkezlerinin de sahibi olan Sinan İbiş, yeni yönetmelikteki değişimlerle ilgili "Merdiven genişliği 1.5 metreye çıkıyor ve iskan şartı getiriliyor. Bir yerde tıp merkezi kurulacağı zaman Sağlık Bakanlığı’nın izni gerekiyor ve bunda da sıraya girilmesi lazım. Bu standartlar, varolan merkezlerin kapanması anlamına geliyor" bilgisini verdi.

SORUN ÇÖZÜLEBİLİR: Sağlık Bakanlığı, Türkiye’de 40 bin doktorun olduğu ve 20 bin doktor açığı bulunduğundan hareket ediyor. Bu şekilde doktor ve hemşire açığına da önlem almak istiyor. Sinan İbiş, bu sorunun doktorların çalışma saatlerini yüzde 50 artırarak çözülebileceğini ifade ederek, "Bu kadar sürede 20 bin yeni doktor yetiştirmek mümkün değil. Doktor ve hemşire sayısı bir anda artırılmaz. Türkiye sağlık turizminde ciddi adımlar atarken bu tür bir yönetmeliğin çıkması çok yanlış" değerlendirmesini yaptı.

250 MİLYON EURO’LUK SEKTÖR: Sağlık Turizmi Derneği Başkanı İbiş, iki hafta önce çıkarılması planlanan yeni yönetmelikten tesadüfen haberdar olduklarını aktararak, Sağlık Bakanlığ’ndan bu konuda randevu talep etmelerine karşın cevap alamadıklarını kaydetti. İbiş, bu yönetmelik nedeniyle
Antalya’da, Başbakan Erdoğan’a açtırmayı planladığı Flavius Güzellik Hastanesini’nin de açılış törenini erteledi. İbiş, yaklaşık 250 milyon Euro’luk sağlık turizminin bu yönetmelikle darbe alacağını vurguladı ve "Bu yönetmelik çıkarsa hastane dışında tüm sağlık kuruluşları kapanır" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2473 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim