• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 16 °C

26 yılın bedelini böbreğiyle ödedi

26 yılın bedelini böbreğiyle ödedi
Kerim Keskin, 1 yaşındayken yuvaya verdiği oğlunu 26 yıl sonra karşısında görünce dünyalar onun oldu. Baba Keskin, oğlunun böbrek hastası olduğunu öğrenince ise böbreğini bağışladı

Ordu'da oturan 48 yaşındaki Kerim Keskin, maddi ve ailevi sorunları nedeniyle oğlu Ümit Ayaz'ı 1 yaşına gelmeden Giresun Çocuk Esirgeme Kurumu'na verdi. Evlat edinen ailesi yıllar sonra gerçeği açıklayınca, Ümit Ayaz gerçek ailesini bulmak için Gaziantep'ten Ordu'ya gitti. Ümit Ayaz, 26 yıl sonra gerçek ailesiyle hasret giderdi.

'Tekrar kaybedemem'

Oğlunun 4 yıldan bu yana böbrek hastalığı ile mücadele ettiğini öğrenen Kerim Keskin, 26 yıl sonra kavuştuğu oğluna, "Onu bir daha kaybedemem" diyerek böbreğini bağışlamaya karar verdi. Ümit Ayaz, 8 gün önce babasının böbreğiyle sağlığına kavuştu.

Gaziantep'te eczacı kalfası olarak çalışan Ümit Ayaz'a, 4 yıl önce yüzündeki şişlik nedeniyle gittiği hastanede 'nefrit hastalığı' teşhisi konuldu ve haftanın üç günü diyalize girmeye başladı.

75 kilo ile diyalize başladığını, şu an 57 kiloya kadar düştüğünü aktaran Ayaz, "Günden güne eriyordum. Diyalizi bir hafta geciktirdim ve kalp krizi geçirdim. Yoğun bakımda bir hafta yattım. Şimdi babamın böbreğiyle hayata yeniden döndüm. Çok sevinçliyim" dedi.

Duygusal anlar

Mustafa- Dursun Ayaz çiftinin 1993 yılında kendisini yurttan alıp evlat edindiğini söyleyen Evlatlık verildiğini ilk öğrendiğinde yaşadığı duyguların anlatılamayacağını söyleyen Ayaz, haziran ayında Ordu'ya gidip gerçek ailesini bulduğunu, babasıyla ve kız kardeşleriyle ilk karşılaştığında duygusal anlar yaşadıklarını anlattı. Ümit Ayaz, "Daha sonra annem Fikriye Çakmak ile de görüştüm. Onunla da buluşmamızda duygu dolu anlar yaşadık. Ordu'daki tüm akrabalarımı görme fırsatı buldum" dedi.

Ayaz, "Kısmetimde öz babamın böbreği ile sağlığıma kavuşmak varmış. Şu an iki ailemle de görüşüyorum. Babadan 5, annemden 4 kardeşim var. Gaziantep'teki ailemden de bir kız kardeşim var" diyerek mutluluğunu dile getirdi.

'Kayıp 26 yılın bedeli olamaz'

Baba Kerim Keskin, yıllar önce oğlundan ayrılmanın üzüntüsünü ve şu anda yaşadığı sevinci kelimelerle anlatamayacağını, 26 yıl görmediği oğlunu hastalığı nedeniyle kaybetmeyi göze alamayacağı için böbreğini bağışladığını söyledi. Keskin, "Kayıp 26 yılın bedeli olamaz, ama ben bir böbreğimi ona verip sağlıkla yaşamasına vesile olduğum için çok mutluyum" dedi. Ümit Ayaz, 8 günlük tedavi süreci ardından taburcu olup memleketine döndü.

 

Erol AKKIR

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2374 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim