• BIST 9059.9
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 19 °C

3. Geriatrik Hematoloji Kongresi başladı

3. Geriatrik Hematoloji Kongresi başladı
Geriatrik Hematoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. İlhan: "Geriatride hastaya yönelik bir planlama yapılmalı, kişiselleşmiş tedavi çok önemli. 20 yaşındaki bir hastaya verdiğimiz tedaviyi 65 yaş üzerindeki hastaya verirseniz hastada başarı değil, başarısızlık

Geriatrik Hematoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Osman İlhan, geriatride hastaya yönelik bir planlama yapılması gerektiğini vurgulayarak, "Kişiselleşmiş tedavi çok önemli. 20 yaşındaki bir hastaya verdiğimiz tedaviyi 65 yaş üzerindeki hastaya verirseniz hastada başarı değil, başarısızlık elde edersiniz'' dedi.

İlhan, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde düzenlenen ''3. Ulusal Geriatrik Hematoloji Kongresi''nde yaptığı konuşmada, sağlıkta dönüşüm programının etkisiyle Türkiye'nin artık doktora ve profesöre çok hızlı ulaşan bir ülke haline geldiğini söyledi.

Sağlıkta bir çok alanda Türkiye'nin dünyaya örnek olduğunu ifade eden İlhan, genç nüfusun yanı sıra yaşlı nüfusa dönük de bir planlama yapılması gerektiğini ifade etti.

Geriatride her hastaya yönelik bir planlama yapılmasının önemine değinen İlhan, şunları kaydetti:

''Amacımız yaşlı hematoloji hastalarının tanısı tedavisinin hastaya yönelik şekilde yapılması sağlamak. Geriatride kişiselleşmiş tedavi çok önemli. 20 yaşındaki bir hastaya verdiğimiz tedaviyi 65 yaş üzerine verirseniz hastada başarı değil, bir başarısızlık elde edersiniz. Bu nedenle derneğimiz yaşlı hematoloji hastalarında, hastalığın tespiti, bunların tedavilerine yönelik son gelişmelerin değerlendirilmesi ve her hastanın özel durumuna bağlı tedavinin planlanmasını hedefliyor. Bu alanda sadece doktorlar değil, hemşireler, biyologlar ve sağlık çalışanları ile hep birlikte bir ekip çalışması yapılması gerekiyor.''

Yaşlı hastalara yönelik evde bakım ve palyatif bakımın çok önemli olduğunu belirten İlhan, ''Bunun ABD'de uygulanması sonucu yüzde 30 oranında hem hastalardaki başarı oranının arttığı hem de maliyetlerin azaldığı görülmüştür'' dedi.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şehsuvar Ertürk de Türkiye'nin bir süre sonra, daha çok yaşlı nüfusa sahip bir ülke olacağına dikkati çekerek, bunun da geriatri alanında ve hematoloji anlamında sağlık sorunlarının artması anlamına geldiğini söyledi.

Ertürk, derneğin çalışmalarının yaşlı nüfusa yönelik farkındalık oluşturma ve bilimsel yaklaşımı ortaya koyma anlamında önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 3150 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim