BUGÜNE dek bitkilerin yardımıyla hiç hastalanmadığını hiçbir sağlık problemi yaşamadığını ifade eden Prof. Dr. Ahmet Maranki (55), bu kez gençlik aşılayan, antioksidan kozmik iksirin formülünü açıklıyor. Maranki’ye göre, kırmızı pancar, havuç ve elmamucizevi üçlü. Maranki, “7 gün boyunca aç karnına içilecek olan bu karışımla, hemideal kilonuza kavuşun, hemde gençliğinizi koruyun. Bu mucizevi karışıma kereviz, maydanoz, tere, roka, turp, ıspanak, brokoli gibi sebzeleri de ekleyebilirsiniz” diye konuşuyor. Maranki’ye göre, Türk toplumunda parazit sorunu çok yaygın.
Maranki, “Türkiye’de parazit konusu ihmal ediliyor. İleri testler yapılmıyor. Bedende bulunan ve tespiti çok zor olan parazitlerin varlığı bedeninizi ve cildinizi olumsuz yönde etkileyerek halsizliğe sebep oluyor. Sivilceden dökülen saçlara, aknelerden cilt kırışıklıklarına kadar birçok problemin nedeni parazitler. İştahsız çocuklar her gün hastalanıyor. Bir çocuk iştahsızsa, sürekli eli burnundaysa, halsizse bu çocukta parazit olma ihtimali yüksektir. Dünyada her dört ölümden biri, parazitlere bağlı. Parazitler, kısırlığa, erkeklerde sperm eksikliğine de yol açıyor. Süpürge tohumu, kabak çekirdeği, kabak çekirdeği yağı ve sarmısaktan oluşan parazit kürünü üç gün uygulamak gerekiyor” diyor.
KOZMİK İKSİR
Malzemeler: 1 adet orta boy havuç, 1 adet orta boy kırmızı pancar, 1 adet elma, birkaç dal maydanoz, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, mevsim sebze ve meyveleri.
Kullanım şekli: 7 gün boyunca sabahları aç karnına 2 bardak içilmesi tavsiye edilir. Karışımın ana malzemesinin yanında her gün farklı mevsim sebzelerini ekleyerek iksirin gücünü artırabilirsiniz.
PARAZİT DÜŞÜRÜCÜ ÇAY
Malzemeler: Kabak çekirdeği, süpürge tohumu, sinameki yaprağı, funda yaprağı, sarmaşık yaprağı, lavanta çiçeği, huş ağacı yaprağı, sarı solmaz çiçeği, biberiye, mersin yaprağı, kiraz sapı, rezene, ısırgan yaprağı, bamya çiçeği, mısır püskülü, portakal kabuğu, fasulye kabuğu, civanperçemi, ıhlamur çiçeği ve yaprağı, kırkkilit otu, kekik, tıbbi nane, böğürtlen yaprağı, oğul otu, mayıs papatyası, anason.
Hazırlanışı ve kullanılışı: Birer tutam alınarak hazırlanan karışım günde 3 defa yemeklerden 30 dakika önce alınarak, 1 bardak sıcak suyla demlendirilip süzülerek içilir. Ayrıca yoğurt, bal gibi gıdalar ile karıştırılarak da tüketilebilir.
ÇOCUKLARA PARAZİT KÜRÜ
Kabak çekirdeği tozu ve yağı, süpürge tohumu, piren, sinameki ve sarmısağı toz halde karıştırıp yoğurt, bal veya mamayla çocuğa vermek gerekiyor. 7 gün boyunca sabah ve akşam küçük çocuklara bir çay kaşığı, büyük çocuklara ise bir tatlı kaşığı verilmesi uygun bulunuyor. Ayrıca sıcak suya karıştırılıp içilebiliyor. Maranki, “Çocuk diş gıcırdatıyorsa, uyurken ağzından salyalar akıyorsa, ciltte gelişim bozukluğu varsa ve elini sürekli burnuna götürüyorsa bu kür çocuğa uygulanmalı” diyor.
3 HAFTADA İNCELTEN SELÜLİT YAĞI
Malzemeler: 10 gram susam yağı, 10 gram badem yağı, 10 gram buğday yağı, 10 gram portakal yağı, 5 gram fındık yağı, 5 gram limon yağı, 5 gram biberiye yağı, 5 gram kayısı yağı, 5 gram keten tohumu yağı, 5 gram menekşe yağı, 5 gram okaliptüs yağı, 5 gram lavanta yağı, 5 gram kekik yağı, 5 gram nane yağı, 5 gram tarçın yağı, gram pelesenk.
Kullanımı: Karıştırılan yağ karışımı hafifçe ısıtılır. Vücut ısısına yakın olan karışım, selülit olan bölgeye sürülür. Karışım tene iyice yedirildikten sonra hafifçe cildi kızartacak kadar ham ipek keseyle veya kabak lifi gibi bir keseyle sertçe bastırarak 10-15 dakika masaj yapılır. Yağlanmış bölge daha sonra mutfak streciyle sarılıp, ter atmak için egzersiz yapılır. En az 20 dakika aktif ve terletici hareket yaptıktan sonra banyoda iyice ovularak yıkanır. Bu işlemi en az 3 hafta boyunca günde 1 kez yapmak gerekiyor.
Selüliti yok edici lahana kürü
Malzemeler: 5 adet lahana yaprağı, 1 litre su
Hazırlanışı: Lahananın yeşilimsi ana yapraklarından 5 adet 2 avuç büyüklüğünde olanları, 1 litre suda yaklaşık 5-7 dakika haşlanıyor, bu su aç karnına gün içerisinde tüketiliyor, 3 ay boyunca 3 haftalık periyotlarla 1 hafta ara verilerek uygulanıyor. Ayrıca lahana yapraklarının selülitli bölgelere bağlanması tavsiye ediliyor.
TİROİDE KARŞI CEVİZ KÜRÜ
CEVİZ içleri cam bir kavanoza doldurulan 1 litre alkali suyun içine konularak 7 gün boyunca ışık görmeyen, kapalı bir yerde bekletilir. Daha sonra her gün bu sudan 1 fincan içilir ve 1 ceviz içi (lepesi) yenir. Ceviz lepesinin içinden çıkan hançere şeklindeki (boğaza benzeyen) kabuk tekrar suyun içine atılır.
* Bu küre 21 gün devam edilmesi ve ikinci 21 günlük dilimde ise kabuklarıyla kalan suyun içilmesi tavsiye edilir.
* Bu kürün yanında yine 3 hafta boyunca boğaz bölgesine geceleri ceviz yağı sürüp mutfak streci ile sarılarak yatılması tavsiye edilir.
* Özel işlemden geçirilerek cevizin kabuğuyla beraber hazırlanan ve doğal şeker kullanılan ceviz reçelinden her sabah kahvaltı sırasında bir adet tüketerek tiroit sağlığınıza katkıda bulunabilirsiniz.
KİLO DENGELEME İÇİN FORM ÇAY
Malzemeler: Sinameki yaprağı, funda çiçeği, kuzu sarmaşığı, ısırgan yaprağı, kiraz sapı, biberiye yaprağı, mersin yaprağı, portakal kabuğu, kuşburnu meyvesi, bamya çiçeği, rezene meyvesi, mayıs papatyası çiçek ve yaprak, mısır püskülü, fasulye meyve kabuğu, anason meyvesi, sarı solmaz, civanperçemi, ıhlamur çiçeği, limon kabuğu, tıbbi nane, böğürtlen yaprağı, melisa yaprağı, kekik yaprağı.
Hazırlanışı: Birer tutam alınarak hazırlanan karışımdan günde 3 defa yemeklerden 30 dakika önce alınarak, bir bardak sıcak suyla demlendirilip süzülerek içilir. Ayrıca bir fincan yoğurdun içine bir tatlı kaşığı (iyice toz hale getirilmiş) ilave edilerek de alınabilir.
ÖZLEM YILMAZ
3 haftada incelten selülit yağı!

BUGÜNE dek bitkilerin yardımıyla hiç hastalanmadığını hiçbir sağlık problemi yaşamadığını ifade eden Prof. Dr. Ahmet Maranki (55), bu kez gençlik aşılayan ...
Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.Kaynak: 
Bu haber toplam 4775 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Şarkıcı Işın Karaca'ya, "saçkıran" için kök hücre tedavisine başlandı"Alopesi üniversalis" hastalığı nedeniyle kaybettiği saçlarına kavuşmak için Antalya'da kök hücre tedavisine başlanan sanatçı Işın Karaca, "Kök hücre beni çok heyecanlandırdı." dedi.
Dünya Genelinde 56 Milyon Kişi Saç Dökülmesiyle Mücadele EdiyorDünya çapında 56 milyon insan saç dökülmesiyle mücadele ederken, bu soruna kalıcı bir çözüm bulmak isteyenler saç ekimi merkezlerinin kapısını çalıyor.
Güzellik Uzmanı Çiğdem Koç: “Günlük Bakımı Aksatmayın”Cilt bakımının her yaşta önemli olduğuna dikkat çeken Güzellik Uzmanı Çiğdem Koç, "Daha sağlıklı cilde sahip bir nesil yetiştirebilmemiz için Z...
Medart Hair Clinic : ’Saç Ekimi Artık Daha Ulaşılabilir Bir Sağlık Hizmeti’MedArt Hair Clinic başhekimi Dr. Tuna Tantan Williams, saç ekimi konusunda önemli açıklamalarda bulundu.- 21:08 - Kars'ta bir akademisyen nefret ve ayrımcılık suçlamasıyla gözaltına alındı
- 20:53 - Zambiya, kolera salgınının kontrol altına alındığını duyurdu
- 19:23 - TBMM Engellilerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu toplandı
- 18:58 - Edirne'de ambulans ile cipin çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı
- 18:43 - Karabük'te Eskipazar İlçe Devlet Hastanesi'nin ihalesi 15 Ocak'ta yapılacak
- 18:38 - Ağrı'da rahatsızlanan bebek ambulans uçakla İstanbul'a nakledildi
- 18:18 - Can Veren Eller Derneği, Madagaskar ve Tanzanya’da sağlık eğitimi ve desteği verdi
- 17:38 - Hasköy Devlet Hastanesi hizmet vermeye başladı
- 17:01 - İlaçlarda Uygulanacak Kamu Kurum İskontosu Baremlerinin Değiştirilmesi
- 15:28 - BM, kısıtlamalar nedeniyle hayat kurtarıcı barınma yardımlarının Gazze'ye ulaşamadığını bildirdi
- 15:23 - Karabük Üniversitesi çalışmalarıyla "bilim merkezli toplum" inşasına destek verecek
- 14:28 - DSÖ: Küresel olarak her 8 kişiden biri göç nedeniyle hareket halinde
- 14:13 - Hamas Siyasi Büro Üyesi Ebu Avn: "İsrail, Filistinli esirleri organlarını aldıktan sonra öldürdü"
- 14:13 - Allianz Türkiye sağlık destek ve dijital sağlık hizmetlerini genişletiyor
- 13:48 - Türk Kızılay Zara Temsilciliği hizmet binası törenle hizmete açıldı
- 13:43 - Yaşam kalitesini düşüren burun tıkanıklığı okul ve iş performansını olumsuz etkiliyor
- 13:43 - DSÖ, Gazze'de tıbbi tahliye bekleyen 1092 hastanın hayatını kaybettiğini bildirdi
- 13:38 - Kırklareli'nde ortaokul öğrencilerine skolyoz taraması yapılacak
- 12:53 - Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde uygulanan tedaviyle şeker hastasının ayağı kesilmekten kurtarıldı
- 12:43 - Rize'de yerli mobil dijital röntgen cihazı hizmete sunuldu
- 12:33 - Sağlık çalışanları, eğitimlerle toplumun "sağlık okuryazarlığı" düzeyini arttırıyor
- 12:03 - Uykusuzluk, nörolojik hastalık riskini artırıyor
- 11:53 - Gönüllü doktor ve gençler sağlık taraması ve ilk yardım eğitimi için köy yollarında
- 11:13 - Kızılhaç yetkilisi, Gazze'deki soğuk hava ve insani yardım ihtiyacına dikkati çekti
- 11:08 - Kornea nakliyle dünyası yeniden aydınlandı
- 11:08 - ABD'de üretilen "evde meme kanseri tarama cihazı" sağlıkta yeni gelişme olarak öne çıkıyor
- 10:58 - Sosyal korumaya 2024'te yaklaşık 4 trilyon 965 milyar lira harcandı
- 10:08 - Doktor önerisi olmadan serum taktırılmamalı
- 09:13 - Eceabat'ta zeytin üreticilerine hijyen eğitimi verildi
- 09:13 - Pazaryeri İlçe Devlet Hastanesinde görev değişimi
- 19:53 - DSÖ, 2014’ten bu yana yaklaşık 80 bin kişinin göç yolculuklarında hayatını kaybettiğini bildirdi
- 18:08 - Hamas: Gazze'de çocukların soğuktan ölme sebebi, devam eden abluka ve yeniden imarın engellenmesi
- 18:03 - Asistan doktorların grevde olduğu İngiltere’de grip vakaları yıl içindeki en yüksek seviyeye çıktı
- 17:23 - TBMM Engellilerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu toplandı
- 16:53 - Almanya’da Aşağı Saksonya Sağlık Bakanı Philippi, hastanelerin altına sığınak yapılmasını önerdi
- 16:28 - Kırşehir'de "Engelsiz Yaşam Çalıştayı" düzenlendi
- 15:58 - Yeşilay'dan uyuşturucu haberlerinde "normalleştirme" ve "özendiricilik" riskine karşı uyarı:
- 15:23 - Keban'da "Sağlıklı Çocuk Sağlıklı Gelecek" programı düzenlendi
- 15:08 - Cizre'de burun estetiği ameliyatı yapıldı
- 14:43 - Batman'da 1,5 yaşındaki çocuğun bağırsağından 3 mıknatıs çıkarıldı
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Ve burası da bir devlet hastanesi
14 soruda Koronavirüs hakkında kendinizi test edin...
Gilaburu meyvesi kanserden koruyor
Endonezya’daki deprem: Ölü sayısı bin 203'e yükseldi
12345678
Kars'ta bir akademisyen nefret ve ayrımcılık suçlamasıyla gözaltına alındı
Hamas Siyasi Büro Üyesi Ebu Avn: "İsrail, Filistinli esirleri organlarını aldıktan sonra öldürdü"
DSÖ, Gazze'de tıbbi tahliye bekleyen 1092 hastanın hayatını kaybettiğini bildirdi
TBMM Engellilerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu toplandı
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim










































