• BIST 10159.93
  • Altın 2390.665
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.6997
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 24 °C

3 ilde daha 65 yaş üstüne virüs kısıtlaması

3 ilde daha 65 yaş üstüne virüs kısıtlaması
3 ilimizde daha koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstüne sokağa çıkma kısıtlaması getirildi

 

BATMAN

Batman'da 65 yaş ve üstüne sokağa çıkma kısıtlaması getirildi

Batman'da korona virüs tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstündekilerin 10.00 ile 17.00 saatleri arasında dışarı çıkabilecekleri, bu saatler dışında sokağa çıkışlarının yasaklandığı bildirildi.

Batman'da korona virüsle mücadele kapsamında koordinasyon toplantısı Batman Valisi Hulusi Şahin Başkanlığında düzenlendi. İl Sağlık Müdürü Hakan Pamukçu tarafından Batman'da koronavirüse ilişkin yapılan bilgilendirme sunumunun ardından toplantıda 65 yaş ve üstündekiler için yeni kararlar alındı. Alınan karara ilişkin valilikten yapılan yazılı açıklamada, korona virüs tedbirleri nedeniyle 65 yaş ve üstündekilerin 10.00 ile 17.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecekleri duyuruldu. Açıklamada, "65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın 15 Ağustos 2020'den itibaren sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla her gün 10.00-17.00 saatleri arasında dışarı çıkabilmelerine, bu saatler dışında sokağa çıkmalarının yasaklanmasına, kısıtlanmasına, belirtilen saatler haricinde, ikametlerinden ayrılmalarına kısıtlama getirilen kişiler arasında yer almakla birlikte, yürüttükleri kamu görevinin niteliği, mevcut durumdaki aciliyeti ve kamu hizmetinin sürekliliğinin sağlanmasında ihtiyaç duyulan kamu görevlileri 'başta doktorlar olmak üzere sağlık çalışanları, eczacılar, belediye başkanları, sosyal hizmet kuruluşları görevlileri' ile zorunlu sağlık sebepleri nedeniyle dışarıya çıkması lüzumlu olan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın bu kısıtlamadan muaf tutulmasına karar verildi" denildi.

SİVAS

Sivas'ta korona virüs vakalarının artmasıyla birlikte yeni tedbirler alınmaya başladı, Sivas Valiliği alınan tedbirleri yazılı açıklama ile duyurdu

Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların taziye için bir araya gelmelerine müsaade edilmeyeceği belirtilerek, "Filyasyon çalışmalarında bulaşma riskinin, cenaze törenleri ve taziyelerde yüksek olduğunu tespit ettiğimizden; cenaze törenlerinin sadece birinci derece yakınlarının katılımıyla teması ortadan kaldıracak genişlikteki alanlarda yapılması, taziyeler gibi insani ve islami görevlerin ise sadece telefon ve diğer iletişim araçları aracılığı ile yerine getirilmesi kararı alınmıştır. Taziyesi olan vatandaşlara bilgilendirme mesajı atarak, taziye dileklerini telefonla kabul etmeleri bildirilecektir. İlimizde vatandaşlarımızın taziye için bir araya gelmelerine müsaade edilmeyecektir'' ifadelerine yer verildi.

"Düğünlerde 2 görevli yer alarak denetim gerçekleştirecek"

Öte yandan yapılan açıklamada düğünlerde 2 sabit görevlinin yer alacağı belirtilerek, "İlimiz merkezlerinde ve ilçe merkezlerinde sokak düğünlerinin 19:00-22:00 saatleri arası yapılması, belirtilen saatler dışında düğün, kına, sünnet vs. yapılmaması; sokak düğünlerinde yemek ikramının kaldırılması, dar alanlarda sokak düğünlerinin yapılmaması, bu durumlarda düğün sahiplerinin izin alması koşuluyla okul bahçelerinin ve parkların kullanılabilmesi, köylerde yapılan düğünlerin yemek ikramı olmaksızın 19:00-22:00 saatleri arasında geniş alanlarda yapılması kararı alınmıştır. Düğünlerde artık iki sabit görevli bulunacaktır. Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirtilen kurallara uymaları konusunda düğüne katılanların denetimlerini yapacaklar" denildi.

65 yaş üzeri vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması

Sivas Valiliğinden yapılan bir diğer açıklamada, "65 yaş ve üzeri kişilerin sabah 10:00' dan önce ve akşam 17:00'dan sonra sokağa çıkmaları kısıtlanmıştır. Ayrıca sokağa çıkış kısıtlamalarının bulunmadığı saatlerde Pazar yerleri, parklar ve yoğun kalabalıkların oluştuğu yerlerde bulunmamalarına yönelik karar alınmıştır.Toplam hasta sayısı içinde ev hanımı oranlarının yükselişte olduğu ve filyasyon ekiplerince buluşmanın ev toplantılarından(gün,veda partisi,hoş geldin ziyaretleri vb) kaynaklandığı tespit edildiğinden;bu nitelikteki ev toplanmalarına müsaade edilmeyecektir'' ifadeleri kullanıldı.

MANİSA

Manisa Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü vatandaşların 17.00-20.00 arası toplu taşıma araçlarını kullanmasına, birinci derece yakınları dışında düğünlere katılmalarına ve 17.30'dan sonra pazarlara girmelerine kısıtlama getirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, koronavirüs salgınından vatandaşları korumak ve salgında son günlerde yaşanan artışı durdurmak ve azalmasını sağlamak amacıyla kent genelinde bazı kararlar alındı.

Alınan kararlar gereği, risk grubunda yer alan 65 yaş ve üzerindeki vatandaşların 17.00-20.00 saatleri arasında toplu taşıma araçlarını kullanmaları, semt ve ilçe pazarlarına saat 17.30'dan sonra girmeleri, birinci derece yakınları ile amcası, dayısı, teyzesi ve halası oldukları kişilerin düğünleri dışında kalan düğünlere katılmaları kısıtlandı.

Tedbirler kapsamında, her türlü ticari iş yerlerinin yaya kaldırımlarına mal ve malzeme koyması da yasaklandı.

- Servislerde kamera zorunluluğu

31 Ağustos'tan itibaren, personel ve okul servisi olarak kullanılan araçlarda, maske takma zorunluluğunu ihlal edenlerin tespit edilmesi için araçlara kamera takılmasına karar verilirken, kayıtların da en az 30 gün süreyle saklı tutulması zorunluluğu getirildi.

Kontrollü sosyal hayat döneminde, salgınla mücadelenin genel prensiplerinden olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının önemine istinaden, mesire ve piknik alanlarında, oturma yerleri arasındaki mesafenin en az 4 metre olacak şekilde ayarlanmasının sağlanmasına da oy birliğiyle karar verildi.

Öte yandan, kararlara uymayanlar hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. Maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacağı bildirildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3025 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim