• BIST 9524.59
  • Altın 2490.091
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.7328
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 22 °C

30 hastaneye finans eli uzatarak marka yapacak

30 hastaneye finans eli uzatarak marka yapacak
Geçen yıl kasım ayında Eren ve Esas Holding iştirakiyle kurulan hastane zinciri Birleşik Sağlık Kurumları (BSK), 3 yıl içinde 28 ilde 30 hastaneye ulaşmayı hedefliyor.

Geçen yıl kasım ayında Eren ve Esas Holding iştirakiyle kurulan hastane zinciri Birleşik Sağlık Kurumları (BSK), 3 yıl içinde 28 ilde 30 hastaneye ulaşmayı hedefliyor.

Anadolu'daki küçük ve orta ölçekli hastaneleri satın almak yerine, yüzde 20 ile yüzde 51 arasında değişen oranlarda ortaklık kurarak büyütmeyi amaçlayan BSK, sektöre toplam 100 milyon dolarlık yatırım yapacak. Yerel markaların kimliklerini koruması gerektiğini vurgulayan Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emine Sabancı Kamışlı, "Belli ölçekteki yatırımların ayakta kalmasını sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

Aynı zamanda bir yatırım yönetim şirketi olan BSK, şu ana kadar Kütahya, Aydın ve Eskişehir'de toplam 3 hastaneye ortak olarak isim hakkını verdi. 7 hastaneyle de anlaşma sürecinde olan şirket, yıl sonuna kadar 12 hastaneye ulaşmayı planlıyor.
 

Milli servete sahip çıkacak

Konuyla ilgili önceki akşam düzenlenen toplantıda konuşan Emine Sabancı Kamışlı, yerelde yaratılmış markaların kimliklerini koruması gerektiğini vurgulayarak "Belli ölçekteki yatırımlar tek başına ayakta kalamıyor. İşte BSK bunların kalıcılığını sağlayarak milli servete sahip çıkacak" dedi. Sağlık sektörünün geleceğine inandıklarını ve daha taşlar yerine oturmadan yola çıktıklarını anlatan Kamışlı, "Değişim ve yenilik süreçleri sancılıdır. Hepimizin tek bir hedefte birleşmesi gerek" şeklinde konuştu. Kamışlı, uzun vadede kalıcı olacaklarını söyledi. BSK CEO'su Murat Dayanıklı ise "Doğru yerde, doğru iş yapan ancak finansal gücü büyümeye yetmeyen, kurumsallaşmak isteyen, profesyonel anlamda ulusal ve uluslararası standartlara kavuşmakta zorluk yaşayan hastanelerle güç birliği yapacağız" diye konuştu.

 
Büyüme sürecini hızlandıracağız

Hastaneleri satın almak yerine hisse alarak bağımsızlıklarını koruduklarını belirten Dayanıklı, asıl hedeflerinin ortaklarına gereken finansman desteğini sağlayarak markalaşma ve büyüme süreçlerini hızlandırmak olduğunu ifade etti. Murat Dayanıklı, nüfus yoğunluğu, ulaşılabilirlik, toplam yatak arzı ve özel yatak arzı gibi kriterlere bakarak öncelikle 28 il belirlediklerini, bu illerde 110 hastane seçtiklerini söyledi. Çeşitli elemelerden sonra bu sayının 51'e düştüğünü anlatan Dayanıklı, "Şu ana kadar 42 hastanenin ortaklık başvurusunu değerlendirdik. Bunlardan 20 tanesini hedeflerimize uymadığı için eledik. 10 hastane de daha sonra incelenmek üzere bekliyor" diye konuştu. Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hilmi Eren de "Hür teşebbüs ve liberal ekonominin olduğu bir ortamda sağlık hizmetleri devlete bırakılamaz" diyerek faaliyet alanlarına sağlık sektörünü eklemekten mutlu olduklarını dile getirdi.

Bu haber toplam 1548 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim