• BIST 9079.97
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9354
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

300 gün güneşi gördü, 270 milyon dolara sağlık oteline soyundu

300 gün güneşi gördü, 270 milyon dolara sağlık oteline soyundu
Sağlık oteli projesi için düğmeye bastıklarını anlatan Merit Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar, “Güneşin az olduğu ülkelerden sağlık turisti çekmeyi planlıyoruz. 270 milyon dolar otel yatırımı yapılacak” dedi.

TURİZM sektöründeki çeşitlilik ve artan rekabet sektör oyuncularını yeni projelere yönlendiriyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Merit Turizm, 270 milyon dolarlık yeni yatırım için düğmeye bastı. “KKTC’ye güneş görmeyen ülkelerden turist çekeceğiz” diyen Net Holding İcra Kurulu Başkan Yardımcısı, Merit Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar, “300 gün güneş gören ülkede insanların zihinsel dinlenme ve kendilerini yenilemesi için sağlık otelleri projesine başladık” dedi.

2012 yılında açılacak

Reha Arar, 2 yıl sonra faaliyete geçmesi planlanan otelle ilgili olarak şu bilgileri verdi: “440 yataklı bu otel projemizin içinde casino yer almayacak. Burası az güneş gören ülkelerdeki turistlerin zihinsel dinlenme mekanı olacak. Burada çok özel bir ekip kurulacak. Bu ekip içerisinde uzman kişiler yer alacak. Doktor ve hemşire seçimine çok özen göstereceğiz. Afrodit otelimiz 2012 yılında, Maremonte ise çok büyük bir proje olduğu için kademeli olarak 2015-2017 yılları arasında faaliyete başlatmayı planlıyoruz. Bu yatırımın KKTC turizmine yeni bir soluk kazandıracağını ve turist sayısını önemli ölçüde artıracağını tahmin ediyorum.”

Deniz suyu ile tedavi

Net Grubu olarak dünyadaki trendleri yakından izlediklerini açıklayan Reha Arar, şöyle konuştu: “Günümüzde, aranılan ve tercih edilen sağlık turizmi konusunda araştırma ve çalışmalara hız verdik. Sağlık turizminin eğlence ve dinlence fonksiyonları ile ele alınması sonucunda, Afrodit Oteli önemli bir fonksiyon kazandı. Dünyada ‘Thalasso therapy’ olarak bilinen, deniz suyu ile tedavi teması, Afrodit otelinin konseptini oluşturacak.”

Kongre turizminin önemi artıyor

KKTC’de kongre turizmiyle son dönemlerde öne çıktıklarını dile getiren Reha Arar, Kıbrıs’taki çalışmalarını şöyle anlattı: “Turizmde çeşitlilik çok önemli. Bugüne kadar, KKTC’de yapmış olduğumuz yatırımlarda, daima Kıbrıs’ın turizm açısından ihtiyacı olan konulardan hareket eden ve bu gereksinimleri karşılayan bir strateji izledik. Gelişen ve değişen turizm sonucunda yeni tesislerin inşa edilmesi gündeme geldi. Güneş ve kum turizminin yanı sıra kongre turizmi de KKTC’de önem kazanmaya başladı. ”

Arap turistin payı artıyor

REHA Arar, halen Kıbrıs’ta otellerin yüzde 60’ını Türkiye’den giden turistlerin doldurduğunu ancak bunun yanı sıra İsrailliler, Araplar ve İranlıların da önemli payının bulunduğunu belirterek, şu bilgileri verdi: “Türkiye’den direkt sayılabilecek uçuşların gündeme gelmesi adada bulunan otellerin doluluk oranını önemli ölçüde artıracak.”

Kıbrıs’ta turizm her yıl yüzde 15 büyüyor

KIBRIS’ta turizm sektörünün her yıl gelişim gösterdiğini anlatan Reha Arar, “KKTC’ye gelen turistlerin kalitesi çok yüksek. Bu müşteri profiline yönelik projeler geliştirmeniz gerekiyor. KKTC’de turizm sektörü yılda yüzde 15-20 büyüme kaydediyor. Bu rakamları artırmak için çalışıyoruz. Yeni projelerle pazarı büyütüyoruz” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3870 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim