• BIST 9079.97
  • Altın 2323.296
  • Dolar 32.3427
  • Euro 34.8336
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 17 °C

4 yabancı dev zincir Türkiye'den vazgeçti

4 yabancı dev zincir Türkiye'den vazgeçti
Çalışma Bakanı Ömer Dinçer’in özel hastanelerin kategorisine göre fark ücretini yüzde 70’e kadar alabileceklerini açıklaması, beklentileri tam olarak karşılamadı. Hospitalium Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Abit Bakistanlı, “Yükselen fark, muayene ücretinde

Çalışma Bakanı Ömer Dinçer’in özel hastanelerin kategorisine göre fark ücretini yüzde 70’e kadar alabileceklerini açıklaması, beklentileri tam olarak karşılamadı. Hospitalium Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Abit Bakistanlı, “Yükselen fark, muayene ücretinde destek vermesi dışında bir çözüm olmaz. Giderlerimiz çok” dedi.

Çalışma Bakanı Ömer Dinçer’in sağlık sektöründe planlanan tasarruf tedbirleri kapsamında hastanelerin fark ücretlerini esnettiklerini ve bu kapsamda 5 kategoriye ayrılacak hastanelerin niteliğine göre vatandaştan yüzde 70’e yakın fark ücreti alabileceğini açıklaması, özel hastaneler tarafından yeterli bir çözüm olarak görülmüyor.

Bu uygulamanın sadece muayene hizmetinde özel hastanelere destek olacağını söyleyen Hospitalium Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Abit Bakistanlı, “Çünkü devlet hastanelerine kıyasla en basit MR çekiminden, radyoloji ve ortapedi gibi tüm kapsamlı tedavi ve ameliyatlara kadar giderlerimiz çok fazla” diye konuştu.

Son 1 yıldır sosyal sağlık reformuyla tüm hastanelerin hizmet fiyatlarını fiksleyen SGK’nın bir de özel hastanelere ’Benim belirlediğim fiyatın yüzde 30’undan fazlasını hastadan alamazsın’ kısıtı getirmesiyle sektörde ciroların 1 yılda yüzde 40 azaldığını ve yeni yatırımların durduğunun altını çizen Bakistanlı, çözüm yolunu şöyle anlattı:

“Yoğun bakıma alınan veya kazalarla acile getirilen hastaların mağduriyetini önlemek için devlet ne verirse razıyız. Fark uygulaması burada zaten geçerli olsun. Ancak, vatandaşların planlı ve tercihli olarak hastane seçerek geldiği tedaviler için fiyatları biz belirleyelim. Burada bir mağduriyet de söz konusu değil. Bizim için de rekabet alanı yaratılmış olur. Bu yolla cirodaki kaybımızın belirli bir kısmını telafi edebiliriz.”

Fesihler gündeme gelir

Son iki yıldır sağlıkta hizmet fiyatlarına zam gelmediğini de hatırlatan Bakistanlı, “Üstüne üstlük bazı hizmet kalemlerinin fiyatları yarı yarıya düştü. Örneğin katarakt ameliyatları 600 liradan 350 liraya, sezeryan ameliyatları 900 liradan 450 liraya indi. Mikro cerrahi gerektiren varikosal ameliyatı 1200 liradan 350 liraya geriledi” dedi.

Şu anda 300’e yakın özel hastanenin tamamına yakınının SGK ile anlaşmalı olduğunu belirten Bakistanlı, “Hükümet acil önlem almazsa aralarında maddi sıkıntı yaşayanlar birer birer SGK ile anlaşmalarını feshedecektir. Biz de iki hastanemizi SGK sisteminden çıkarıp çıkarmamak üzerinde görüşüyoruz. Böylece vatandaşlar bu fiyat düzeyinden özel hastanede hizmet alamayacak duruma gelir” diye konuştu.

4 yabancı dev zincir Türkiye’den vazgeçti

Sektörde birleşmelerin ve satın almaların çoğalacağını ve Türkiye’de sağlık sektörüyle ilgilenen Orta Avrupalı ve Amerikalı 4 büyük yabancı hastane zincirinin son gelişmelerle geri adım attığını belirten Bakistanlı, “Biz satmayı düşünmüyoruz ama biz dahil sektörden pek çok grupla görüşme yapmışlardı. SGK ile geldiğimiz noktada, yatırımlarının kârlı olmayacağı öngörüsüyle Türkiye’den vazgeçtiler” dedi. Hospitalium Grubu olarak Ümraniye, Haznedar ve Şişli’de olmak üzere 3 hastane, bir de tıp merkezleri olduğunu söyleyen Bakistanlı, “Özel hastaneler olarak 1 yıl sonrasını göremez hale geldik. Biz de Bulgaristan, Romanya ve Arnavutluk’ta hastane kurma planlarımızdan vazgeçtik. Tüm kaynaklarımızı ve enerjimizi buraya harcamak zorunda kalıyoruz” dedi.

Vatan

Bu haber toplam 2295 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim