• BIST 9645.02
  • Altın 2410.881
  • Dolar 32.5648
  • Euro 34.7004
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 23 °C

40 bin yeni konutu gördü, 7.5 milyon dolara ASM Ataşehir'i açtı

40 bin yeni konutu gördü, 7.5 milyon dolara ASM Ataşehir'i açtı
Anadolu Sağlık Merkezi’nin Ataşehir’de yaptırdığı Tıp Merkezi’nin açılışında konuşan Genel Direktör Dr. Hasan Kuş, Ataşehir’e yaklaşık 40 bin yeni konut yapıldığını belirterek, "Çok ciddi popülasyon geliyor. İnsanların sağlık ihtiyacına cevap vermek için

Anadolu Sağlık Merkezi’nin Ataşehir’de yaptırdığı Tıp Merkezi’nin açılışında konuşan Genel Direktör Dr. Hasan Kuş, Ataşehir’e yaklaşık 40 bin yeni konut yapıldığını belirterek, "Çok ciddi popülasyon geliyor. İnsanların sağlık ihtiyacına cevap vermek için 7.5 milyon dolarlık yatırımla bu merkezi kurduk" dedi.

22 poliklinikle hizmet

Anadolu Vakfı’nın Johns Hopkins Medicine stratejik ortaklığıyla 2005’te kurduğu Anadolu Sağlık Merkezi’nin, Suadiye’den sonra, ikinci uydu Kliniği "ASM Ataşehir Tıp Merkezi" hizmet vermeye başladı. Dr. Hasan Kuş, 3 bin 700 metrekare alana kurulan merkezin 22 poliklinik, acil servis ve iki yoğun bakım ünitesiyle 24 saat çalışacağını belirtti.

ASM Tıbbi Direktörü Prof. Metin Çakmakçı, sağlık kurumlarının fabrika mantığında işleyemeyeceğini belirterek, şunları söyledi: "Her sağlık kurumunun bir işlevi var. ASM Ataşehir’in hedefi, bulunduğu bölgedeki ’Mahallenin hastanesi’ olabilmek. ASM’nin hedefi Türkiye’nin referans ve mükemmeliyet merkezi olmak. Hızla yayılmak gibi bir amacımız yok.

Dr. Hasan Kuş, Johns Hopkins Medicine’daki doktorlarla sürekli bilgi alışverişinde bulunduklarını da söyledi. Hasta hakkında görüşünü almak istedikleri doktora dijital vaka görüntülerini aktardıklarını belirten Dr. Kuş, "Bir saat içinde hekimlerimiz online ortamda vaka üzerine konuşuyorlar" dedi.

Dr. Hasan Kuş, Kocaeli’ndeki ana yerleşkeye kurulan Hematolojik Onkoloji Ünitesi’nin inşaatının bittiğini ruhsatlandırma sürecinin başladığını da söyledi. 11.5 milyon dolar yatırımla inşaa edilen merkezde, 22 hastaya aynı anda kemik iliği nakli yapılabilecek.

Tıbbi hatadan yılda 20 bin kişi ölüyor

TÜRKİYE’deki sağlık politikası değişikliklerine "Tekniği doğru, yöntemi hatalı" diyen Prof. Metin Çakmakçı, şöyle konuştu: "Türkiye’de trafik kazalarına yılda 10 bin kurban veriliyor. Biz iki katı insanı sağlık sistemindeki tıbbi hatalardan ’iyi niyetle’ öldürüyoruz. Hasta sağlık kurumuna ayak bastığından çıkana kadar o kadar çok süreçten geçiyor ki doktor ya da hemşire değil hastayı sistem öldürüyor."

Bu haber toplam 2186 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim