• BIST 9908.81
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 24 °C

45 dakikada göğüs büyütme ameliyatı

45 dakikada göğüs büyütme ameliyatı
Göğüs büyütme ameliyatı en çok merak edilen estetik ameliyatlardandır. Silikon medyada çok meşhur bir malzeme olduğu için estetik ve silikon genellikle birlikte akla gelir.

Meme büyütme ameliyatı estetik ameliyatlar arasında en hızlı, en güzel sonuç veren, hastanın memnuniyet oranının en yüksek olduğu, en az düzeltme gerektiren en çok yapılan ameliyattır. Göğüs büyütme estetiği ameliyatı hastane ortamında, genel anestezi altında, 45-60 dakika süren bir ameliyattır.

Meme büyütme ameliyatı hakkında aklınıza takılan sorular?

  • Ben göğüs büyütme ameliyatı için uygun muyum?
  • Göğüslerim büyüdüğünde nasıl görünecek?
  • 300 cc mi yoksa daha büyük bir proteze mi ihtiyacım var?
  • Çok fazla ağrım olacak mı?
  • Meme protezi kas altına mı yoksa kas kas üzerine mi yerleştirilmeli?
  • Kapsül kontraktürü ne demek? Benimde başıma gelecek mi?
  • İz belli olacak mı? Emzirebilecek miyim? His kaybım olacak mı?
  • Bekarım. Göğüs büyütme ameliyatı olduğumu eşim fark eder mi?
  • Hamile kalmadan önce silikonları çıkartmam gerekir mi?
  • Silikon protezler meme kanserine neden olur mu?

Göğüs büyütme ameliyatının planlanmasında 3D Vectra üç boyutlu görüntüleme tekniğini kullanarak size ameliyatınızdan önce hangi büyüklükte ki protezin sizin vücudunuzda nasıl duracağını, seçilecek protezin sizin ölçüleriniz için uygun olup olmadığını gösterebiliyorum. Bu sayede ameliyat sonrası dönem daha uyumlu ve kararlı geçmiş oluyor. Elde edilecek sonuç hasta için sürpriz olmaktan çıkıyor.

Göğüs büyütme ameliyatı sonrasında hastanede gece kalmanız genellikle gerekmez. Özel bir sutyen ile ameliyattan çıkarsınız ve 2 gün sonra kontrolünüz yapıldıktan sonra duş alabilirsiniz. Daha önce de söylediğim gibi ameliyattan sonra ki iki gün biraz ağrılı geçer. Bu dönemde omuz hareketini azaltır, oturup kalkarken yardım alırsanız çok daha rahat edersiniz.

Göğüs büyütme ameliyatını nasıl gerçekleştiriyorum?

Öncelikle sizin bu ameliyat için uygun olup olmadığınızı değerlendirerek işe başlıyoruz. Kimi hastalarım sarkmış göğüslerinin silikon protez ile büyütüldüğünde toparlayacağını düşünerek bu ameliyatı planlamaktadırlar. O nedenle öncelikle yapılması gereken uygunluğunuzun değerlendirilmesidir.

Ben bu operasyon da meme katlantı çizgisinden girmeyi ve aksi bir durum yok ise kas altına protezleri yerleştirmeyi tercih ediyorum. Belki hasta ilk iki gün biraz ağrı çekiyor ama hayatının geri kalan kısmı için sorun oluşturmamayı da sağlamış oluyoruz.

Katlantı çizgisinden yerleştirmenin avantajları; meme dokusunu ve meme kanallarını hiç görmemek, hemen kasın altına girerek bu dokunun hasarlanmasını önleyerek hastanın emzirme yeteneğini ve meme başı duyusunu korumasını otomatik olarak sağlamış oluyoruz.

Kas altı yerleştirmenin avantajı ise; kapsül kontraktürü denilen, protezin etrafında olan zarın kasılma kabiliyeti kazanması durumunun gelişme ihtimalini çok ama çok azaltıyoruz. Ayrıca bu lokalizasyona yerleştirilen protez çok daha doğal duruyor.

Protezler koltuk altından veya göbek deliğinden de yerleştirilebilir. Bu yöntemlerin dezavantajı endoskop yardımı gerektirmesi kanama kontrolünde büyük risk taşıması, protezin yerleştirileceği alanın hazırlanmasında yetersiz kalma ihtimali, kullanılacak protezin mutlaka serum fizyolojik ile doldurulabilen protezlerden seçilmesi ve kolsuz bir gece kıyafeti giyildiği zaman ya da plajda izin görülebilme riskidir. Meme üzerinde iz bırakmadığı için bazı hastalarca tercih edilebilir.

Buralardan katı (cohesive) silikon jelli meme protezleri yerleştirilemez. Buda önemli bir dezavantajdır çünkü serum fizyolojik içerikli meme protezleri mutlaka bir süre sonra boşalacak ve yeniden ameliyat olmanızı gerektirecektir. Ayrıca bu protezlerin içinde hava kalması veya içine zaman içinde hava girmesi su sesi duymanıza neden olacaktır. Meme dokusu kıvamına en yakın protezler katı silikon jel protezlerdir.

En çok merak edilen konu silikon protezlerin ömrü ve kanser yapıp yapmadığı konusudur. Silikon protez üreticileri ömür boyu garanti verirler ancak 40-50 yıldır sorunsuz bir şekilde göğüs protezi ameliyatı geçirmiş hastalar hala hayattadır. Ayrıca silikonun kansere neden olmadığı yapılan bilimsel araştırmalarla tüm dünya tarafından kabul edilmiştir.

Göğüs büyütme ameliyatında hastaların kafasına takılan en büyük soru göğüslerine protezler yerleştirildiğinde yeni vücut şekillerinin nasıl olacağı, nasıl görüneceği konusudur. Artık ameliyat öncesinde sizin vücudunuza hangi büyüklükte bir protezin yerleştirileceğine siz kendiniz karar verebiliyorsunuz. 3D Vectra teknolojisi sayesinde ameliyat öncesi bilgisayar ortamında kendi vücudunuz üzerinde 3 boyutlu olarak istediğiniz büyüklükteki protezin nasıl duracağını görebiliyorsunuz.

Deha Detaylı Bilgi için sitemizi ziyaret etmelisiniz: https://www.orhanmuratozdemir.com.tr/gogus-buyutme-ankara/

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 13317 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim