• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 19 °C

5 ayda hayatı tamamen değişti!

5 ayda hayatı tamamen değişti!
Eskişehir'de özel bir hastanede uygulanan akupunktur yöntemi ile 57 yaşındaki Kadriye Kuytu, 5 ayda 20 kilo verdi.

 

Özel Ümit Hastanesi Anestezi-Reanimasyon ve Akupunktur uzmanı Dr.Emelnur Güney’e kilo vermek için başvuran Kuytu, arkadaşlarından gelen tavsiye üzerine bu yola başvurduğunu bildirdi.

KİLO VERMENİN YANISIRA PEK ÇOK OLUMLU DEĞİŞİM YAŞADI

Hayatında İlk kez akupunktur tedavisi alan Kuytu, tedavi sonrasında kilo vermenin yanı sıra birçok olumlu gelişme de yaşadığını söyledi. Yaşadığı olumlu gelişmeleri anlatan Kuytu; genel olarak yaşam enerjisinin yükseldiğini, hayata karşı daha istekli ve olumlu bakmaya başladığını, tedavi sonrasında önceden bozuk olan uyku düzeninin düzeldiğini, geç saatlerde yemek yeme alışkanlığını bıraktığını belirtti.

Kuytu, akupunktur öncesi kilo problemi nedeniyle yürüme sorunu yaşadığını, ağrıları olduğunu ve akupunktur sayesinde ağrılarından kurtulduğunu bildirdi. Verdiği kiloların getirdiği hafifleme duygusu ve akupunkturdan aldığı destek sonucu yaşam enerjisinin arttığını ve hareketlerinde daha aktif hale geldiğini belirten Kuytu, stresinin azaldığını, hayata ve olaylara daha olumlu baktığını ve yıllarca sıkıntısını çektiği bacak ağrılarından kurtulduğunu söyledi. Kuytu, akupunktur öncesi yüksek tansiyon hastası olduğunu ve tansiyonunun uygulanan seanslar sonrası normale döndüğünü, insülin direncinin kırıldığını ve eskisi gibi açlık krizleri yaşamadığının altını çizdi.

Kuytu sözlerini şöyle sürdürdü:

''Emelnur hocam tedaviye başlamadan önce bana yaşam tarzı oluşturma konusunda önemli bilgiler verdi. Akupunktur tedavisi ile direk zayıflatmaktan öte sağlıklı bir yaşam tarzı oluşturmanın önemli olduğuna değindi. Akupunkturdan alınan destek ile yaşam tarzını oluşturduğumuzda, akupunktur sonrası kilo almak gibi korkumuzun olmayacağını anlattı. Kilo verirken sağlıklı ölçülerde vermenin önemine değindi. Sürekli yakın takip altında yağ kas ve su miktarlarım ölçüldü ve özel tetkiklerle insülin direncimin düşüşü takip edildi. Tedaviden ve hocamdan aldığım enerjiyle hayatım değişti. Ona beni kilolarımdan kurtardığı ve hayatıma sağlık kattığı için minnettarım. Herkese öneriyorum Emelnur hocamı ve akupunktur tedavisini. Emelnur hocama binlerce kez teşekkür ediyorum özgüvenimi tekrar bana kazandırdığı için. Daha erken tanışmadığım için pişmanlığım var.''

Kulak ve vücut akupunkturu uygulanarak 5 ay gibi bir sürede 20 kilo veren Kuytu, tedavisine devam etmekte olduğunu ve bölgesel incelme için elektrolipoliz ile devam edeceklerini bildirdi.

AMAÇ YAŞAM TARZINI DEĞİŞTİRMEK

Tedavi hakkında konuşan Akupunktur Uzmanı Dr. Emelnur Güney ise şunları söyledi: 

''Akupunktur dünyamızda 5000 yıldır uygulandığı bilinen güvenilir bir tedavi yöntemidir. Vücudumuzun genel enerji dengesi, bağışıklık sistemi, hormonal dengesi ve otonom sinir sistemi gibi ana mekanizmalarını güçledirerek ve dengeleyerek sağlıklı ve güçlü bir beden ortamı yaratır...kilo verme kararıyla gelen hastalarımızda bu stabil ortam kişisel gücün ortaya çıkmasını sağlar. Akupunkturdan alınan destek ile yaşam tarzı değiştirildiğinde ve sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanıldığında tekrar kilo almak gibi bir risk yoktur. Hastalarımızın yağ kas ve su dengelerini ölçerek ve biyokimyasal analizlerini takip ederek sağlıklı ve kalıcı olarak kilo vermelerini amaçlıyoruz. Yağ kas ve su dengelerinin bozularak verildiği kilolar kişinin sağlığını etkilediği gibi tekrar geri alınma olasılığı da yüksektir.''

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2881 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim