• BIST 8733.74
  • Altın 2240.593
  • Dolar 32.3341
  • Euro 35.1122
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 10 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 13 °C

5 hastaneye TÜSKA akreditasyon belgeleri verildi

5 hastaneye TÜSKA akreditasyon belgeleri verildi
Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe, Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü (TÜSKA) tarafından akredite edilen ilk 5 hastanenin belgelerinin takdim edileceği törene katıldı.

Törende konuşan Bakan Yardımcısı Meşe, bugün gerçekleştirilen program ile Türkiye’de sağlıkta akreditasyon çalışmalarında önemli bir adım atıldığını belirtti.

Sağlık sisteminin üç temel amacının bulunduğuna dikkat çeken Meşe, “Hizmet edilen toplumun sağlık düzeyini iyileştirmek, kalite ve memnuniyet dahil hasta deneyimlerini geliştirmek ve sağlık hizmetlerini maliyet-etkili bir şekilde üretmek” ifadelerini kullandı.

Akreditasyon çalışmalarının, dünyada yaklaşık 100 yıllık bir geçmişi olduğuna değinen Emine Alp Meşe, şunları kaydetti:

“Ülkemizde 15 yılı aşkın bir süredir kalite alanında ciddi çalışmaların yapıldığı ve bu anlamda önemli gelişmelerin kaydedildiği belirtilebilir. Bilindiği üzere sağlık hizmetlerinin etkili, verimli ve hakkaniyetli bir şekilde organize edilmesi, finansmanının sağlanması ve sunulması amacı ile2003 yılında uygulanmaya başlanan Sağlıkta Dönüşüm Programının (SDP) sekiz ana bileşeninden biri de “Nitelikli ve Etkili Sağlık Hizmeti için Kalite ve Akreditasyon” olarak ortaya konulmuştur.”

Meşe, sağlıkta kalite ve akreditasyon çalışmalarının Bakanlığa bağlı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve 2014 yılında kurulan Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) bünyesinde yer alan TÜSKA tarafından yürütüldüğünü aktardı.

Gerek uluslararası geçerlilikte bir belge sağlaması, gerekse “yerli ve milli olma” amacına doğrudan hizmet eden ulusal bir kuruluş olması sebebiyle, TÜSKA’nın önemli bir değer olduğuna işaret eden Meşe, şu değerlendirmelerde bulundu:

“TÜSKA bünyesinde yürütülen akreditasyon faaliyetlerinin ilk meyvelerini vermeye başladığını büyük bir mutlulukla ifade etmek istiyorum. Şu ana kadar 5 hastanemiz akreditasyon süreçlerini başarılı bir şekilde tamamlayarak Belge almaya hak kazandılar. Bu sayının önümüzdeki yıllarda artacağına inancımız tamdır.”

Konuşmaların ardından,akreditasyon süreçlerini başarılı bir şekilde tamamlayan İzmir Tire Devlet Hastanesi, S.B.Ü. Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Özel Koru Hastanesi, Özel Medical Park Gaziantep Hastanesi ile Özel Konak Hastanesine (Kocaeli) TÜSKA Akreditasyon Belgeleri, Bakan Yardımcısı Emine Alp Meşe tarafından verildi.

tuska-akreditasyon-belgeleri.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 10151 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim