• BIST 9079.97
  • Altın 2309.701
  • Dolar 32.3391
  • Euro 35.0977
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 21 °C

59 eğitim araştırma hastanesi üniversite hastanesi olacak

59 eğitim araştırma hastanesi üniversite hastanesi olacak
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, eğitim ve araştırma hastanelerini YÖK bünyesine alarak Türkiye'nin sağlık eğitimini güçlendirmek istediklerini söyledi.

Avrasya Üroonkoloji Derneği'nin 6. Kış Kongresi ve Kursu Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de başladı. Kongrenin Azerbaycan Tıp Üniversitesi'nde (ATÜ) düzenlenen açılış toplantısına, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Azerbaycan Sağlık Bakanı Yardımcısı Elsever Ağayev, ATÜ Rektörü Prof. Dr. Ehliman Emiraslanov, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun ve diğer yetkililer katıldı.

Toplantıda konuşan Gümüş, Türkiye'de sağlık alanında yapılan reform ve çalışmaları, Bakanlığın faaliyetlerini ve projelerini anlattı. 52 bin yataklı yeni şehir hastanelerinin yapıldığı ve 50 yıldan eski olan tüm hastanelerin yenilendiği bilgisini veren Gümüş, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı'nın kurulduğunu ve bu kurumun önümüzdeki ay başkan atanarak faaliyetine başlayacağını bildirdi.

İstanbul'da Türkiye Kanser Enstitüsü kuracaklarını söyleyen Gümüş, bu kurumun kanserle ilgili tüm çalışmalarını koordine edeceğini, kanserle ilgili çalışma yapan dernek ve kuruluşları, doktorları akredite eden bir kurum haline geleceğini kaydetti.

Türkiye Kalite Akreditasyon Enstitüsü adında bir kurum daha kuracaklarını ifade eden Gümüş, "Bu iki enstitü kurulduktan sonra tüm klinikleri akredite edeceğiz. Kanser Enstitüsü'nün bilim heyeti bu kliniklerle beraber çalışacak, bilim üretecek. Bu şekilde Türkiye'deki sağlık merkezlerinin öne çıkması sağlanacak ve bu merkezlere uluslararası hasta bakma yetkisi de verilecek" dedi.

Gümüş, Türkiye'de 130 bin doktor bulunduğunu ve bunların yaklaşık 85 bininin Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalıştığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

"40 bin uzman hekimimiz, bin 600 doçent ve profesörümüz, bin 200 baş asistan ve 8 bin 500 asistanımız var. Bu ordu iyi organize edilebilirse, bilimsel anlamda iyi neticeler elde edebiliriz. Bu nedenle Türkiye'deki sağlık eğitimini de tek basamak haline getirmek, birleştirmek istiyoruz. Eğitim hastanelerini de üniversite hastanesi haline getirmek istiyoruz. Bu konu mecliste tartışılıyor. 59 eğitim araştırma hastanemizi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi çatısı altında YÖK bünyesine alarak ülkemizin sağlık eğitimini güçlendirmek arzusundayız."

Kongre, açılış toplantısının ardından üroonkoloji alanındaki bilimsel sunumlarla devam etti.

Aralarında Türkiye'nin de bulunuduğu Avrupa ve Asya'nın farklı ülkelerinden 350, Azerbaycan'dan ise 200 hekim ve akademisyenin katıldığı Kongre, yarın yapılacak sunum ve kursların ardından sona erecek. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4458 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim