• BIST 9095.41
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

6 tonluk zırhlı ambulans

6 tonluk zırhlı ambulans
Sağlık Bakanlığı tarafından Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü’ne 1’i zırhlı 11 ambulans gönderildi. 6 tonluk zırhlı ambulans ile sergilenen 11 ambulans, düzenlenen törenin ardından hizmete girdi.

Sağlık Bakanlığı, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde çıkan çatışmalar nedeniyle hasta ve yaralı alımlarının zora girmesi sebebiyle Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü hizmetine 1’i zırhlı 11 ambulans gönderdi. Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen ambulanslar Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde basın mensuplarına tanıtıldı. Bütün kapılarında zırh bulunan ambulansın, camlarının da kurşun geçirmez olduğu ve yaklaşık 400 bin liraya mal olduğu öğrenildi.

Gönderilen 1’i zırhlı 11 ambulans ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Sait Avar, Sağlık Bakanlığı’nın 1’i zırhlı olmak üzere 11 ambulansı Diyarbakır’a gönderdiğini söyledi. Dr. Avar, "Zırhlı ambulansımız özellikle sur ilçesindeki silahlı çatışmadan dolayı böyle bir karar aldı ve bir zırhlı aracı ilimize gönderdi. Zırhlı ambulans yaklaşık 5,5 ton ağırlığında ve her tarafı, camları dahi olmak üzere zırhla kaplanmış durumda. Bununla biz çatışma bölgesinde vaka alma hızımızı arttırmış olacağız. Bu zırhlı ambulans çatışmanın olduğu bölgede hastaları veya medikal tedavi görmesi gereken insanlarımızı alacak ve başka bir ambulansa nakledip, oradan da yerinde müdahale edip veya hastaneye gönderilecek. Bunlar sadece çatışma alanı içerisinde" dedi.

"HENDEK KAZANLAR AMBULANSI GÖRDÜĞÜ HALDE SİLAH SIKMAYA DEVAM EDİYOR"

Personelin can güvenliği sorunu yaşadığını aktaran Dr. Avar, şu ifadeleri kullandı:
"Can güvenliği sorunu yaşıyoruz. Şu anda çatışma bölgesinde 6 tane ambulansımız hazır bekletiliyor 7 gün 24 saat şeklinde. Eğer o anda çatışma yoksa ve güvenlik teyidi alınmışsa vakalara ulaşıp alıyoruz ama bazen maalesef ambulans görüldüğü halde silahlı çatışmaya devam ediliyor, hendek kazanlar ambulansı gördüğü halde silah sıkmaya devam ediyorlar. Bu da tabi hem personelimize tereddüt oluşturuyor o alana girme konusunda. Bu da vaka alımlarımızı geciktiriyor."

"ŞİMDİYE KADAR 10 AMBULANSIMIZ ZARAR GÖRDÜ"

Sur bölgesinde çalışma koşullarının iyileştirilmesi konusunda bir dizi adım attıklarını ifade eden Dr. Avar, şöyle devam etti:
"Biz o alanda çalışma koşullarını iyileştirme konusunda çadırlarımızı kurduk ısıtıcılarımızı, sobalarımızı gönderdik. Her gün üç öğün yemek servisi yapıyoruz personelimize, bundan dolayı personelimizin görevden çekilme, görevi kabul etmeme herhangi bir bildirimi olmadı. Tamamen özveri ile cansiperane görevlerini yerine getiriyorlar. Hem çatışma bölgesi hem de zaman zaman yaşanan toplumsal olaylardan dolayı şimdiye kadar 10 civarında ambulansımız gerek kurşun isabet etmesi, gerek alıkonulması gerekse de taşlanması sebebiyle zarar gördü ambulanslarımız."
Açıklamanın ardından gönderilen ambulanslar, hizmet yerlerine doğru hareket etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3396 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim