• BIST 8983.26
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

600 gram doğdu

600 gram doğdu
İstanbul’da normal doğum süresinden erken olarak 24 haftalıkken dünyaya gelen parmak bebek hayata tutunmaya çalışıyor. İkizi kendisinden bir gün önce ölen 600 gram ağırlığındaki parmak bebeğin yaşayabilmesi için doktorlar seferber olurken, bebeğin yaşam f

İstanbul’da normal doğum süresinden erken olarak 24 haftalıkken dünyaya gelen parmak bebek hayata tutunmaya çalışıyor. İkizi kendisinden bir gün önce ölen 600 gram ağırlığındaki parmak bebeğin yaşayabilmesi için doktorlar seferber olurken, bebeğin yaşam fonksiyonlarında olumlu gelişmeler olduğu belirtildi.

Ankara ve İzmir’deki devlet hastanelerinde, Yenidoğan ünitelerindeki bebek ölümlerinin nedeni uzun süre tartışılırken, İstanbul’da dünyaya gelen parmak bebek (İmmatür) doktorların seferber olduğu bir ortamda hayata tutunmaya çalışıyor.

24 haftalıkken ikizinin normal doğumla dünyaya gelişinin aksine sezeryanla hayata ’merhaba’ diyen parmak bebek küvez içinde tedavi altına alındı. İkizi kendisinden bir gün önce ölen parmak bebeğin akciğeri tam olarak görev yapamadığı için şimdilik cihazlarla destek verilerek solunumu gerçekleştiriliyor. Bu tür erken doğumların ardından bebekler için hayati tehlikenin bulunduğu belirtilirken, parmak bebek için Delta Hospital personeli seferber oldu.

Doktorunun eline hayata sarılırcasına sıkı sıkı tutunan 600 gram ağırlığında ve 32 cm boyunda olan parmak bebeğin durumuyla ilgili bilgi veren Uzman Doktor Haydar Akıncı, "Bu bebeğimiz ikiz gebelik sonucu bayramın birinci günü hastanemize geldi. İkiz eşi normal doğum yaptı, bu ise bir gün sonra sezeryanla dünyaya geldi. 24 haftalık bebekler immatür bebekler olduğu için organ gelişimi yetersiz oluyor. Bunları damar yoluyla besliyoruz, akciğer tam olarak görev yapamadığı için oksijenle solunumu gerçekleşiyor. Bebeğimizin vermiş olduğu tepki gayet olumlu, özel sıvılarla damar yoluyla besliyoruz. Bebeğimiz 600 gram ağırlığında boyu ise 32 cm, uyguladığımız tedaviye verdiği tepkiler olumlu daha da iyiye doğru gideceğini umuyoruz. 25 haftadan önce doğan bebekler bundan 15-20 yıl önce hemen hemen büyük bölümü ölüyordu ancak günümüzde gelinen teknolojik ortam ve yeniliklerle yaşama oranları artmaya başladı. Küvezde biraz daha kalması gerekiyor, çocuğun 32 ya da 33 haftalık olmasını bekliyoruz" dedi.

Uzm. Dr. Haydar Akıncı, geçtiğimiz günlerde yaşanan bebek ölümleriyle ilgili olarak da, hasta ve doktor arasındaki iletişimin ve güven ortamının kaybolmaması gerektiğini belirtti. 24 haftalıkken dünyaya gelen erkek bebeğin hastanede tedavisi sürerken, yoğun bakım ünitesinde kendisi gibi tedavi gören diğer bebeklerle arasındaki kilo ve boy farkı dikkat çekti. Ayrıca yoğun bakımdaki diğer erken doğumla dünyaya gelen miniklerinde küvezde normal yaşam fonksiyonlarına kavuşana kadar tedavilerin devam edileceği belirtildi.

İHA


Bu haber toplam 1747 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim