• BIST 9524.59
  • Altın 2522.673
  • Dolar 32.5237
  • Euro 34.5672
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

600 YTL için hastanede 2 gün rehin kaldı iddiası..

600 YTL için hastanede 2 gün rehin kaldı iddiası..
Eskişehir'de evlerindeki kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından eşiyle birlikte zehirlenerek Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 3.5 aylık hamile Güneş Yıldız'ın, sevk edildiği Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi'nde taburcu edildikten s

Eskişehir'de evlerindeki kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından eşiyle birlikte zehirlenerek Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 3.5 aylık hamile Güneş Yıldız'ın, sevk edildiği Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi'nde taburcu edildikten sonra 600 YTL'lik hastane masrafları ödenmediği gerekçesiyle 2 gün rehin tutulduğuğu öne sürüldü. Yıldız'ın, yakınlarının senet imzalamasıyla hastaneden çıkarıldığı belirtildi.

Karapınar Mahallesi Bademlitepe Sokak'ta oturan 27 yaşındaki İsmail Yıldız ile 4 aylık eşi 22 yaşındaki Güneş Yıldız, geçen pazar günü evlerindeki kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Sabah eve gelen yakınları tarafından Eskişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yıldız çiftine ilk müdahale acil serviste yapıldı. İbrahim Yıldız Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi altına alınırken 3.5 aylık hamile eşi Güney Yıldız ise ESOGÜ Hastanesi'ne sevk edildi.,

Devlet Hastanesi'nde tedavisi tamamlanan İsmail Yıldız dün sabah taburcu edildi. ESOGÜ Anestezi Yoğun Bakım Servisi'nde yatan eşininin yanına gelen İsmail Yıldız'a hastane görevlileri eşinin taburcu edileceğini bildirdi. İsmail Yıldız, hastane yetkililerinin eşi için 600 YTL tedavi masrafı çıkardığını, bu parayı ödemeden eşini hastaneden çıkaramayacağını kendisine söylediklerini öne sürdü..

'SENET İMZALAYARAK EŞİMİ ÇIKARDIM'

İşsiz olduğunu ve yeşil kart için 13 gün önce Sağlık Müdürlüğü'ne başvurduklarını belirten İsmail Yıldız, ancak henüz kartın çıkmadığını söyledi. Sağlık Müdürlüğü yetkilileriyle de görüştüğünü ancak bir sonuç alamadıklarını kaydeden İsmail Yıldız, "Osmangazi Üniversitesi Hastanesi yetkilileri bizden bir kısmını peşin diğerini de senet yapmak üzere 600 YTL istedi. Peşinat verecek paramız yoktu. Zaten işsiz olduğum için 5 aydır ev kirasını bile ödeyemiyorum" dedi. Bir arkadaşının 66 YTL peşinatı yatırmasından sonra, geri kalan para için senet imzaladıklarını ve eşini bugün akşam saatlerinde hastaneden çıkardıklarını anlatan İsmail Yıldız, "önümüzdeki ayın sonuna kadar imzaladığım senedin bedelini ödemem gerekiyor. Ben bu parayı nasıl bulacağım, bilemiyorum" diye konuştu.

'BAŞINA 2 GÖREVLİ DİKMİŞLER'

Gelininin 2 gün hastanede rehin kaldığını söyleyen kayınpeder Ali Yıldız da, "Bu sabah hastane görevlileri gelinimi yoğun bakım servisinde yatak olmadığı gerekçesiyle koridora çıkartıp bir sandalyeye oturtmuşlar. Kaçmasın diye de başına 2 güvenlik görevlisi dikmişler. Gelinim bunalıma girmiş. Bize intihar edeceğini söylüyordu. Allah'tan bir arkadaşımızdan 66 YTL bulup peşinatı yatırdık ve senedi imzalayıp onu hastaneden çıkardık" dedi.

HASTANE: SENET İMZALATTIK
Hastane yetkilileri ise taburcu olan hastanın yakınlarına masraflar için senet imzalatmak istediklerini ancak onların bunu kabul etmediğini, rehin kalma olayının söz konusu olmadığını öne sürdü. Yetkililer yakınlarının bugün senet imzalamayı kabul ederek hastalarını çıkardıklarını, söz konusu hastanın başına ise 'kaçmasın' diye güvenlik görevlisi dikmediklerini, güvenlik görevlilerin katlarda rutin görev yaptıklarını söyledi.

Bu haber toplam 2496 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim