• BIST 9439.86
  • Altın 2495.274
  • Dolar 32.5958
  • Euro 34.7814
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 20 °C

696 sayılı KHK (Yargıtay ve Danıştay ile ilgili) provizyon duyurusu

696 sayılı KHK (Yargıtay ve Danıştay ile ilgili) provizyon duyurusu
Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 696 sayılı KHK (Yargıtay ve Danıştay ile ilgili) provizyon duyurusu yayımlandı.

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Sayı: 23642684/010.99   07.03.2018
Konu: 696 Sayılı KHK

81 İL VALİLİĞİNE
(İl Sağlık Müdürlüğüne)

Yargıtay ve Danıştay’dan alınan geri bildirimlerde Başkan, Başsavcısı, Başkanvekilleri, Daire başkanları ve üyeleri ile bunların emeklileri ve bakmakla yükümlü oldukları aile fertlerinin sağlık hizmet sunucularına başvurularında MEDULA’ dan provizyon alınamadığı gerekçesi ile sağlık hizmet taleplerinde sorunlar yaşandığı iletilmiştir.

696 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin 32’nci maddesi ile 6/1/1982tarihli ve 2575 sayılı Danıştay Kanununun 64' üncü maddesine “Danıştay Başkanı, Danıştay Başsavcısı, Başkanvekilleri, daire başkanları ve üyeleri ile bunların emeklileri ve bakmakla yükümlü oldukları aile fertlerinin sağlık giderleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerinin tabi oldukları hükümler ve esaslar çerçevesinde Danıştay bütçesinden ödenir.” hükmü eklenmiştir.

KHK’nın 42’nci maddesi ile 4/2/1983 tarihli ve 2797 sayılı Yargıtay Kanununun 64'üncü maddesine “Yargıtay Birinci Başkanı, başkanvekilleri, daire başkanları ve üyeleri ile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ve Yargıtay CumhuriyetBaşsavcı vekili ile bunların emeklileri ve bakmakla yükümlü oldukları aile fertlerinin sağlık giderleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerinin tabi oldukları hükümler ve esaslar çerçevesinde Yargıtay bütçesinden ödenir.” hükmü eklenmiştir.

10.01.2018 tarih ve E.99.47 sayılı Makam Olur’u ile yürürlüğe konulan Kamu Sağlık Hizmetleri Fiyat Tarifesi eki Ek-1 Fiyat Tarifeleri Usul ve Esasları'nın Diğer Hususlar bölümü g) bendinde “Tedavi giderleri Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından karşılanan kişilere (Milletvekillerinin, Yasama Organı üyeliği ile açıktan atandığı bakanlık görevi sona erenlerin ve bunların bakmakla yükümlü oldukları aile fertlerinin, ölenlerin dul ve yetimleri) verilen tedavi giderlerinin faturalandırılmasında Sağlık Uygulama Tebliği fiyat ve hükümlerine göre işlem tesis edilir.” denilmektedir.

Bu hükümler gereği Yargıtay ve Danıştay Başkan, Başsavcı, Başkanvekilleri, Daire Başkanları ve üyeleri, bunların emeklileri ve bakmakla yükümlü oldukları aile fertlerinin sağlık hizmet sunucularına başvurularında MEDULA’dan provizyon alınmayacaktır. Sağlık Uygulama Tebliği usul ve esaslar ile Eki Fiyat Tarifelerine göre kesilen faturalar ilgili kuruma fatura edilecektir.

Bakanlığımıza bağlı sağlık hizmet sunucuları ile kamu üniversite hastanelerinin konu hakkında ivedilikle bilgilendirilmesi hususunda;

Gereğini arz/rica ederim.

e-imzalıdır.

Prof. Dr. Alper CİHAN
Bakan a.
Genel Müdür

Dağıtım
Gereği:                           Bilgi:
81 İl Valiliğine                 Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğüne
(İl Sağlık Müdürlüğü)      Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğüne

Duyurunun aslı için tıklayınız

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6364 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim