• BIST 9524.59
  • Altın 2502.068
  • Dolar 32.5481
  • Euro 34.6336
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 11 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 16 °C

7 Ayda 50 Kilo Verdi, Son Halini Görenler Tanıyamadı

7 Ayda 50 Kilo Verdi, Son Halini Görenler Tanıyamadı
Sultanbeyli'de yaşayan Enes Okumuş, ameliyat olmadan, spor ve sağlıklı beslenme programı uygulayarak 7 ayda 50 kilo verip 125 kilodan 75 kiloya düştü.

Sultanbeyli'de yaşayan Enes Okumuş, ameliyat olmadan, spor ve sağlıklı beslenme programı uygulayarak 7 ayda 50 kilo verip 125 kilodan 75 kiloya düştü. Okumuş, son halini görenlerin kendisini tanıyamadığını belirtti.

Sultanbeyli'de yaşayan Enes Okumuş, aşırı yemek yeme isteğinden dolayı 125 kiloya ulaşınca, uzman ve profesyonel hocalar eşliğinde spora başladı. Okumuş, düzenli spor ve sağlıklı beslenme programı uygulayarak, herhangi bir operasyon geçirmeden ve ilaç kullanmadan 7 ayda 125 kilodan 75 kiloya kadar düştü. Büyük azimle spora devam eden Okumuş'un son halini görenler, kendisini tanıyamıyor.

"7 ayda 50 kilo verdim, herhangi bir operasyon geçirmedim"

7 ayda 50 kilo verdiğini söyleyen Okumuş, "125 kiloyla sürece başladım. Belli bir düzeyde yaptıktan sonra ilerleme kaydedemediğimi anladım. Okan hocayla tanıştım. Güzel bir spor programı ve diyetle beraber bu durumlara geldik. 7 ayda 50 kilo verdim. Herhangi bir operasyon geçirmedim. Motivasyonumun düştüğü dönemlerde hocamın sayesinde motivasyonu artırıp spora devam ettik. Hocamın sayesinde sağlıklı yiyecekler yedim, aç kalarak değil genel olarak karnımı doyurarak bu hale geldim. Kilolu olduğum dönemler kötü dönemlerdi. Psikolojik olarak düşüşteydim. Hiçbir kıyafeti kendime yakıştırmıyordum, mutsuzdum. Ama şu an mutluyum. Bu şekilde kendimi seviyorum. İnsanlar ilk önce inanamıyorlar. Daha sonra azmimle beraber başardığımı görünce iyi şeyler söylüyorlar" dedi.

"Zoru başardı"

Okumuş'un zoru başardığını belirten Spor Hocası Okan Çolak, "Sağlıklı beslendiği sürece bu kilosunu ve görüntüsünü koruyacak. Beslenmesine göre kalori açığı oluşturduk ve antrenmanlarla bu sonuca ulaştık. Haftada 4 gün, ortalama 1 buçuk saat beraber çalıştık. 2 gün de kendisi kardiyo yaptı" ifadelerini kullandı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1045 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim