• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 24 °C

70 Yaşındaki Siroz Hastasına Tips İşlemi Uygulandı

70 Yaşındaki Siroz Hastasına Tips İşlemi Uygulandı
SEAH Girişimsel Radyoloji Kliniğinde ilk defa varis kanamalarının ve karında su toplanmasının önüne geçilmesi amacıyla TİPS işlemi uygulandı.

SEAH Girişimsel Radyoloji Kliniğinde ilk defa varis kanamalarının ve karında su toplanmasının önüne geçilmesi amacıyla TİPS işlemi uygulandı.

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (SEAH) siroz olarak bilinen kronik karaciğer hastalığına bağlı varis kanamalarının ve karında su toplanmasının önüne geçilmesi amacıyla 70 yaşındaki hastaya TİPS (Transjuguler intrahepatik portosistemik şant) işlemi uygulandı. Hasta ileri derece çalışma gerektiren ve SEAH'ta ilk defa uygulanan yöntemle sağlığına kavuştu. Doç. Dr. Gürkan Danışan, Doç. Dr. Onur Taydaş ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Özdemir öncülüğünde Girişimsel Radyoloji Kliniğinde başarıyla gerçekleştirilen operasyonun ardından hasta serviste takibe alındı.

TİPS uygulamasıyla ilgili bilgi veren Doç. Dr. Onur Taydaş, "Sirozlu hastalarda karaciğer dokusunun sertleşmesine bağlı olarak portal ven basıncı artar. Artmış portal basıncı düşürmek varis kanamalarını önleyebilir. TIPS, portal ven ve hepatik ven arasında bir bağlantı oluşturarak portal basıncı düşürmeyi amaçlayan etkili bir yöntemdir. Boyundaki ana toplardamardan girilerek karaciğere kan getiren portal ven ile karaciğerden aldığı kanı kalbe götüren hepatik ven arasında, karaciğer içinde bir bağlantı oluşturulur. İşlem sonrası azalan portal basınç varis kanamalarının ve asidin azalmasını sağlar" ifadelerine yer verdi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 685 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim