• BIST 9112.89
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 25 °C

8. Dünya Nörorehabilitasyon Kongresi İstanbul'da başladı

8. Dünya Nörorehabilitasyon Kongresi İstanbul'da başladı
Nörolojik rehabilitasyon uygulamalarını dünya genelinde eğitimsel, yönetsel ve politik anlamda geliştirmeyi ve desteklemeyi hedefleyen kongre İstanbul'da başladı.

Nörolojik rehabilitasyon uygulamalarını dünya genelinde eğitimsel, yönetsel ve politik anlamda geliştirmeyi ve desteklemeyi hedefleyen 8. Dünya NöroRehabilitasyon Kongresi Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde başladı.


Kongre hakkında bilgi veren kongre başkanı Prof. Dr. Ayşe Küçükdeveci, Türkiye'deki temsilciliğini Türkiye Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzman Hekimleri Derneği'nin yaptığı Dünya NöroRehabilitasyon Federasyonu'nun  (WFNR), çalışmalarını 68 ülkede toplam 4 bin 500 üyesiyle gerçekleştirdiğini söyledi.

Küçükdeveci, dünyada sayıları milyonları bulan nörolojik özürlü bireylerin rehabilitasyon hizmetlerine erişimini sağlamak ve verilen hizmetleri geliştirmek için gerekli çalışmaları yürüten WFNR'ın 2 yılda bir yaptığı kongrede, nörolojik rehabilitasyonun ilgi ve uygulama alanı olan nörolojik özürlülüğe yol açabilen inme, multipl skleroz, parkinson hastalığı, omurilik yaralanmaları, beyin hasarları, nöropatik ağrı gibi tüm hastalık ve durumların, koruyucu, tedavi edici ve rehabilitatif yaklaşımlar bağlamında ele alındığını belirtti.

Kongreye, nörolojik rehabilitasyonla ilgilenen hekimler (fizik tedavi rehabilitasyon uzmanları, nörologlar, beyin-sinir cerrahları) ve fizyoterapist, psikolog, konuşma terapisti, iş-uğraşı terapisti, rehabilitasyon hemşiresi, ortez/protez uzmanı gibi ilgili sağlık profesyonellerinin katıldığını ifade eden Küçükdeveci, İstanbul'daki kongreye 1400-1500 katılım beklendiğini anlattı.

Küçükdeveci, bu yılki teması "NöroRehabilitasyonda Yeni Ufuklara Doğru" olarak belirlenen kongre kapsamında, nörorehabilitasyon alanında akademik ve klinik olarak en üst düzeyde olan otörler ve bilim adamlarının katılımcılarla bilgi ve deneyimlerini, bu alandaki son yenilikleri paylaşacağını kaydetti.

8. Dünya NöroRehabilitasyon Kongresi ile eş zamanlı olarak 4. Tıbbi Rehabilitasyon Kongresi'nin de yapılacağını belirten Küçükdeveci, 5 salonun dünya kongresi, 1 salonun ise ulusal kongre oturumlarına ayrıldığını söyledi.

Küçükdeveci, dünya kongresi programında 7 ana konferans, 10 profesörle buluş oturumu, 48 temalı sempozyum, 6 sözel bildiri oturumunun yer aldığını, ulusal kongrede ise 11 temalı sempozyum bulunduğunu dile getirdi. - İstanbul

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2573 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim