• BIST 8718.11
  • Altın 2244.828
  • Dolar 32.333
  • Euro 35.1639
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 3 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

8 yıl önce lösemi teşhisi konmuştu! Hastalığı yendi doktor olacak

8 yıl önce lösemi teşhisi konmuştu! Hastalığı yendi doktor olacak
Çapa Tıp Fakültesi’nde 8 yıl önce lösemi tedavisi gören Yusuf Kayaer hastalığı yendi ve şimdi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde okuyor. Genci tedavi eden Prof. Dr. Bülent Zülfikar da bugün Yusuf’un dersine giriyor


Şimdi 18 yaşında olan Yusuf Kayaer’e 2010 yılında akut lösemi teşhisi konuldu. İstanbul’da Çapa Tıp Fakültesi’ne yatırılan Yusuf Kayaer, 3.5 sene kemoterapi gördü. O dönem 10 yaşında olan ve ilkokul 5’inci sınıfa giden çocuğu, Prof. Dr. Bülent Zülfikar tedavi etti.

2013 yılının sonunda sağlığına kavuşan Yusuf, çoğu zaman okula gidemedi ama azmederek Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni kazandı. Şimdi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde ikinci sınıf öğrencisi olan Yusuf, 14 Mart Tıp Bayramı’nda sosyal medyada, Prof. Dr. Bülent Zülfikar ile 8 yıl önceki tedavisi sırasında çekilen fotoğrafını paylaştı. Fotoğrafın altına “8 sene arayla Bülent Hoca ile farklı karelerde yeniden beraberiz.

Fakat şimdi 'tedavi olmak için değil, tedavi etmeyi öğrenmek için' diye yazan genç şunları anlattı: 

“Lise 1’e kadar tedavi gördüm. Annem için çok büyük bir travmaydı. 7 yaşında ağabeyimi kazada kaybettim. Annemin ikinci bir evladını kaybetme korkusu vardı. O yüzden çok zorlu bir süreçti. Kasım 2013’te son kez uygulanan kemoterapinin ardından sağlığıma kavuştum. Tedavi sürecimde okula gidemediğim için kendi kendime ders çalıştım. Evde yatarken kitap okudum. Hastalığımı hiç düşünmedim. Derslerimdeki eksikliğimi kapatmak için azimle ödev yaptım ve tıbbı kazandım.” 

TÜRKİYE 933'ÜNCÜSÜ

Yusuf Kayaer şunları anlattı: “Lösemi tedavisi nedeniyle uzun süre hastanede kaldığım için bir hastayı muayene etmek çok hoşuma gidiyordu. Özellikle bir köyde doktor olmayı, hasta iyileştirmeyi çok istiyordum. Annemin de en büyük hayali beyaz önlük giymemdi. Sınavda da azmim ve çalışmamla Türkiye 933’üncüsü oldum. Tıp kazandığımı öğrenince annem çok sevindi. Daha sonra Cerrahpaşa’yı kazanma sevincimi Bülent hoca ile de paylaştım. 3.5 senede yüzlerce kez görüşmüştük zaten. Yanına gittim, çok sevindi, tebrik etti. Tıp Bayramı’nda da eski fotoğraflarımı karıştırınca Bülent hoca ile 2010 yılında çekilen fotoğrafımı görüp paylaştım. Bülent hocam, pazartesi (bugün) pediatri hematoloji (Çocuk kanserleri) dersime girecek. Güzel bir buluşma olacak.”

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4658 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim