• BIST 8719.9
  • Altın 2238.96
  • Dolar 32.3373
  • Euro 35.0969
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 10 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 13 °C

90 ülkeden 30 bin yabancı dental fuarı için İstanbul’da

90 ülkeden 30 bin yabancı dental fuarı için İstanbul’da
90 ülkeden yaklaşık 30 bin yabancı ziyaretçi, bu yıl 18’incisi düzenlenen İstanbul Ağız-Diş Sağlığı, Cihaz ve Ekipmanları Fuarı IDEX’te buluştu.

DİŞSİAD Başkanı Erkan Uçar: "Bu yıl en az 250 milyon dolar ihracat gerçekleştirmeyi hedefliyoruz"

Diş Malzemeleri Sanayici ve İş Adamları Derneği'nden (DİŞSİAD) yapılan açıklamaya göre, 1 milyar dolarlık ekonomik hacme ulaşan ağız ve diş sağlığı malzemeleri sektörünün küresel vitrini olarak nitelendirilen İstanbul Ağız- Diş Sağlığı, Cihaz ve Ekipmanları Fuarı IDEX, İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı.

Geçen yıl ağırladığı 25 bin yabancı ziyaretçi ile Türkiye’nin en fazla yabancı alıcı ağırlayan ihtisas fuarı olma unvanını elde eden etkinliği bu yıl 90 ülkeden yaklaşık 30 bin yabancı sektör profesyoneli ziyaret ediyor.

122’si yabancı katılımcı olmak üzere toplamda 500 firma son teknoloji ürünlerini dünya pazarlarına sergiledi.

DİŞSİAD Fuar ve Kongre Şirketi tarafından organize edilen ve dört gün sürecek olacak fuarda dünyanın önde gelen diş hekimleri de atölye çalışmaları ve sunumlar gerçekleştirecek. IDEX, gerek katılımcı gerekse ziyaretçi anlamında alanında dünyanın en büyük ikinci fuarı olma özelliğini taşıyor.

- Yıl sonu ihracat hedefi 250 milyon dolar

Açıklamada görüşlerine yer verilen DİŞSİAD Başkanı Erkan Uçar, sektördeki yerli üretim oranının son dört yılda yüzde 8'den yüzde 20 seviyesine ulaştığını belirtti.

Uçar, "1 milyar dolarlık ekonomik hacme ulaşan sektörümüz geçen seneyi 200 milyon dolar ihracatla kapattı. Bu yıl en az 250 milyon dolar ihracat gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. IDEX fuarımızda gerçekleştirilmesini öngördüğümüz ticaret hacmi bu hedefe ulaşmamızda itici güç olacak.

Türkiye, her alanda olduğu gibi sağlık sektöründe de dışa bağımlılığı azaltmanın gayreti içerisinde. Bizler de bu hedef doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülkemiz, ağız ve diş sağlığı ekipmanları üretimi alanında küresel oyuncu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor." ifadelerini kullandı.

İKMİB Başkanı Adil Pelister ise, "Endüstriyel ve ticari anlamda başarısını ispatlamış olan IDEX’I yakından takip ediyoruz. Özellikle ihracatta kilogram başı değeri ile öne çıkan bir fuar. Dental sektöre verdiğimiz desteği sürdüreceğiz. Almanya’da ve Dubai’de DİŞSİAD ile gerçekleştirdiğimiz ortak çalışma ile milli katılım organizasyonları yapıyoruz. Yakın gelecekte İstanbul’da ticari alım heyetleri düzenleyebiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4166 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim