• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 20 °C

93 Yaşındaki Hasta Ercp Yöntemiyle Sağlığına Kavuştu

93 Yaşındaki Hasta Ercp Yöntemiyle Sağlığına Kavuştu
Bursa'da yaşayan 93 yaşındaki hasta, aylardır sıkıntılarına sebep olan safra yolu taşlarından Hayat Hastanesi'nde uygulanan ileri teknik yöntemle kurtuldu.

Bursa'da yaşayan 93 yaşındaki hasta, aylardır sıkıntılarına sebep olan safra yolu taşlarından Hayat Hastanesi'nde uygulanan ileri teknik yöntemle kurtuldu.

Karın ağrısı, halsizlik şikayetiyle hekimine başvuran Hamide Sözen'in tetkiklerinde safra yollarının genişlediği ve safra yollarında taş olduğu tespit edilmesinin ardından hastanın gerek yaşı, gerek anestezik işlemden korkması nedeniyle açık ameliyat için uygun olmayınca Endoskopik RetrogradKolanjioPankreatikografi (ERCP) yöntemi tercih edildi. Hayat Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Dr.Sami Evirgen, açık ameliyat yaptırmadan uyguladığı ERCP yöntemi ile93 yaşındaki Hamide Sözen'isağlığına kavuşturdu.

Son iki haftada yaşadığı halsizlik, karın ağrısı nedeniyle hastaneye başvuran 93 yaşındaki hastanın, en büyüğü 15 mm olan çok sayıda taşları tespit edildi. Yaş itibariyle açık cerrahiyi kaldırabilecek durumda olmadığından ERCP yöntemiyle taşları alındı.

Hastanın safra yolunda bulunan en büyüğü 15 milimetrelik çok sayıda taşın türü bakımından endoskopik neticelendirilmesi oldukça zor olduğunu belirten Hayat Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Dr.Sami Evirgen,"93 yaşındaki kadın hastamız karın ağrısı, halsizlik şikayetiyle geldi. Tetkiklerinde safra yollarının genişlediği ve safra yollarında taş olduğu görüldü. Safra kanalında en büyüğü 15 mm olan çok sayıda taşları vardı. Hastamızaendoskopi kapalı yöntemle ameliyatsız safra taşı çıkarılması işlemi diye ifade edilen ERCP işlemi önerildi. Hastamız önce ERCP'den ve anestezik işlemden korktuğu için ilaç yazmamızı istedi, fakat iki hafta sonrasında yine aynı şikayetlerle tekrar hastaneye başvurdu ve bu kez ERCP operasyonu kabul etti. Anestezi uzmanı ile konsülte ettik ve onayını aldıktan sonra işlemi müdahalemizi yaptık ve hastamızı sağlığına kavuşturduk" dedi.

Hastanın açık bir ameliyat geçirmediği için, işlem sonrasında hızla toparlandığını belirten Uzman Dr. Evirgen "Hastamızın taşları temizlendi, sorunsuz işlemi yaptık sağlık durumu da gayet iyi" şeklinde konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1219 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim