• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 19 °C

AA, sokak hayvanlarının küpeleme çalışmalarını görüntüledi

AA, sokak hayvanlarının küpeleme çalışmalarını görüntüledi
Ankara'da, küpesi olmayan hayvanların toplatılması, kısırlaştırılması, aşılanması, tıbbi bakımlarının yapılması, kayıt altına alınması ve alındığı ortama geri bırakılmasına ilişkin aşamalar, Anadolu Ajansı (AA) tarafından görüntülendi.

Altındağ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Emre Çınar: "Hayvanın kas içindeki uygun bölgesine uyuşturucu iğneyi zerk ediyoruz. Hayvan takip ediliyor, uyuştuğu anda sokaktan alınarak geçici bakımevimize getiriyoruz"

"Belirli bir gün geçtikten sonra bakımevinde anesteziye alarak kısırlaştırma işlemini yapıyoruz"

Belediye ekipleri, ihbar üzerine gittikleri sokaklarda, küpesi bulunmayan sokak hayvanlarını uyuşturarak, veteriner hekim gözetiminde ambulansa bindiriyor.

"Sahipsiz Hayvan Kayıt Defteri"ne kaydedilerek müşahedeye alınan hayvanlar, anestezi altında ve ameliyathane ortamında kısırlaştırılıyor, aşılama ve küpeleme işlemleri tamamlanıyor.

Enfeksiyon oluşumunun önüne geçmek için dişi köpeklere en az 7, erkek köpeklere de en az 5 gün tedavi uygulanıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığının hayvan kayıt sistemine kaydedilen sokak hayvanları, alındıkları ortama geri bırakılıyor.

- "Tüm işlemler veteriner hekimlerin kontrolünde"

Altındağ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü veteriner hekim Emre Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bünyelerindeki Veteriner Kliniği ve Barındırma Evinin 150 hayvan kapasitesiyle çalıştığını söyledi.

Hayvanlarla ilgili bütün işlemlerin veteriner hekimlerin kontrolünde gerçekleştirildiğini vurgulayan Çınar, "Tüf tüf dediğimiz veya üfleme olarak adlandırılan boruyla, hayvanın kas içindeki uygun bölgesine uyuşturucu iğneyi zerk ediyoruz. Hayvan takip ediliyor, uyuştuğu anda sokaktan alınarak geçici bakımevimize getiriyoruz. Belirli bir gün geçtikten sonra bakımevinde anesteziye alarak kısırlaştırma işlemini yapıyoruz." diye konuştu.

- "Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde çalışıyoruz"

Kısırlaştırılan bütün hayvanlara kuduz aşısı yapıldığını ifade eden Çınar, bakımevinde kedileri de misafir ettiklerini dile getirdi.

Çınar, trafik kazası veya çeşitli nedenlerle sağlık durumu kötü olan hayvanları da tedavi ettiklerini anlatarak, şunları kaydetti:

"Trafik kazası geçiren hayvanları, kısırlaştırılmalarını yaparak, kulak küpesini de işaretleyerek alındığı yere bırakıyoruz. Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde çalışıyoruz. İhbarlar için 0 312 5070121 numaralı sabit hattımız var. Altın Masa olarak da belediyemizin genel şikayet ihbar hattı var. Vatandaşlar, ikisinden de bize ulaşabilir. Aciliyet sırasına göre en kısa sürede ekiplerimiz ihbarlara gidiyor."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 991 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim