• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 23 °C

Abdi İbrahim, YGA iş birliğinde yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor

Abdi İbrahim, YGA iş birliğinde yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor
Abdi İbrahim, HEAL2030 sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında, gençlerde bilim farkındalığı oluşturma vizyonuyla, sivil toplum kuruluşu Young Guru Academy (YGA) iş birliğinde yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor.

Abdi İbrahim Kurumsal İlişkiler, Sürdürülebilirlik ve İletişim Direktörü Dr. M. Oğuzcan Bülbül: "Proje, gençlerde bilim farkındalığı oluşturma hedefimizin ve toplumsal fayda yaratma vizyonumuzun yansıması niteliğinde. Abdi İbrahim olarak, bu projemizle dezavantajlı bölgeler başta olmak üzere ülke genelinde çeşitli illerden ilkokul ve ortaokul düzeyinde 1.300 çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz"

Abdi İbrahim açıklamasına göre, şirket, YGA'nın "Twin" uygulaması ile geleceğin yetişkinlerine çok yönlü kazanımlar sunan STEM (fen, teknoloji, mühendislik ve matematik) ve günümüz dünyasının en kritik başlıklarından olan sürdürülebilirlik konularında çeşitli eğitimler vererek çocuklarda bilim ve çevre farkındalığı oluşturmayı amaçlıyor.

Kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu olan YYGA'nın "Twin App" uygulamasının kullanılacağı proje, Abdi İbrahim bünyesinde çalışan gönüllü ekiplerin de destekleriyle hayata geçecek ve 9 ay boyunca devam edecek.

Abdi İbrahim, bu projeyle çocuklarda bilim farkındalığı yaratmak, sürdürülebilirlik konusunda erken yaşta farkındalık yaratmak ve geleceğin bilim insanlarının yetişmesine katkıda bulunmayı hedefliyor.

- "Twin" uygulaması, öğrenmeyi eğlenceli hale getiriyor

Çocukların akademik kavramlar ve gerçek dünya arasında bağ kurmasını sağlayan, öğrenmeye yönelik disiplinler arası bir yaklaşım olan STEM'i ve günümüzün en önemli gündem maddelerinden sürdürülebilirliği öğretmeyi hedefleyen "Twin" uygulaması, öğrenmeyi eğlenceli hale getiriyor.

Uygulama, çocukların yetkinliklerini geliştirmek üzere 300'den fazla kendin yap projesi, mini oyunlar, interaktif videolar ve BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda hazırlanan STEM içeriklerini barındırıyor. Uygulamanın interaktif özelliği sayesinde ise çocuklar yaptıkları deneyleri paylaşabiliyor, bilgi yarışmalarına katılabiliyor.

Geleceğe umutla bakmayı sağlayan, insanlığa faydalı projeler tasarlayacak kadar vicdanlı, projelerini hayata geçirecek kadar donanımlı bireyler yetiştirme vizyonu ile ortaya çıkan "Twin" uygulamasının Abdi İbrahim aracılığıyla çocuklarla buluşturulması, ekim ila ağustos ayları arasında gerçekleştirilecek.

İlkokul ve ortaokul düzeyinde Türkiye'nin çeşitli illerinden toplamda 1.300 öğrenciye ulaşılması hedeflenen projede, öğrencilerin paneldeki gelişimini izlemek ve onlara yardımcı olmak üzere Abdi İbrahim bünyesinde çalışan 72 kişi gönüllü olarak görev alacak.

- "Çevre bilinci konusunda da çocuklara katkı sağlayacağına inanıyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Abdi İbrahim Kurumsal İlişkiler, Sürdürülebilirlik ve İletişim Direktörü Dr. M. Oğuzcan Bülbül, Abdi İbrahim olarak hayatları ve geleceği iyileştirme hedefiyle çıktıkları yolda HEAL2030 sürdürülebilirlik stratejileri kapsamında yer alan "sağlık ve spor", "sosyal inovasyon", "gençlerde bilim farkındalığı oluşturma" ve "toplumsal ihtiyaçlar için gönüllülük projeleri" başlıkları altında projeleri hayata geçirdiklerini bildirdi.

Bülbül, "YGA iş birliğinde imza attığımız bu proje, gençlerde bilim farkındalığı oluşturma hedefimizin ve toplumsal fayda yaratma vizyonumuzun yansıması niteliğinde. Abdi İbrahim olarak, bu projemizle dezavantajlı bölgeler başta olmak üzere ülke genelinde çeşitli illerden ilkokul ve ortaokul düzeyinde 1.300 çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz. Uygulamada sunulan sürdürülebilirlik başlığındaki içeriklerin, şirket olarak büyük önem verdiğimiz çevre bilinci konusunda da çocuklara katkı sağlayacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 907 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim