• BIST 8736.27
  • Altın 2236.233
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1035
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 10 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 13 °C

Acara Özerk Cumhuriyeti Sağlık Bakanı'ndan Medicana Sağlık Grubu'na ziyaret

Acara Özerk Cumhuriyeti Sağlık Bakanı'ndan Medicana Sağlık Grubu'na ziyaret
Medicana Sağlık Grubu İcra Kurulu Üyesi Dr. Mahir Turan: "Özellikle önemli ve kritik ameliyatlarda Gürcü hastaların öncelikli tercihi olmaktan onur duyuyoruz. Bu hizmetlerin bir kısmını yakında Gürcistan'da verebilmeyi amaçlıyoruz"

Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Sağlık ve Sosyal Koruma Bakanı Dr. Nino Nijaradze ve beraberindeki bakanlık temsilcileri, Türkiye'de Gürcü hastaların tedavi için en çok tercih ettiği sağlık kurumlarından olan Medicana Sağlık Grubu'nu ziyaret etti.

Medicana Sağlık Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre, heyete, Türkiye ziyaretinde Medicana Sağlık Grubu İcra Kurulu Üyesi Dr. Mahir Turan, Medicana Ataşehir Hastanesi Genel Müdürü Dr. Murat Kaya, Başhekim Dr. Selami Hacıoğlu eşlik etti.

Verilen bilgiye göre, Türkiye'ye gelen bakan ve heyet, öncelikle Medicana Ataşehir Hastanesi’ndeki grup yönetimi ve hastane yöneticileriyle bir araya geldi.

Kanser tedavi merkezinden ilik nakli merkezine, kalp damar cerrahisinden göğüs cerrahisine, görüntüleme merkezinden robotik cerrahiye hastanenin tanı ve tedavi alanlarını gezen ve uygulamalar hakkında bilgi alan Bakan Dr. Nijaradze, süreci ilgiyle dinledi.

Hastane ziyaretinde heyete eşlik eden hekimler, tıbbi cihaz parkuru, multidisipliner tanı ve tedavi merkezleri hakkında bilgi verdi.

- "Medicana Sağlık Grubu, özellikle İstanbul ve Samsun'daki hastanelerinde önemli sayıda Gürcü hastaya hizmet veriyor"

Medicana Ataşehir Hastanesi Genel Müdürü Dr. Murat Kaya, açılış konuşmasını yaparken Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Fatih Ağalar, Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mutlu Demiray, Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Celalettin Kocatürk, Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Salih Bilal’in kendi branşlarında yaptığı sunumlar ilgi gördü.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bakan Nijaradze şu değerlendirmelerde bulundu:

"Gürcü hastaların yoğun şekilde tercih ettiği Medicana Sağlık Grubu, özellikle İstanbul ve Samsun'daki hastanelerinde önemli sayıda Gürcü hastaya hizmet veriyor. Ziyaretimizin amacı, Gürcü hastalarımıza sunulan hizmeti hem yerinde görmek hem de bu alanda ilişkilerimizi daha da güçlendirmekti. Vatandaşımızın aldığı hizmeti yerinde görüp onları emanet ettiğimiz çok değerli Türk hekimleriyle bizzat tanışma fırsatı bulduk. Medicana Sağlık Grubu’na ve değerli hekimlerine bu deneyimi yaşattıkları ve bizleri ağırladığı için müteşekkiriz."

Medicana Sağlık Grubu İcra Kurulu Üyesi Dr. Mahir Turan ise şu ifadeleri kullandı:

"Özellikle önemli ve kritik ameliyatlarda Gürcü hastaların öncelikli tercihi olmaktan onur duyuyoruz. Bu hizmetlerin bir kısmını yakında Gürcistan'da verebilmeyi amaçlıyoruz. Bu iş birliğini sadece sağlık ile sınırlı bırakmayıp, üniversite ve eğitim alanında da önemli işbirlikleri yapmayı planlıyoruz.

Türkiye, sağlık alanında yaptığı yatırımlarla dünyada bir cazibe merkezi. Gerek tanı ve tedavi, gerekse tıbbi cihaz donanımımızla, alanında son güncel tedavi yaklaşımlarını sunan doktorlarımızla tüm dünya insanının güvendiği bir ülkeyiz. Öncelikle ülkemiz sonra Medicana Sağlık Grubu için son derece gurur verici."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 906 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim