• BIST 9079.97
  • Altın 2330.986
  • Dolar 32.3639
  • Euro 34.9782
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 18 °C

Acıbadem Bursa, tüm SGK'lı hastaların hizmetinde

Acıbadem Bursa, tüm SGK'lı hastaların hizmetinde
Acıbadem Bursa Hastanesi, 5 milyon dolarlık yatırımla hizmete açtığı ve Türkiye'de ilk ve tek olan Radyasyon Onkolojisi ve Tıbbi Onkoloji ünitelerini tüm SGK mensuplarının hizmetine sundu.

Acıbadem Bursa Hastanesi, 5 milyon dolarlık yatırımla hizmete açtığı ve Türkiye'de ilk ve tek olan Radyasyon Onkolojisi ve Tıbbi Onkoloji ünitelerini tüm SGK mensuplarının hizmetine sundu.

SGK'yla yapılan anlaşma uyarınca, SSK, Bağ Kur, Emekli Sandığı, devlet memurları, kısaca tüm SGK hastaları her türlü kardiyolojik muayene, anjiyo, kalp ameliyatları, radyoterapi ve kemoterapi dahil tüm kanser tedavileri hizmetlerinden fark ücreti ödemeden yararlanabilecekler.
Acıbadem Sağlık Grubu'yla, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasında gerçekleştirilen "Sağlık Hizmeti Satın Alma Sözleşmesi" uyarınca, Acıbadem Bursa Hastanesi, tüm SGK hastalarına hizmet verecek.

Bu anlaşmaya göre, SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ve devlet memurları, kısaca tüm SGK hastaları her türlü kardiyolojik muayene, anjiyo, kalp ameliyatları, radyoterapi, ve kemoterapi dahil tüm kanser tedavileri hizmetlerinden fark ücreti ödemeden yararlanabilecek.

SGK'yla yapılan sözleşmenin detaylarına ilişkin bilgi vermek amacıyla gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Acıbadem Bursa Hastanesi Direktörü Arzu Karataş, daha önce SGK'yla paket anlaşmalarının bulunduğunu, bunu geçtiğimiz yıl Temmuz ayında sonlandırdıklarım, bunun yerine SGK tarafından yayınlanan Sosyal Güvenlik Kurumu Özel Sağlık Hizmeti Sunucularından "Sağlık Hizmeti Satın Alma Sözleşmesi" uyarınca branş sözleşmesi yaptıklarını söyledi.

"Acıbadem Bursa Hastanesi'nin kapasitesi, teknolojik yeterliliği, kalite standartları ve gelişmiş tıp teknolojisinin sunduğu donanımlarla Bursa ve çevresinin sağlığı için çalışıyoruz. Bu doğrultuda yapılan anlaşmadan memnuniyet duymaktayız" dedi.

Acıbadem Bursa Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kaya Aksoy da, radyasyon onkolojisine 5-6 milyon dolarlık yatırım yapıldığını ve kendi dalında en ileri teknolojiyle donatıldığını ve uzman bir ekiple hizmet verildiğini söyledi.

"Yaptığımız branş anlaşmasıyla böyle bir brimi tüm SGK mensuplarına açmış olmaktan, onlara sahip olduğumuz bu imkanı sunmaktan son derece memnunuz. Yaptığımız anlaşma uyarınca üstün hizmet kalitemizden bütün SGK mensupları fark ödemeden yararlanabilecekler" dedi.

Prof. Aksoy, Acıbadem Bursa Hastanesi'nin tıbbi onkoloji ve radyasyon onkolojisinin yanında kardiyoloji ve kalp damar cerrahisi branşlarında her türlü ileri tanı ve tedavi yöntemlerinin uygulandığını ve son derece birikimli bir ekiple hizmet verdiklerini vurguladı.

Hastanenin 60'a yakın doktor ve 550 kişilik ekiple tüm branşlarda sağlık hizmeti verdiğini işaretledi. Uygulanan sağlık politikalarına da değinen Aksoy, sağlık politikalarında bazı reformist uygulamalar olduğunu, ancak birçok yanlışlıkların da yapıldığını kaydeden Aksoy, "Sağlık sektörünün sorunları yılların birikimi olarak karşımızda duruyor. Hükümet bunu düzeltmek için bir takım uygulamalar yapıyor. Bunların içinde doğrular da var, yanlışlar da. Bu uzun bir süreç her şeyin düzelmesi zaman alacaktır" dedi.

"KADRO SIKINTISI YAŞANIYOR"
Bu arada, özel hastanelerde muayene sırasında kesilen ancak hastadan o an istenmeyen 10 liralık katkı payının, eczaneler aracılığıyla devlet tarafından alındığını hatırlatan Aksoy, bu uygulamanın eczacıları ayağa kaldırdığını, ayrıca, Sağlık Bakanlığı'nın aldığı karar uyarınca geçtiğimiz yıl Şubat ayından beri özel sağlık kuruluşlarının yeni kadro alamadığını ve bunun da bazı branşlarda kadro ve buna bağlı olarak da hizmet sıkıntısına yol açüğını söyledi. Kadro sorunun çözüme kavuşturulmasının sektör açısından önem taşıdığının altını çizerek vurguladı.

Ticaret Gazetesi

Bu haber toplam 32198 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim