• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 16 °C

Acıbadem sağlıkta çıtayı yükseltti

Acıbadem sağlıkta çıtayı yükseltti
Acıbadem Maslak Hastanesi'nin açılışını yapan Başbakan Erdoğan, “Ülkemizin sağlıkta böyle bir çıtayı yakalamış olması bizler için ayrı bir gurur meselesi. Bu bize bundan sonraki atılacak adımlarda da çıtanın nereye yükseldiğini gösteriyor. Bu tür adımlar

Acıbadem Maslak Hastanesi'nin açılışını yapan Başbakan Erdoğan, “Ülkemizin sağlıkta böyle bir çıtayı yakalamış olması bizler için ayrı bir gurur meselesi. Bu bize bundan sonraki atılacak adımlarda da çıtanın nereye yükseldiğini gösteriyor. Bu tür adımlar ülkemizde farklı sektörlerde de etkisini gösterecektir” dedi.

Maslak Acıbadem hastanesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla törenle hizmete girdi. Açılışta konuşan Erdoğan, Acıbadem Hastanesi'nin sağlıkta çıtayı yükselttiğini belirterek, “Bu tür adımlar ülkemizde farklı sektörlerde de etkisini gösterecektir” dedi. Türkiye'nin öncü kuruluşlarından biri olan Acıbadem Sağlık Grubu'nun 2009'daki dev yatırımlarından biri olan Acıbadem Maslak Hastanesi'nin resmi açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı.

ÇALIŞANLARIN YOĞUN İLGİSİ


Açılış öncesi konuşan Başbakan Erdoğan, "Ülkemizin sağlıkta böyle bir standardı yakalamış olması bizler için ayrı bir gurur meselesi. Bu bize, bundan sonraki atılacak adımlarda da çıtanın nereye yükseldiğini gösteriyor. Halkımızın geleceğe yönelik sağlıkta özgüvenini artıran bu tür adımlar ülkemizde farklı sektörlerde de etkisini gösterecektir" şeklinde konuştu.

AYDINLAR'A TEŞEKKÜR ETTİ

Acıbadem Maslak Hastanesi'ni Türkiye'ye kazandırdığı için Acıbadem Hastaneler Grubu sahibi Mehmet Ali Aydınlar'a teşekkür eden Başbakan Erdoğan daha sonra 191 yatak kapasiteli hastanenin açılış kurdelesini kesti. Hastane binasını gezen Erdoğan'a çalışanlar tarafından çiçek takdim edildi. Hasta odalarına giren Erdoğan,tedavi gören hastalara "Geçmiş olsun" dileğinde bulundu. Bu arada açılışa Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Galatasaray Başkanı Adnan Polat da katıldı.

7 BİN 500 KİŞİLİK İSTİHDAM

Acıbadem Kadıköy, Kozyatağı, Bakırköy, Kocaeli, Bursa hastaneleri, International Hospital ve tıp merkezleriyle hizmet veren Acıbadem Sağlık Grubu, 2009'da peşpeşe hizmete açtığı Acıbadem Maslak, Adana ve Kayseri hastanelerini takiben Beşiktaş, Eskişehir ve Bodrum hastanelerinin açılmasıyla ülke genelindeki hizmet ağını 21 şubeden 27 şubeye ulaştıracak. IMKB'de işlem gören tek sağlık kuruluşu olan Grup'un bin 200'ü hekim olmak üzere 7 bin 500 çalışanı bulunuyor. 2 Mart'ta hasta kabulüne başlayan Hastane, yüksek teknolojinin son ürünü tıbbi cihazlarla donatılmış ve tamamen otomatize edilmiş akıllı binasında hizmet veriyor. .


Onkoloji üssü olmaya aday

Acıbadem Maslak Hastanesi, güçlü kadrosu, mimari konsepti, kullandığı yüksek teknoloji, fiziki mekanların ferahlığı, iç donanım ve tıbbi hizmetler yelpazesi anlamında tüm Türkiye'nin ve çevre ülkelerin gururu olacak bir hastane olma özelliği taşıyor. 191 yatak kapasitesiyle, 13 dönüm arazi üzerinde, 40 bin metrekare kapalı alana sahip olan Hastane, Levent - Sarıyer güzergahında, yerleşim ve iş merkezlerine ulaşım kolaylığının sağlandığı, tıbbın tüm branşlarında hizmet vererek, İstanbul'un en büyük özel hastaneleri arasında yerini aldı. Hastanenin güçlü teknolojik donanımı arasında dünyada kanser tanısı ve takibi için kullanılan, en hızlı ve gelişmiş yöntemlerden biri olan "PET CT" ve dünyada üçüncü, Türkiye'de ilk olan 30 dakikalık kanser tedavilerini 1-2 dakikaya indirebilen "Rapidarc" teknolojisi bulunuyor.


Açılışa ilgi büyük oldu

Acıbadem Maslak Hastanesi'nin açılışında Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve çok sayıda işadamı da hazır bulundu.

YeniŞafak

Bu haber toplam 4841 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim