• BIST 9079.97
  • Altın 2322.672
  • Dolar 32.3501
  • Euro 34.8436
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 16 °C

Acıbadem'in sağlık yatırımı 350 milyon dolara yaklaştı

Acıbadem'in sağlık yatırımı 350 milyon dolara yaklaştı
Acıbadem Sağlık Grubu (ASG) Genel Müdür Yardımcısı Meri Bahar, 2009 yılında hizmete giren Maslak, Adana ve Kayseri Acıbadem hastaneleri için toplam 240 milyon dolarlık bir yatırım yaptıklarını, 30 milyon dolarlık yatırımla İstanbul Beşiktaş Hastanesini bu

Acıbadem Sağlık Grubu (ASG) Genel Müdür Yardımcısı Meri Bahar, 2009 yılında hizmete giren Maslak, Adana ve Kayseri Acıbadem hastaneleri için toplam 240 milyon dolarlık bir yatırım yaptıklarını, 30 milyon dolarlık yatırımla İstanbul Beşiktaş Hastanesini bu yıl sonunda, toplam 40 milyon dolarlık yatırımla da Eskişehir ve Bodrum hastanelerini 2010 sonuna kadar hizmete açacaklarını söyledi.

Meri Bahar, ASG’nin Türkiye’nin ve bölgenin en iyi sağlık grubu olma hedefi yanı sıra, dünya haritası üzerinde gösterilen sağlık gruplarından biri olma vizyonuyla hareket ettiğini belirterek “Küresel krizin yaygın olarak hissedildiği 2008-2010 arası dönemde Acıbadem Grubu’nun toplam yatırımı 350 milyon dolarlık bir bütçeye ulaşacak. Eskişehir ve Bodrum Hastaneleri ile Türkiye’de Acıbadem Sağlık Grubu’na bağlı hastane sayısı da 27 gibi önemli bir rakama çıkacak” dedi.

ANKA’ya Acıbadem Sağlık Grubu’nun yatırımları ve hizmetleri konusunda açıklama yapan Meri Bahar, Acıbadem’in artık dünya çapında tanınır saygın bir sağlık kuruluşu hale geldiğini belirterek şunları söyledi:

“Hastaneleriyle, üniversitesiyle, vakfıyla, sigorta kuruluşuyla, mobil sağlık hizmetleri ve sadece hastanelere hizmet veren temizlik ve catering şirketiyle Acıbadem sağlıkta tam bir entegre yapı ortaya koyuyor. Dünyada bu şekilde entegre özel grup o kadar az ki. Yakın bir gelecekte Acıbadem’in entegre bir sağlık grubu olarak dünyadaki ilk 10-15 sağlık kuruluşundan biri olacağına inanıyoruz.
ABD ve Londra borsalarında Acıbadem’i artık tanımayan yatırımcı yok. Bu gurur verici bir tablo.”

“HASTA TRAFİĞİ TERSİNE DÖNDÜ,ŞİMDİ DIŞARDAN BİZE GELİYORLAR”

Özellikle Acıbadem Maslak’ın açılmasıyla birlikte yabancı hastaların da yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını ifade eden Meri Bahar, şunları kaydetti:

“Doğu Avrupa ve yurtdışı hasta transferleri benim sorumluluk alanımda. Hasta transferlerinin her geçen gün artığına büyük bir memnuniyetle tanık oluyoruz. Acıbadem hastanelerine gelen yabancı hasta sayısı geometrik bir hızda artıyor ve her yıl binlerce yabancı hasta kabul ediyoruz. Hizmet verdiğimiz komşu 30 ülkenin Sağlık Bakanlığı nezdinde tanınıyoruz ve bireysel olarak gelen hastaların yanı sıra doğrudan sağlık bakanlıkları tarafından da her yıl Acıbadem'e önemli sayıda hasta gönderiliyor. Acıbadem’in güvenilirliği, hizmet ve insan kalitesi açısından bu çok önemli bir referans. 20 yıl önce Türkiye’den hastalar Avrupa’ya,
ABD’ye gönderilirken, bugün bu ülkelerden Türkiye’ye hasta gönderilir hale geldi. Acıbadem’in de bu konuda önemli bir misyon üstlenmesi ve sınırları aşan bir itibara ve bilinirliğe gelmesi gerçekten bizler için de Türkiye için de mutluluk verici bir gelişme.”

“SIFIR HATAYI HEDEFLİYORUZ”

Meri Bahar, hasta trafiğinin tersine çevrilmesinin büyük önem taşıdığını belirten Meri Bahar şöyle devam etti:

“Bugün hasta trafiğinin tersine çevrilmiş olması gerçekten mucize gibi bir şey. Bu dönüşümü mesleki kariyerimin tam ortasında bir yerde görebileceğime hiç inanamazdım. Sanayi üretiminde başarılı olmak da tabi ki önemli. Ancak sağlık gibi yüksek risk taşıyan bir sahada başarıya ulaşmak çok daha önemli. Çünkü verilen hizmette hataya yer yok. Sanayi üretimde hatalı ürünü kenara çıkma ve yeniden üretme şansınız var. Ancak sağlık hizmetinde böyle bir şansınız çok. O nedenle tıpta sıfır hata mümkün olmasa da biz yine de sıfır hata ilkesiyle hastalarımıza hizmet vermeye çalışıyoruz”

Meri Bahar, Acıbadem’in finansal olarak güçlü olmasını önemli bir ayrıcalık saymakla beraber, hizmette etik kurallardan en küçük ödün vermeksizin ve tıbbin gelişmiş tüm olanaklarını hekimlerin hizmetine sunarak en üst düzeyde hasta memnuniyetine ulaşmanın her zaman kendileri için öncelikli hedef olduğunu vurguladı.

“ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİNİN YÜZDE 15’İNİ TEK BAŞINA ASG SAĞLIYOR”

Meri Bahar, ASG’nin Türkiye’de özel sağlık kuruluşları tarafından üretilen hizmetin yaklaşık yüzde 15’ini tek başına üretir hale geldiğini belirterek, şunları ifade etti:

“Hem ayakta hem de yatarak tedavide ASG özel sağlık hizmetlerinde sektörün lideri durumuna geldi. Acıbadem ilk kurulduğu 1991’de 3 ameliyathaneye ve 50 yatak sayısına sahipken,geçen sürede inanılmaz bir büyüme göstererek yatak sayısı 1367’ye ve ameliyathane sayısı da 73’e yükseldi. 1991’de 4 bin metrekare üzerinde kurulu bulunan Acıbadem Sağlık Grubu bugün toplam 252 bin 400 metrekare gibi çok büyük bir alanda kurulu bulunan tesisleriyle hizmet veriyor. 2003 yılında 2 bin 84 olan çalışan sayımız 2008 sonuyla 7 bine ulaştı. Yeni hastane yatırımlarının tamamlanmasıyla birlikte 2010 sonunda çalışan sayımızın 10 bine çıkacağını öngörüyoruz. Tıpta istihdama katkı açısından da Acıbadem’in önemli bir rol üstlendiğine inanıyoruz.”

“HEDEFİMİZ 1.9 MİLYON HASTAYA ULAŞMAK"

Hasta sayıları hakkında da bilgi veren Meri Bahar şunları söyledi:

“1991 yılı toplamında Acıbadem’de 2 bin 620 olan hasta sayısı 2000 yılında 290 bine ve 2005 yılında da 898 bine ulaştı. 2008 yılında ise ASG’ye bağlı hastanelerde ve polikliniklerde ayakta ve yatarak hizmet alan hasta sayısı ise 1 milyon 427 bin kişi oldu. Maslak Acıbadem başta olmak üzere bu yıl içinde Anadolu’nun diğer illerinde de açılacak yeni hastanelerimizle birlikte toplam hizmet verilen hasta sayısının 1 milyon 900 bin kişiye ulaşacağını öngörüyoruz.”

INTERNATİONEL HOSPİTAL'A YÖNELİK YATIRIMLAR

Grubun bünyesine 2006 itibariyle dahil olan International Hospital’e yönelik yatırımlara da değinen Meri Bahar, “Şimdi artık Acıbadem ile International Hospital ortak dil konuşur hale geldi. International Hospital’a yaptığımız yaklaşık 30 milyon dolarlık yenileme yatırımıyla nerdeyse yeni bir hastane kurmuş kadar olduk” dedi.

“ACIBADEM MASLAK TIPTA MÜKEMMELLİK MERKEZİ OLACAK”

Meri Bahar, Maslak Hastanesi’nin tıbbın birçok alanında referans ve mükemmellik merkezi olarak hizmet verme anlayışıyla yönetildiğini belirterek şunları söyledi:

“Maslak’ta 12 mükemmellik merkezi halinde birimlerimiz hizmet veriyor. Onkoloji,İleri Düzey Radyoterapi Merkezi, Cyberknife, Omurga Sağlığı Merkezi,Göz, Aritmi Kliniği, Kadın Doğum, Yeni Doğan Yoğun Bakım, Trioid Kliniği, Moleküler Biyoloji, Ortopedi başta olmak üzere tüm bölümlerimizle multidisipliner ve entegre bir modelde hastalarımıza en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz.”

Acıbadem Maslak Hastanesi’nin, 1 VIP ve 10 suit olmak üzere toplam 191 yatak kapasitesine sahip olduğunu ve 13 dönüm arazi üzerinde yaklaşık 40 bin metrekare kapalı alana sahip bulunduğunu kaydeden Meri Bahar, hastanede 15 ameliyathane, 7 kemoterapi ünitesi,17 acil gözlem yatağı,üç anjiyo laboratuarı, Türkiye’de sadece Acıbadem’de bulunan odada doğum yapma olanağı veren 4 LDRP birimi ve VIP check-up ünitesi olduğunu sözlerine ekledi.

Hürriyet

Bu haber toplam 1679 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim