• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 17 °C

"Acil hastalar kabul edilebilir"

"Acil hastalar kabul edilebilir"
Sağlık Bakanı'ndan 'kapatılan' hastanelerle ilgili açıklama Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bakanlığın kapatma cezası verdiği özel bir hastanenin ceza nedeniyle acil gelen bir yaralıya yoğun bakımda müdahale etmemesinin doğru olmadığını söyledi. Bakan Akdağ, "

Sağlık Bakanı'ndan 'kapatılan' hastanelerle ilgili açıklama Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bakanlığın kapatma cezası verdiği özel bir hastanenin ceza nedeniyle acil gelen bir yaralıya yoğun bakımda müdahale etmemesinin doğru olmadığını söyledi. Bakan Akdağ, "Hastanenin poliklinik hizmetinden men edilmesi, kendisine gelen acil bir vakaya müdahale etmemesi anlamına gelmez. İçeri alırlar ve acil müdahaleyi yaparlar." dedi.

Bahçelievler'deki Fevzi Çakmak Sağlık Ocağı'nın açılışına katılan Bakan Recep Akdağ, açılış öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Gebze ve İstanbul'da yaşanan yanık vakalarına değinen Bakan Akdağ, "İki tane yanık vakası oldu. Birincisi Gebze Devlet Hastanesi'nde başlayan ve burada yanlış uygulamanın sonucunda oradaki nöbetçi sorumlu hekim arkadaşımızı açığa alarak soruşturmayı başlattık. Soruşturma sürüyor. Diğer özel hastane ile ilgili olarak 5 gün poliklinik hizmetinden men cezası verdik. Yeri gelmişken önemli bir konuyu ifade etmek istiyorum; şu anda yürürlükte olan kanunlara ve genelgelere göre bir özel hastane de tıpkı kamu hastanesi gibi kendisine müracat eden acil hastaya kendisinden para istemeden kabul etmek, müdahale yapmak, hastanın yoğun bakımı gerekiyorsa da yoğun bakımını yapmak zorundadır. Türkiye'de özel hastanelerle ilgili kanun ve yönetmelikler bunu açıkça ifade etmektedir. Bunu bütün vatandaşlarımız bilmezler. Bütün sorumlu arkadaşlarımız da bilmezler. Vatandaşı acil müracatlarda para talep ederek kim mağdur ederse kesinlikle bunun takipçisi olacağız, buna müsade etmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

Bir vatandaşın kapatılmadan dolayı acil müdahalesinin yapılamadığı ve hayatını kaybettiğinin hatırlatılması üzerine BakanAkdağ, "Kapatılma ile ilgili ölüm olduğu ifadesi bizim bilgilerimiz doğrultusunda doğru değil. Soruşturma devam ediyor. Hastanenin poliklinik hizmetinden men edilmesi, kendisine gelen acil bir vakaya müdahale etmemesi anlamına gelmez. İçeri alırlar ve acil müdahaleyi alırlar. Kaldı ki olayın olduğu sırada orada kapatılmadan dolayı tedbir amacıyla tam donanımlı 112 ambulansı var. Bu ekip acil gerekli müdahaleyi yapabiliyor. Olayın ağırlığından dolayı vatandaşımız hayatını kaybediyor. Soruşturma sürüyor. 112 ekibi yoğun bakım yapabilecek durumda. Dolayısıyla soruşturma netleşmeden birşey söylemek mümkün değil." diye konuştu.

"Kapatma cezası yerine para cezası verilebilir miydi?" şeklideki soruyu da Akdağ, "Gerekirse hastanenin ruhsatı bile iptal edilebilir. Bu, duruma göre değişebilir. Bir bölgede tek bir hastane varsa bu hastane kapatılmaz." diye cevapladı.

Bu haber toplam 1586 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim