• BIST 9094.06
  • Altın 2324.793
  • Dolar 32.3663
  • Euro 34.9559
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 21 °C

Acil serviste çalışan doktorun kolunu kırdılar / Video

Acil serviste çalışan doktorun kolunu kırdılar / Video
Adana’da bir grup hasta yakını, Devlet Hastanesi acil servisinde görevli nöbetçi doktoru darp ederek kolunu kırdı.

Adana'da acil serviste görevli bir doktor, bir grup hasta yakını tarafından hastalarına bakmadığı gerekçesiyle adeta linç edilmek istendi. Olay, Adana Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde dün akşam saat 20:23 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Dr. Cem Kurt'un nöbet saatinde acil servise ambulans ile alkol tanısı konulan bir hasta getirildi. Dr. Kurt, hasta ile ilgilenmeye başladı ancak hasta yakınları hastaya daha çabuk müdahale edilmesini talep ederek doktor ile tartışmaya başladı. Hasta yakınlarına prosedürleri izah etmeye çalışan Dr. Kurt, aynı anda işini yapmaya devam etti. Ancak, hasta yakınları doktora bağırmaya hakaret etmeye devam etti.

Tartışma sürerken hasta yakınlarından 5-6 kişilik bir grup doktora saldırdı. Saldırı anında yere düşen doktoru dakikalarca tekme, yumruk döven hasta yakınları adeta linç etti. Bir süre sonra olay yerine gelen ve araya giren polis, özel güvenlik görevlileri ve vatandaşlar hasta yakınlarını güçlükle uzaklaştırdı. Saldırı sırasında aldığı darbelerle kolunda kırıklar oluşan doktor ise güçlükle ayağa kalktı. Doktor, çevredekilerin yardımı ile olay yerinden uzaklaştırıldıktan sonra tedavi altına alındı. Bu anlar saniye saniye güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Polis olayla ilgili 4 kişiyi gözaltına alırken soruşturma devam ediyor.

Doktor Cem Kurt, aynı hastanede tedavi altına alındı. Hasta yakını 4 kişi tarafından darp edilen Dr. Cem Kurt tedavi altına alındı. İlk belirlemeye göre kol direğinde kırıklar oluşan Dr. Kurt’un tetkikleri devam ediyor.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER

"HASTANIN İYİLİĞİNİ DÜŞÜNDÜK KOLUMUZU KIRDILAR"

Darp edilen Adana Devlet Hastanesi Acil Servisi nöbetçi doktoru Cem Kurt, “112 Ambulansıyla alkol tanısı ile nöbetçi olduğum acil servise bir hasta getirildi. Gerekli muayeneleri yapıp, hastayı gözleme aldık. Hastanın iyiliği için tomoğrafi filmi çekilmesi gerektiğini söylediğimizde hasta yakınları ‘bizi bekletmeyin, bizi gönderin, bizi ne tutuyorsunuz’ demeye başladı. Tomografi filminin çekilip, Nüroloji uzmanının görmesi gerekir dediğimde tarafıma küfür edildi. Ardından bana saldırdılar. Biri beni yere düşürdü. Tekmeler atıldı. Diğer sağlık çalışanları beni kurtardılar. Saldırganları uzaklaştırmaya çalıştılar ama onlarda da darp var. Hastanın iyiliğini düşündüğümüz için kolumuzu kırdılar. Saldırmalarına bir anlam veremedim. Saldırganlar hakkında davacı olduk” diye konuştu.

"SAĞLIK ÇALIŞANINA YAPILAN ŞİDDET HİÇBİR ŞEKİLDE KABUL EDİLEMEZ"

Doktora saldırının ardından hastaneye gelerek ‘geçmiş olsun’ dileğinde bulunan Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. H. Neslihan Önenli Mungan, hastanede yaptığı açıklamada “Hekime saldırı çok acı bir olaydır. Hekim arkadaşımız görevini düzgün yapmıştır. Acil vaka için tetkik istemesi çok normaldir. 4 kişinin saldırısına maruz kalan arkadaşımızın kırıklarının yanında ruhsal travması var. Sağlık çalışanına yapılan hiçbir şiddet kabul edilemez. Dr. Ersin Arslan’ın öldürülmesi ile doruğa ulaşan şiddet ne yazık ki halen mevcut kışkırtmalar, sağlık sisteminde aksayan her şeyin sorumlusunun hekim ve sağlık çalışanları olarak gösterilmesi nedeniyle çözüme kavuşmaktan çok uzak.

Aksine her gün mesleğimizden, meslek onurumuzdan başlayan kayıplar şimdi hem beden sağlığımızı hem de ruh sağlığımızı olumsuz etkileyecek boyutlara gelmiştir. Bunun affı, özrü olmaz. Hekimlere saygı duyulmasını sağlamak konusunda başta sağlık müdürlükleri, başhekimlikler ve sağlık bakanı olmak üzere ülke yönetiminde söz sahibi olan herkesin göreve gelmesi, bu konuda ciddiyetini bilerek davranması gerekir. Çünkü bu gün hekime kalkan bu el, yarın kendilerine de kalkacaktır” dedi.

Hekim arkadaşlarının yalnız bırakmadığı Dr. Cem Kurt’a saldıran hasta yakınları M.D , İ.S, A.S ile A.E polis tarafından sorgulanmak üzere karakola götürüldü.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3915 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim