• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3558
  • Euro 34.9403
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Actavis: Siyasete bakmayız Türkiye, ihracat üssümüz olur

Actavis: Siyasete bakmayız Türkiye, ihracat üssümüz olur
Fako'yu satın alarak Türkiye’ye dört yıl önce giren İzlandalı ilaç üreticisi Actavis, Orta Asya ve Balkan ülkelerine ilaç satışını Türkiye üzerinden yapacak. Türkiye pazarından memnun olduklarını ve büyüme planları yaptıklarını belirten Actavis CEO’su Rob

Fako'yu satın alarak Türkiye’ye dört yıl önce giren İzlandalı ilaç üreticisi Actavis, Orta Asya ve Balkan ülkelerine ilaç satışını Türkiye üzerinden yapacak. Türkiye pazarından memnun olduklarını ve büyüme planları yaptıklarını belirten Actavis CEO’su Robert Wessman, "Siyasi konulara değil, Türkiye’deki işimizi büyütmeye odaklanıyoruz. Türkiye’yi bölge için ihracat üssü yapacağız" dedi.

TÜRK jenerik ilaç firması Fako’yu dört yıl önce satın alan İzlandalı Actavis, ilaçta Türkiye’yi bölge ülkeler için ihracat üssü yapacak. Türkiye’de geçirdiği süreçten memnun olan ve kısa sürede jenerik ilaç alanında altıncı sıraya yükselen Actavis, Orta Asya ve Balkan ülkelerine Türkiye’den ihracat yapacak. Actavis, Fako markasının kullanımını ise bir yıl sonra tamamen bırakacak. Fako’yu dört yıl önce 60 milyon Euro’ya aldıklarını hatırlatan Actavis CEO’su Robert Wessman, "Türkiye’deki faaliyetimiz çok önemli. Türkiye küresel portföyümüzde dördüncü sırada. Nüfusu fazla ve büyük bir pazar. Sektörde de altıncı sıradayız daha üst sıralara çıkmak istiyoruz" dedi.

İHRACAT MERKEZİ YAPACAĞIZ: İki şirketin entegrasyon sürecinin tamamlandığını ve Fako isminin bir yıl sonra kullanımının tamamen bırakılacağını aktaran Wessman, Türkiye’de yerel ihtiyaçlara cevap vermeleri yanında Türkiye’yi bölgedeki ülkeler için ihracat üssü yapacaklarını kaydetti. Wessman, Orta Asya ve Balkan ülkeleri için Türkiye’den ihracat yapacaklarını dile getirerek, şu anda Arnavutluk ve Azerbaycan’a ihracat yaptıklarını ve bu ülkelerin sayısını artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

BÜYÜMEYE DEVAM: Wessman, Türkiye’de geçen yıl yüzde 13.5 büyüyerek cirolarını 175 milyon Euro’ya çıkardıkları bilgisini de vererek, gelecek yıllarda da bu büyümeyi devam ettireceklerini kaydetti. Wessman, şöyle konuştu: "Geçen süreçte pazardan memnunuz. Actavis’in büyümesinde Türkiye önemli bir yere sahip. Ama başka üretim planımız yok. Dünyadaki üretim tesislerimizde kapasite fazlası var onları burada kullanacağız."

SİYASETE DEĞİL, EKONOMİYE BAKIYORUZ: AKP’nin kapatılması davası ve bunun Türkiye’deki stratejilerini etkileyip etkilemeyeceği yönündeki soruyu da Robert Wessman, "Siyasi gelişmeler bizi etkilemez. 2004’de, Türkiye’de patlama olduktan sonra yatırım yapan ilk yabancı grubuz. Biz bu tarz konularla ilgilenmiyoruz. İzlanda’da da başka ülkelerde de politika değişiyor. Türkiye’nin ekonomisi istikrarlı, ekonomisine güveniyoruz. Siyasi konulara değil, Türkiye’deki işimizi büyütmeye odaklanıyoruz" şeklinde cevapladı.

Türkiye’de jenerik ilaç büyüyecek

ACTAVIS
Türkiye Genel Müdürü Melih Gürsoy, Türkiyede jenerik ilaç pazarında yüzde 6.7’lik paya sahip olan Actavis’in Türkiye’deki mevcut potansiyeli gördüğünü ve yeni ürünler üretmeye ve fabrikalarını geliştirmeye kararlı olduğunu bildirdi. Gürsoy, sözlerini şöyle sürdürdü: "1300 çalışanla faaliyet gösteriyoruz. Türkiye’de yüksek kalitede beşeri ilaç üretip, pazarlıyoruz ve yılık 500 milyon tablet-kapsül ve 85 milyon kutu kapasiteyle çalışıyrouz. 2007’de hedeflerimizi tutturduk. Jenerik pazarı Türkiye’de daha da büyüyecek. 2008 biraz çalkantılı geçse de 2009-2010’da büyüme olanağı olacak."

Bu haber toplam 2203 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim