• BIST 11602
  • Altın 6643.18
  • Dolar 49.5466
  • Euro 55.6813
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 20 °C

Adalet Bakanı Akın Gürlek: "Sağlık Çalışanlarımıza Yönelen Şiddet Kırmızı Çizgimizdir"

Adalet Bakanı Akın Gürlek: "Sağlık Çalışanlarımıza Yönelen Şiddet Kırmızı Çizgimizdir"
'Tıp ve Adalet Sempozyumu'nda konuşan Adalet Bakanı Akın Gürlek, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetle mücadeledeki kararlılığı vurgulayarak, "Sağlık çalışanlarımızın can güvenliğini korumak, kamu hizmetinin sürekliliğini korumaktır" ifadelerini kullandı.

Sağlıkta Şiddetle Mücadele ve Hukuki Güvenceler Masaya Yatırıldı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenen 'Tıp ve Adalet Sempozyumu: Hekim ve Hâkim Perspektifinden Tıbbi Uygulamalar' programına Adalet Bakanı Akın Gürlek, AYM Başkanı Kadir Özkaya, Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez ve Danıştay Başkanı Zeki Yiğit katıldı. Bakan Gürlek, konuşmasında sağlık çalışanlarının hukuki güvenceleri, malpraktis davalarındaki Mesleki Sorumluluk Kurulu izin usulü, rücu şartları ve sağlıkta şiddetle mücadele adımlarına dikkat çekti.

"Ağır Tazminat Endişesini Ortadan Kaldırdık"

2022 yılında yapılan düzenlemelerle hekimlerin tıbbi kararlarını ağır tazminat endişesi taşımadan alabilmelerinin sağlandığını belirten Gürlek, Mesleki Sorumluluk Kurulunun usul güvencesi sunduğunu ifade etti. Sağlıkta şiddet vakalarında kasten yaralama suçunun tutuklama nedenleri arasına alındığını ve cezaların yarı oranında artırıldığını hatırlatan Bakan Gürlek; "Sağlık çalışanlarımıza yönelen şiddet bizim kırmızı çizgimizdir. Onların can güvenliğini korumak, kamu hizmetinin sürekliliğini korumaktır" dedi.

Merdiven Altı Sağlık Turizmi İle Etkin Mücadele

Sağlık turizminde kamuoyunda "merdiven altı" olarak bilinen kontrolsüz cerrahi müdahaleler ve hak kayıplarına ilişkin Cumhuriyet başsavcılıklarına iletilen şikayetleri de değerlendiren Gürlek, Sağlık Bakanlığı ile tam bir iş birliği içerisinde önleyici tedbirleri geliştirmeye hazır olduklarını vurguladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 115 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    12345
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim