• BIST 9080.36
  • Altın 2325.321
  • Dolar 32.3781
  • Euro 35.018
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Adalet Bakanı Bozdağ, Yozgat'ta toplu açılış töreninde konuştu:

Adalet Bakanı Bozdağ, Yozgat'ta toplu açılış töreninde konuştu:
"Bir masanın etrafında hangi sırada oturacaklarında, kimin önde, kimi solda, sağda olacağında anlaşamayanların her ay 'altın toplantısı' yapar gibi masa toplantısı yapıp boş boş konuşup dağılmasının bu ülkeye ne faydası var"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bir masanın etrafında hangi sırada oturacaklarında, kimin önde, kimi solda, sağda olacağında anlaşamayanların her ay 'altın toplantısı' yapar gibi masa toplantısı yapıp boş boş konuşup dağılmasının bu ülkeye ne faydası var?" dedi.

Yozgat'ın Saraykent ilçesinde Millet Bahçesi ile Aile Sağlık Merkezi'nin toplu açılış töreninde konuşan Bozdağ, Türkiye'nin yedi düvele rağmen hedeflerine yürüyen ve her adımı büyük bir cesaretle atan anlayış içerisinde yürümeye devam edeceğini söyledi.

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği için müracaat ettiğinde Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Türkiye'nin hassasiyetlerini dikkate almazsanız, Türkiye'nin terörle mücadelesine destek vermezseniz, bunları yazılı taahhüt haline getirmezseniz biz sizin NATO üyeliğinize evet demeyiz" dediğini hatırlatan Bozdağ, şöyle devam etti:

"Sonuçta Türkiye istediğini aldı. Türkiye'ye taahhütleri yazılı bir mutabakatla imza altına alındı. Türkiye ve dünya kamuoyuna açıklandı. Şimdi adalet, güvenlik ve istihbarat üzerinden bir izleme komitesi de kuruldu. Acaba verilen bu sözler yerine getiriliyor mu, getirilmiyor mu? Taahhütlere uyuluyor mu, uyulmuyor mu? Sorarım, değerli dostlar. Bundan önce AK Parti iktidarlarından önce böyle bir taahhüdü duydunuz mu? 'Sizi izleyeceğiz bak, teröre ve terör örgütlerine desteğiniz devam ederse biz sizin NATO üyeliğinize evet demeyeceğiz'. İzleme komitesi de kuruyoruz. Önüne gelen Türkiye'ye karşı izleme komiteleri kuruyordu şimdi Türkiye başka ülkelerin taahhütlerini yerine getirip getirmediğini denetleme konusunda izleme komisyonları, komiteleri kuran bir ülke haline geldi."

Bozdağ, Türkiye'nin büyük başarılarına sevinemeyenlerin olduğunu ifade ederek, "Hükümetlerini takdir etmeyi zul kabul eden maalesef çok yanlış bir siyasal anlayışın olduğunu da görüyoruz. 'Cumhurbaşkanımız doğruyu yaptı. Türkiye doğruyu yaptı. İsveç ve Finlandiya konusunda Türkiye'nin aldığı kararlar, attığı adımlar doğrudur. Biz de hükümetin yanındayız' deseniz, Türk hükümetinin yaptıklarını takdir edip sevinci paylaşsanız kıyamet mi kopar? Ama maalesef bugün ülkesinin başarılarına sevinmeyen, sevinemeyen bir siyasi anlayış var. Sevinmiyorlar, sevinemiyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Güçlü iktidar ve istikrarın önemine değinen Bozdağ, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin siyasi istikrarını bozmak, güçlü iktidarla Türkiye'nin yönetimini engellemek için çok ciddi yurt dışından operasyonlar var. Yurt içinden de aynı hesapla çalışmalar yapılıyor. Neden? Güçlü iktidar olduğu zaman bu iktidarların zayıflığından, istikrarsızlığından beslenenler bu imkanı kaybediyorlar. Bütün para millete geliyor. Biz olmadan önce bu ülkede vatandaş vergi veriyordu ama bölünmüş yol yoktu. Yozgat'ta havaalanı yoktu, hızlı tren yoktu, üniversite yoktu, şehir hastaneleri yoktu. Savunma sanayisi yerlerde sürünüyordu. Tamir yapamıyorduk bozulan aletleri. Niye yapılmadı? Biz geldikten sonra gökten para inmedi, yerden biz gömü de bulmadık. Ama ne yaptık, milletin parasını zayıf iktidarlardan istifade etmek isteyenlerin değil, milletin hizmetine sunduk doğrudan. Bölünmüş yollar da bu eserlerin tamamı da sizin vergilerinizle sizin hizmetinize sunulan eserlerdir."

Bozdağ, muhalefetin, istikrarı bozmak için bir araya geldiğine değinerek, "Bir masanın etrafında hangi sırada oturacaklarında, kimin önde, kimi solda, sağda olacağında anlaşamayanların her ay 'altın toplantısı' yapar gibi masa toplantısı yapıp boş boş konuşup dağılmasının bu ülkeye ne faydası var? Dört yıldır konuşuyorlar, konuşuyorlar ortada bir şey yok. Şimdi işi masaya havale ediyorlar. Orada kaldı. İşi değil masaya, nereye havale ederlerse etsinler, netice alma imkanları Allah'ın izniyle olmayacaktır." diye konuştu.

Türkiye'nin önünü açan büyük adımları hep büyük liderlerin attığının görüldüğünü vurgulayan Bozdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Eğer Cumhuriyet'in ilanından sonra Atatürk, ondan sonra Menderes, ondan sonra Demirel, ondan sonra Özal, ondan sonra Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan Beyefendi Türkiye'yi yönetmiş olsaydı, aradaki iktidarlar olmasaydı, istikrarsızlıklar olmasaydı, krizler, kaoslar olmasaydı acaba Türkiye Cumhuriyeti bugün ekonomik, siyasi olarak nasıl bir güce, kuvvete, kudrete sahip olurdu. Çapsız olanların yahut da başkaları tarafından yönetilmeye rıza gösterenlerin, başkalarının kayyumluğunu kabul edenlerin bu ülkeye katacağı en ufacık bir şey yoktur. Bu ülke için gereken kararları alıp hayata geçirmek için irade lazım, dirayet lazım, cesaret lazım. Sayın Cumhurbaşkanımız son yirmi yılda bu dirayetle cesaretle nice adımları attı. Onun için şimdi Türkiye'yi durduramayanlar Türkiye'yi istikrarlı hale getiren hem Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden Türkiye'yi eskiye döndürtmek hem de Türkiye'nin istikrarlı, güçlü iktidarlarla yönetimine son vermek için 2023'ü kızıl elma gibi görüyorlar. Onun için biz de diyoruz ki 2023 bu milletin üzerinde hesap yapanların hesabının bir kez daha milletin gönlünde söndürüleceği ve bir kez daha bozulacağı bir yıl olacaktır Allah'ın izniyle."

Konuşmasının ardından Millet Bahçesi ile Aile Sağlık Merkezi'ni hizmete açan Bozdağ, Milet Bahçesi'nde incelemede bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 761 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim