• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Ankara 25 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 27 °C

Adana Entegre Sağlık Kampüsü Finansal Anlaşması İmzalandı

Adana Entegre Sağlık Kampüsü Finansal Anlaşması İmzalandı
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kaklaşık 540 milyon avroluk 18 yıl vadeli finansmanın imzasının atıldığını söyledi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Adana Entegre Sağlık Kampüsü Finansal Kapanış Anlaşması İmza Töreni'nde yaptığı konuşmada, bu imza töreninin arkasındaki temel gücü ve dinamiği herkesin çok iyi hissettiğini belirterek, "500 milyon avronun üzerindeki projelere 18 yıl vade gibi sürelere imza atılabilen bir süreci gerçekleştiriyoruz. Birçok uluslararası bankanın altına imza attığı bir süreç. Bunun arkasındaki güç, tek kelime ile milli iradedir. 77 milyon Türk milletinin dinamikleridir ve gelecekle ilgili kendisinde hissettiği dinamizmdir. Bizler yöneticiler olarak siyaseten siyasi iradeyi oluşturan kadro olarak 77 milyona ait olan bu dinamizmin öncülüğünü yapıyor. Bunun dinamiklerini onların adına şekillendiriyoruz” dedi.

Türkiye'nin geçmişte vade, faiz sorunları ve öngörülemezliklerin olduğu süreçleri yaşadığını ifade eden Müezzinoğlu, şunları kaydetti: "Geçen yıl 24 bin yatak kapasiteli 16 şehir hastanesi ve halk sağlığı laboratuvarının imza törenini gerçekleştirdik. İmza atılan ve atılma süreci başlatılan yatırımlar 9 milyar dolardı. Önümüzdeki yıl bir o kadarki yatırım sürecini başlattık. Yakın coğrafyasındaki 1,5 milyar insana sağlık turizminde Türkiye'yi bölgenin merkezi yapacak bir noktaya bu ülkenin milli iradesi taşıyacaktır. Birileri tuzak kursa da bu tuzakları bertaraf ederek imzaları başarıyla yerine getirecek" diye konuştu.

Türkiye'nin kamu özel iş birliğiyle, 50 bin yatak kapasiteli şehir hastaneleriyle ülkenin sağlık vizyonuna yeni bir bakış ve dinamizm kazandıracağını belirten Müezzinoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Kamu olarak 32 bin yatak kapasiteli 216 hastanemizin inşaatını devam ettiriyoruz. Önümüzdeki yılda da 10 bin yatak kapasiteli hastanelerimizin kamu olarak temelini atıp inşaatlarını yapacağız. 2017 yılsonu veya 2018'e gelindiğinde 95 bin yatak kapasiteli dünyanın tek, modern, ileri teknolojiyle donatılmış hastaneleri olan bir ülke olacağız. Bu, milletin gücüdür. ABD, İngiltere, Almanya ve Fransa'nın başardığını Türkiye de başaracaktır."

Müezzinoğlu, Türkiye'nin sağlık alanında en vizyoner ve dünyaya da marka değeri katacak bir projenin imza törenini gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Yaklaşık 540 milyon avroluk 18 yıl vadeli finansmanın imzasının atıldığını aktaran Sağlık Bakanı, şunları kaydetti:

"Bu, Türkiye'nin istikrarına olan güvenin bir eseridir. İnanıyorum ki bu projelerle Türkiye sağlık alanında hem dünyaya örnek bir vizyon sunacak hem de bölgenin sağlık turizmi merkezi olacak. Bu projelerin bir kısmı 2016'da tamamlanacak. Bunların başında Yozgat var. Yine Ankara Bilkent'i, Mersin'i 2016'da hizmete sunacağız. İmzalarını attığımız 16 şehir hastanesinin tamamı 2017'de hizmete girmiş olacak. Bu yıl içinde de yaklaşık 24 bin yatak kapasiteli yeni şehir hastanelerinin imza ve ihale süreçlerini başlattık; bir yıl içinde 2015 sonuna kadar da onları tamamlamış olacağız."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3019 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim