• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 20 °C

Adet Dönemi Kısaltma ve Bacaklarda Çıkan Batıklar

Adet Dönemi Kısaltma ve Bacaklarda Çıkan Batıklar
Doğal yollardan hamile kalmanın en temel göstergesi olan adet dönemleri kadın sağlığı açısından çok önemli bir yere sahiptir.

Bu dönemler kadınlar için her ay ne kadar sancılı da geçse, adet dönemlerinin sağlık açısından faydaları gerçekten muazzam. Bu makalede sizlerle adet dönemini kısaltmanın yolları nelerdir ? Bacaklardaki batıklar kadın sağlığı üzerinde ne kadar etkilidir ? Adet düzeni ne kadar süreyle olmalıdır sorularının cevaplarını yanıtlayacağız.

Uzman doktorların ortak noktada buluştuğu süre 28 gün ile 31 gün aralığında olarak ortaya çıkmaktadır. Yani kadınlar her ay düzenli olarak adet görmektedir. Vücut adet dönemlerinde daha hassas olabilir ve kadınlar bu süreçte daha duygusal bir boşlukta hissedebilirler. Bu sancıları geçirmenin birden fazla yolu var. Bunlardan en önemlisi ağrı kesiciler olarak karşımıza çıkmaktadır. Ağrı kesiciler sayesinde regl sancıları azalabilir hatta adet süresi bile kısaltılabilir. Fakat burada uzman bir ürolog’dan yardım almak faydanıza olacaktır. Zira öteki türlü farklı sağlık sorunlarına neden olabilirsiniz. Spor yaparak da adet süresini kısaltabilirsiniz. Uzmanlara göre hareketin artırılması adet döneminin kısaltılmasında en büyük etken. Limon yiyerek, bol bol su içerek, sirke ve taze fasulye tüketerek de adet dönemini kısaltabilirsiniz. Bunlar geçmişten bu yana toplum tarafından en çok kullanılan yöntemler olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bacaklardaki Batıklar

 

Merak edilen bir diğer husus ise bacaklardaki batıkların adet ile bir ilgisinin olup olmadığıdır. Bacaklardaki batıkların adet veya regl dönemi ile alakası yoktur. Bu çok farklı bir durumdur. Regl döneminde ortaya çıkan bacaklardaki batıklar nasıl geçer diye sorulan sorular da aslında regl dönemine özgü bir nokta değildir. Bacaklardaki batıkların asıl sebebi cilt sorunlarından kaynaklıdır.

Bacaklardaki batıklara yanlış cilt uygulamaları neden olabileceği gibi dikkatsizlikler de sebep olabilir. Örneğin ağda yapmak yerine sırf hızlıca olsun bitsin diye kullandığınız jiletler bile vücudunuzun belirli bölgelerinde batıkların çıkmasına neden olabilir.

Batıkların geçmesini sağlamak için cilt bakımınıza önem vermeniz gerekmektedir. Sağlıklı bir ciltte batıklar oluşmaz. Evde yapmış olduğunuz cilt maskeleri ölü hücreleri ve ölü deriyi temizlediği takdirde batakların da geçmesine olanak sağlayacaktır.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 10692 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim