• BIST 9809.62
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 30 °C
  • İzmir 24 °C

Adıyaman’da 7. mide küçültme ameliyatı başarıyla yapıldı

Adıyaman’da 7. mide küçültme ameliyatı başarıyla yapıldı
Güneydoğu Anadolu Bölgesi hastanelerinde yapılamayan Laparoskopik Sleeve Gastrektomi ameliyatı Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başarıyla yapıldı.

Aşırı kilo sorunlarından rahatsız olarak Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelen hastalar burada uzman doktorlar tarafından yapılan Laparoskopik sleeve gastrektomi başarıyla tamamlanırken hastalar bu ameliyatların sayesinde yüzleri gülüyor.

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kısa sürede kilo sorunu ile gelen bir çok morbit obez hastaları almış oldukları bu sağlık hizmetinden son derece memnun kaldıklarını ifade ettiler. İlk yapılan ameliyatta 134 kiloda bulunan ve kilolarından kurtulmak isteyen Kübra Akgün, ameliyatı kabul ederek ameliyat masasına uzandı. Yaklaşık 3 saat süren mide küçültme ameliyatı başarılı bir şekilde tamamlanmış ve sonraki aylarda 27 kilo vererek, fazla kilolarından kurtulmuştu. Aynı zamanda bu ameliyat sayesinde Adıyaman için hem sağlık turizmi hem de bilimsel akademik olarak yarar sağlamakta. Ameliyat olan hastalar 3 saat süren operasyon sonrasın da yaklaşık olarak 5 gün içerisinde taburcu olabiliyor.

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sabri Özdaş konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Mart ayında Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniğinde görev aldım. Göreve başladıktan kısa bir süre sonra ekibimizi oluşturarak yöremizde ve ilimizde bir ilk ameliyatı gerçekleştirdik. Bu bariatrik cerrahide morbit obezite (Aşırı şişmanlık) hastalarda yaptığımız ameliyatı gerçekleştirmiş bulunduk. Ameliyatımızı gerekli hazırlıkları yaptıktan sonra 22 yaşında genç 133 kiloluk bir hastamızı ameliyat ettik. Bunu tamamen kapalı yöntemle Laparoskopik olarak gerçekleştirdik. Laparoskopik sleeve gastrektomi dediğimiz ameliyatı yaptık. Neticesinde yaklaşık 2 ayı geçti hastamızda 27 kiloluk bir kayıp oldu. Sağlıklı bir şekilde hastanın gayet takiplerinde biyokimyasal olarak hiçbir problemi olmadığını gördük. Hastamız gayet hayatından memnun ve sağlıklı bir şekilde kilo vermeye devam ediyor. İlk ameliyatımızdan sonra Trabzon’dan, Gaziantep’ten, Şanlıurfa’dan, Diyarbakır’dan Balıkesir’den hastalarımız oldu. Toplamda 7 hastayı ameliyat ettik bu şekilde. Hiçbir hastada cerrahi olarak komplikasyon gerçekleşmedi, ortalama olarak 5. veya 6. günlerde cerrahi şifa olarak taburcu ettik. Hastalarımızı takip ediyoruz, gerek telefonla gerek yüz yüze görüşmelerimizle olsun. Aylık ortalama 10-12 civarında bir kilo kayıpları olduğunu görmekteyiz. Morbit obezite (aşırı şişmanlık) Avrupa ve Amerika’da son yıllarda revaçta olan son yıllarda popüler bir ameliyat sleeve gastrektomi. Bizde bu ameliyatı ilimiz şartlarında ekibimizi oluşturarak yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Normalde maliyeti çok yüksek olan bir ameliyat bu, Avrupa’da ve Amerika’da özel sigortalar 150 bin dolar civarında bir hastaya maliyeti olurken bizde Sosyal Güvenlik Kurumu tamamen ödediğinden dolayı hastaya hiç ekstradan bir maliyeti olmamakta. Ve hasta açısından da gayet ergonomik, sağlıklı bir işlem olmakta, bu ameliyatı hastanemizde gerçekleştiriyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Ben ilimiz sağlık açısından, ilimize büyük bir katkısı olduğuna inanıyorum, hastalarımıza büyük bir katkı olduğuna inanıyorum. Bizde elimizden geldiği kadar burada bu ameliyatlarımıza edeceğiz. Yaklaşık 5 aydır göreve başladım. Genel cerrahi açısından onkolojik hastaları da aldık. Mide kanserleri, meme kanserleri, kolon, reglon kanserleri ameliyatlarını yapmaktayız. Bu açıdan Adıyaman’a sağlık açısından bir getirisi olduğuna inanıyorum. Bu vakalarda emeği geçen ekip arkadaşlarım ile malzeme konusunda desteklerini esirgemeyen, Hastane Yöneticimiz Dr. Talat Küçük ve diğer yöneticilerimize teşekkür ederim’’ dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3129 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim