• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 19 °C

AEÜ'de "Böbrek Taşı Kırma Ünitesi" hizmete açıldı

AEÜ'de "Böbrek Taşı Kırma Ünitesi" hizmete açıldı
Rektör Prof. Dr. Kudret Saylam: "Hastanemizde eğitim, araştırma ve tedavi hizmetleri eş zamanlı yürütülüyor"

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Böbrek Taşı Kırma Ünitesi hizmete açıldı.

AEÜ Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, ünitenin açılışı dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Böbrek Taşı Kırma Ünitesi'nin halkın sağlık alanında daha iyi ve kaliteli hizmet almasına vesile olmasını diledi.

Sağlık Bakanlığı ile 2012'de yapılan protokol çerçevesinde hastanenin ortak kullanıldığını belirten Saylam, "Hastanemizde eğitim, araştırma ve tedavi hizmetleri eş zamanlı yürütülüyor. Hastanenin birlikte kullanımı dolayısıyla hem üniversiteye hem de Kırşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne düşen görevler var. Bu görevleri şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da yerine getirmeye devam edeceğiz" dedi.

Saylam, hastanenin Sağlık Bakanlığı ile ortak kullanılmaya başlamasının ardından, üniversitenin bilimsel araştırma projelerine verdiği desteğin, aldığı maddi katkı dolayısıyla arttığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Ayrıca burada çalışan hekimlerimizin birtakım kazanımları oldu. Bunların devam etmesini diliyorum. İlerleyen süreçte daha iyi şeylerin ortaya çıkacağına inanıyorum. Halkın bazı hastalıklar nedeniyle şehir dışına veya büyük şehirlere gitmesini önleyecek birtakım çalışmalar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından yapıldı. Üniversite olarak biz de bunlara katkı olsun diye birtakım çalışmalar yaptık."

AEÜ Tıp Fakültesi'nin her geçen gün geliştiğini ve güçlendiğini ifade eden Saylam, fakültede 33 öğretim üyesi ile asistanların görev yaptığını dile getirdi.

 

- Karabulut, cihaz hakkında bilgi verdi

AEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Karabulut, Vücut Dışı Böbrek Taşı Kırma Cihazının (ESWL), vücut dışından uygulanan ses dalgasıyla böbrek taşlarının hastaya anestezi uygulanmadan ağrısız ve sancısız kırılmasını sağlayacağını söyledi.

Karabulut, dış duvarları kurşun kaplama olan odanın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından yaptırıldığını belirterek, ünitenin, üniversitenin altyapı desteğiyle mart ayında hizmete giren böbrek taşlarının lazerle kırılması ve müdahaleyle çıkartılmasını sağlayan cihazların tamamlayıcısı olduğunu ifade etti.

 

- Kırşehir Kamu Hastaneleri Birliği, verimlilikte birinci oldu

Kırşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Mehmet Öncel, halka hakkaniyetli, ulaşılabilir ve çağdaş hizmet sunmak için gayret sarf ettiklerini dile getirerek, "Bunda da kısmen başarılı olduk çünkü Türkiye genelindeki 88 birlik içinde verimlilik ve performans değerlendirmesinde birliğimiz birinci oldu. Bundan dolayı haklı bir gurur ve mutluluk duymaktayız" diye konuştu.

Öncel, Sağlık Bakanlığının sadece tedavi hizmetleri değil, aynı zamanda yatırımlara, bilimsel araştırma ve projelere de büyük destek verdiğini vurgulayarak, "İki sene içinde tıbbi cihaz, donanım ve demirbaş olarak yaklaşık 7 milyon 600 bin liralık yatırım yaptık. Amacımız, hekimlerimizin daha modern ve çağdaş aletlerle hizmetlerini sunabilmesidir. Yine üniversitemizle ortaklığımız başladığından beri bilimsel araştırma ve projelere de 3 milyon 600 bin lira civarında pay aktarılmıştır" dedi.

Konuşmaların ardından, Saylam, Karabulut ve Öncel, kurdele keserek ünitenin açılışını gerçekleştirdi. Karabulut, katılımcılara ünite ve cihaz hakkında bilgi verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 9414 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim