• BIST 9111.31
  • Altın 2323.888
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0176
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 25 °C

Ağız Protez Katılım Payı

Ağız Protez Katılım Payı
"Sağlık kurumlarınca temin edilen tıbbi malzemelerin katılım paylarının tahsili ile ilgili olarak sağlık kurumlarınca ve Kurum birimlerimizce farklı uygulamalar yapıldığı tespit edilmiş olup konu ile ilgili açıklama yapılmasına ihtiyaç olmuştur."

"Sağlık kurumlarınca temin edilen tıbbi malzemelerin katılım paylarının tahsili ile ilgili olarak sağlık kurumlarınca ve Kurum birimlerimizce farklı uygulamalar yapıldığı tespit edilmiş olup konu ile ilgili açıklama yapılmasına ihtiyaç olmuştur."

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINDAN
Sağlık kurumlarınca temin edilen tıbbi malzemelerin katılım paylarının tahsili ile ilgili olarak sağlık kurumlarınca ve Kurum birimlerimizce farklı uygulamalar yapıldığı tespit edilmiş olup konu ile ilgili açıklama yapılmasına ihtiyaç olmuştur.
Sağlık Uygulama Tebliğinin (SUT) (6) numaralı maddesinde; Sağlık kurumlarınca temin edilen tıbbi malzemelere ait katılım payları, devredilen kurumların mevzuatı gereği katılım payı tahsil edilmesi gereken kişilerden ilgili sağlık kurumlarınca tahsil edilir. hükmü yer almaktadır.
Kurumumuzca yayımlanan “Katılım payı alınacak protez, ortez, araç ve gereçler” konulu 04/2/2008 tarih ve 4842 sayılı 2008/ 11 No’lu Genelge ile katılım payı alınacak malzemeler ve katılım payı alınması gereken kişiler belirtilmiştir.
Söz konusu Genelge doğrultusunda ağız protezleri için alınması gereken katılım payları SUT’un (6) numaralı maddesi gereği, ağız protezini temin eden sağlık kurumunca tahsil edilecek olup Kurum birimlerimizce sağlık yardımlarından yararlandırılan kişilerden (devredilen SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensubu kişilerden) ağız protezi katılım payı tahsili yapılmayacaktır.
Konuyla ilgili olarak 2008/ 11 No’lu Genelgede belirtildiği şekilde MEDULA sisteminde de gerekli düzenlemeler yapılmış olup 17/3/2008 tarihinden itibaren alınacak takip numaraları için MEDULA sistemine gönderilen ödeme sorgulardan ağız protezlerinin fiyatları % 10/ 20 eksik olarak dönecektir.
 
17/3/2008 tarihinden önce takip numarası alınmış hastalar için, sağlık kurumunca tahsil edilmesi gereken ağız protezi katkı paylarının sağlık kurumunca tahsil edilmeyip Kurum birimince de tahsil edilmediğinin tespiti halinde, katkı payı bedelleri ilgili sağlık kurumundan mahsup edilecektir.
 
Kapsamdaki kişilerin ağız protezi temini için Kurum biriminden müstahaklık belgesi alınması işlemleri ve SUT’un (8.2) numaralı maddesi doğrultusunda özel sağlık kurumlarında/ kuruluşlarında/ muayenehanelerde yaptırılan ağız protezlerinin katkı payı tahsiline ilişkin işlemler için mevcut uygulama devam edecektir.
Bu haber toplam 2282 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim