• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 17 °C

Ağız ve diş sağlığı için implant tedavisi

Ağız ve diş sağlığı için implant tedavisi
Ağız ve diş sağlığı, insan sağlığı açısından oldukça büyük bir neme sahip. Dişler, sürekli ve itina ile bakımı yapılması gereken sindirim sistemimizin önemli araçlarından birisidir.

Diş bakımı genelde kültürel bir özellik olmasından dolayı uzmanlarında yapmış oldukları açıklamalar ile dişlerin günde üç öğün sonrasında kesin olarak fırçalanması gerekiyor. Fırçalama yapılan dişlerde besinlerden kalan artıkların temizlenmesi ile birlikte bu artıkların diş ve diş eti arasında herhangi bir enfeksiyon oluşumu engellemelerinden dolayı dişlerin çürümelerini de engelliyor. Ancak dişlerin fırçalanmaması durumunda ve bunun üzerine alınan alkol ve sigara tüketimi gibi durumlarda dişler hızlı bir şekilde çürüme sürecine giriyor. Dişlerin çürüme sürecinde enfeksiyonun dişin mine tabakasından iç kısımlara yani sinirlere ulaşması durumunda da kişide diş ağrısı şikayetleri ortaya çıkıyor. Bu şikayetler implant tedavisi ile tarihe karışıyor.

Diş Ağrısı İmplant Tedavisinde Kullanılan Yöntemler

Tarihsel süreçlere bakıldığında diş ağrısının giderilmesi için yapılan ve uygulanan bir çok tedavi yöntemi bulunuyor. Bu tedavi yöntemlerinden en sık kullanılanı kanal tedavisi olsa da son yıllarda implant tedavisi de son yıllarda sıklıkla kullanılmaya başlanmıştır. İmplant tedavisi diş ve diş eti sorunlarında kesin çözüm olarak günümüz şartlarında en sık kullanılan yöntemlerin başında gelmiş haldedir. Diş ağrısı şikayetlerinde çürüyen ve diş sinirlerine nüfuz eden enfeksiyon kanal tedavisi yöntemi ile sonlandırılıyor ve kişinin diş ağrısı şikayetinden kurtulması sağlanıyor. Ancak kanal tedavisi ile diş içinde yer alan sinirlerin çıkarılarak dişlerin içi boş bir ağaç kovuğu gibi çekilmeden faaliyetine devam etse de belli bir süre sonra sinirlerin olmamasından dolayı bu dişlerin canlılığını kaybetmesine neden oluyor. Bu nedenle diş tedavisi teknolojisinde bu sorunu yaşamamak adına son yıllarda implant diş tedavisi etkili bir şekilde kullanılıyor.

İmplant Tedavisi Nasıl Yapılıyor?

Ağız ve diş sağlığı sorunu ile karşı karşıya gelen ve ağız içerisinde birden fazla dişte bu sorunların görülmesi gibi durumları yaşayan kişiler hem bu sorundan kurtulmak hem de dişlerinin çekilmesini istemedikleri için diş çekimi yapılmadan farklı bir yöntem ile bu sorundan kurtulmak istiyor. Bu nedenle implant diş tedavisi kişilerin bu ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte olup birçok kişi tarafından da tercih ediliyor. Diş hekimlerinin yapmış oldukları açıklamalar ile implant tedavisi belli bir süreci kapsayan tedavi çeşitleri arasında yer alıyor. Bu tedavi sürecinde ağız içerisinde yer alan orijinal dişler vidalama sistemi ile yapay ancak orijinale çok yakın implant dişler ile çene sistemine dahil ediliyor. Ağız ve çene sağlığı için oldukça sık bir şekilde kullanılan implant tedavisi öncesi öncelikle diş hekimleri tarafından hastaların ağız ve çene yapıları kontrol ediliyor. Sonrasında ise sorunlu olan dişlerin çene derinliğine yapmış oldukları etki kontrol edilerek çene yapısına uygun olan implant modelleri ve tasarımları yapılır. Bu tedavi süreci ağız ve çene yapısı ile sorunlu olan diş sayısına göre de değişiklik gösteriyor. Gerekli olan implant diş tasarımları yapıldıktan sonra kişinin sorunları dişleri çekilerek bir süre diş çekiminin yapıldığı bölgedeki damağın enfeksiyondan kurtulması sağlanıyor. Bunun içinde genellikle hastalara antibiyotik tedavisi yapılarak takibe alınıyor. Dişlerin çekildiği alandaki damaklarda enfeksiyon belirtisi tam anlamı ile geçtiğinden emin olunduğunda implant diş tedavisi için gerekli işlemlere başlanıyor.

İmplant Dişlerin Özellikleri Nelerdir?

İmplant dişler insan zekası ile üretilmiş ve damak kısmına monte edilen bir yapay diştir. İmplant dişlerin uç kısımları vidala sistemi ile damak içerisine yerleştiriliyor. Diş hekimleri öncelikle implant dişleri damak içerisine monte etmeden önce dişin monte edileceği yeri lokal anestezi eşliğinde diş yuvalarını oluşturarak bundan sonraki aşamada
implant diş tedavisine başlıyorlar. Diş hekimlerinin implant tedavisi esnasında çene içerisine açmış oldukları kanalların içerisine vidalama sistemi ile implant dişleri monte ederek kişilerin parlak ve oldukça sağlıklı görünen dişlere sahip olmalarını sağlıyor. Bazı hastalarda implant diş tedavisi sonrasında enfeksiyon görülmesi nedeni ile implant tedavisi biter bitmez herhangi bir şikayet olsa da olmasa da diş hekimi tarafından uygun görülen süre içerisinde antibiyotik tedavisine başlanıyor. Enfeksiyon durumunda enfeksiyonun sinirlere karışmasını engellemek için erken önlem alınmadığında implant dişlerin yeniden sökülerek mevcut enfeksiyon durumun son bulması için gerekli işlemler yapılıyor. 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 5580 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim