• BIST 9079.97
  • Altın 2325.64
  • Dolar 32.34
  • Euro 34.8326
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 16 °C

Ağrılarınızın nedeni sandalyeniz olmasın!

Ağrılarınızın nedeni sandalyeniz olmasın!
Uygun olmayan çalışma sandalyesi ciddi boyun, sırt, omuz veya bel ağrılarına neden olabilir.

Uygun olmayan çalışma sandalyesinin ciddi boyun, sırt, omuz veya bel ağrılarına neden olduğuna dikkat çeken ve basit bazı önlemlerle bu ağrıların önüne geçmenin ve çalışma performansını artırmanın son derece kolay olduğunu söyleyen Anadolu Sağlık Merkezi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Semih Akı, çalışma sandalyesi seçiminde dikkat edilmesi gereken 6 temel kuralı sıraladı

Zamanımızın büyük bir kısmını geçirdiğimiz çalışma sandalyesinin sağlığımız için önemini hiç düşündünüz mü? Anadolu Sağlık Merkezi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Semih Akı, doğru ofis sandalyesi seçerken dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı:

Sandalye yüksekliği: İdeal sandalye oturma yeri genişliğinin 45-50 cm olması gerektiğini belirten Prof. Dr. Semih Akı, “Otururken ayak tabanlarınız yere tam temas halindeyken bacaklarınız ile sandalye oturma yeri arasındaki mesafe, parmaklarınızın bu bölgeden rahatça geçebileceği genişlikte olmalıdır. Parmaklarınız bu mesafeden rahatça geçmiyorsa oturma yerinizi bu işlemi sağlayana kadar alçaltın. İdeal sandalye yüksekliği 40-50 cm olmalı ve bu yükseklik ayarlanabilmelidir” dedi.

Sandalye oturma yeri derinliğinin de ikinci önemli husus olduğunu ifade eden Prof. Dr. Semih Akı, çalışanların sırtlarını ve bellerini sandalyenin arkasına tam dayayarak oturduklarında, sandalyenin ön kenarı ile dizlerinin arkası arasında bir yumruk genişliğinde (5-7 cm) mesafe olması gerektiğini belirtti. Sözlerini devam ettiren Prof. Dr. Semih Akı, “Sandalyenizin bacak arka yüzünü sıkıştırmasının bu bölgeden geçen sinirleri etkileyerek bacak uyuşmalarına neden olacağını unutmayın. Bu mesafe yoksa sandalyenizin oturma derinliğini azaltmak için sırtınızın arkasını ve belinizi destekleyen bir yastık kullanın” dedi.

Sandalye arkalığı ve sırt desteği: “Sandalyenizin arka kısmı yeterli genişlikte (30-50 cm) olmalı ve bel çukurluğunuzu desteklemeli, gerekirse bu destek için uygun bel yastıkları kullanılmalıdır” diyen Prof. Dr. Semih Akı, oturma pozisyonunda omurganın normal kıvrımı olan ‘S’ şeklinin mutlaka muhafaza edilmesi ve sandalye arkalığının bunu destekleyecek tasarımda olması gerektiğini açıkladı.

Sandalye kol destekleri: Sandalyelerin kol desteklerinin omuzları hafif destekleyecek yükseklikte olması gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Semih Akı, “Kol kısmınızın (omuz dirsek arası) gövdenize dolayısıyla omurganıza paralel, önkol kısmınızın (dirsek el bileği arası) ise dirsekten 90 derece açı yapacak şekilde konumlanmasına dikkat edin. Sandalyenizin kol dayama kısımlarını ve yüksekliğini bu pozisyonu desteklemesi için ayarlayın” dedi.

Sandalye ayakları: Prof. Dr. Semih Akı ayrıca sandalye ayaklarının rahatça her yöne dönebilecek ve gidebilecek şekilde 6 adet ve tekerlekli olması gerektiğine de dikkat çekti.

Yaşam kalitesini artırmak için dünya standartlarında sağlık hizmeti sunmak hedefiyle kurulan Anadolu Sağlık Merkezi, modern tıbbın gereklerini yeni ve kapsamlı bir sağlık anlayışıyla hastalarına aktarıyor. Hizmet kalitesine önemli katkı sağlayan Johns Hopkins Medicine (JHM) ile devam eden stratejik ortaklık Anadolu Sağlık Merkezi'nin sağlıkta referans merkezi olma vizyonunu da destekliyor. Anadolu Sağlık Merkezi, onkoloji, kalp damar sağlığı, kadın hastalıkları ve tüp bebek, nöroloji, cerrahi bilimler ve iç hastalıkları dahil olmak üzere tüm branşlarda sunduğu hizmetlerde hasta odaklı yaklaşımla hareket ediyor. Hizmetlerinde hasta hakları ve güvenliğini temel önceliği olarak belirleyen Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi, kaliteli sağlık hizmeti ile dünyanın farklı bölgelerinden gelen hastalara tedavi olanağı sunuyor.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2986 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim