• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 16 °C

Aile Hekimleri Nöbet İşlemleri Hakkında Duyuru-2

Aile Hekimleri Nöbet İşlemleri Hakkında Duyuru-2
Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından "Aile Hekimleri Nöbet İşlemleri" hakkında duyuru-2 yayımlandı.

DUYURU !

01.01.2015 tarihi itibari ile Aile hekimleri tarafından hayata geçirilecek olan nöbet işlemleri sırasında üretilecek olan sağlık verilerinin Türkiye Halk Sağlığı Kurumu MBYS uygulaması aracılığı ile SağlıkNET sistemine gönderimi yapılacaktır.

Nöbet işlemleri sırasında Online Protokol üretilmesi ve veri gönderimi gibi konularda sorun yaşanmaması için aşağıda belirtilen çalışma adımlarının dikkatlice izlenmesi gerekmektedir.

- Nöbet işlemi Aile Hekiminin hali hazırda görev yaptığı birim üzerinde gerçekleşecek veriler Aile hekimlerinin kullanmakta olduğu AHBS sistemi üzerinden gönderilecektir.

- Nöbet işleminin Aile Hekiminin hali hazırda görev yaptığı Aile hekimliği dışında farklı bir birim, ASM veya TSM de gerçekleşmesi durumunda; Aile hekiminin MBYS sisteminde yetkilendirilmesinin ardından, Aile hekimi SağlıkNET Yönetim web Uygulamaları Hekim – Kurum Eşleştirme ekranları aracılığı ile nöbet işlemini gerçekleştireceği birimle eşleştirilmelidir.

- İlgili eşleştirme işlemi için Türkiye genelinde tüm TSM, HSM ISM ve İlçe sağlık müdürlüklerinde görev yapan ve SağlıkNET Yönetim web uygulamaları üzerinde; Veri giriş veya TSM, ISM, HSM Admin rolü üstlenmiş tüm kullanıcılar tarafından yapılabilecek durumdadır.
- Hekim – Kurum eşleştirmesinden dolayı yaşanacak sorunların ortandan kaldırılması için bir üst maddede belirtilen niteliklere sahip personelin Hekim – Kurum eşleştirme işlemleri için gerekli özen ve hassasiyeti göstermesi gerekmektedir.
- Nöbet işlemi için yapılacak Eşleştirmede kullanılacak olan atama tipinin “ Geçici Nöbet” olarak seçilmesi gerekmektedir.
- Yapılan eşleştirme işlemi esnasında hekimin hali hazırda (nöbet işlemi hariç) görev yaptığı birim ile kesinlikle ilişiğinin kesilmemesi gerekmektedir.
- Nöbet işleminin süresinin dolmasının ardından Geçici Nöbet olarak yapılan atamalar için ilişik kesme işlemi yapılabilir. Bu işlem Nöbetin gerçekleşmesi ve sona ermesini en yakın birim olarak takip eden Toplum Sağlığı Merkezlerinde Veya Halk Sağlığı Müdürlüklerinde görev yapan yetkili personelin inisiyatifinde gerçekleştirilecektir.
- Veri gönderiminde yaşanacak sorunlar için THSK- MBYS proje yönetim ekibine yönlendirilmelidir. Yönetim web uygulamalarında yaşanacak sorunlar için ise [email protected] mail adresi ile irtibata geçilebilir.
- İlgili duyuru THSK resmi web sayfasında  ve nöbet tutacak personele ait listeler illerdeki Halk Sağlığı Müdürlüklerinin resmi web sayfalarında yer almaktadır.

Tüm sahaya önemle duyurulur! 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 12649 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim